Pomocy głowica Lola na led.
Pomocy głowica Lola na led.
Witam. Zakupiłem używaną latarkę Lola. Głowicę chcę przerobić na diody led. Obecnie jest głowica H-E-1 (12v, 50w). Kanister B-UW-7, wewnątrz akumulator Pb 12v, 4,5 Ah. Proszę o pomoc, co można i jak z tego zrobić? Chciałbym mieć oświetlenie główne o wąskim skupieniu (nie wideo). Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 cze 2015, 19:53 przez jani32, łącznie zmieniany 4 razy.
Może najpierw zamieścisz jakieś zdjęcia tego urządzenia?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Przerabiałem taką lampkę, ale roboty z przeróbką głowicy jest tyle, że lepiej zrobić nową, dedykowaną pod ledy głowicę.
Akumulator 12V może zostać.
Podstawa to dostęp do tokarki, inaczej ani rusz.
Akumulator 12V może zostać.
Podstawa to dostęp do tokarki, inaczej ani rusz.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Dokładnie taką pomagałem składać.
Potrzebna była duża tokarka, do której weszła cała głowica, wewnętrzna ścianka została obrobiona tak, aby można było wstawić aluminiowy kubek który odpowiadał za odprowadzanie ciepła z diod.
Włącznik przerobiony. Wstawiona krańcówka i na osi pokrętła mimośród naciskający na ową krańcówkę.
Sterownik MR2007 z dodanym przeze mnie procesorem odpowiedzialnym za tryby.
Diody 6x XM-L2 T6 w reflektorze wyjętym z latarki zakupionej specjalnie pod ten projekt.
Najgorszy dostęp do maszyn, jeżeli się go ma, to można się bawić.
Potrzebna była duża tokarka, do której weszła cała głowica, wewnętrzna ścianka została obrobiona tak, aby można było wstawić aluminiowy kubek który odpowiadał za odprowadzanie ciepła z diod.
Włącznik przerobiony. Wstawiona krańcówka i na osi pokrętła mimośród naciskający na ową krańcówkę.
Sterownik MR2007 z dodanym przeze mnie procesorem odpowiedzialnym za tryby.
Diody 6x XM-L2 T6 w reflektorze wyjętym z latarki zakupionej specjalnie pod ten projekt.
Najgorszy dostęp do maszyn, jeżeli się go ma, to można się bawić.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.