Latarka dla męża
-
Latarka dla męża
Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałam zakupić latarkę dla męża i bardzo proszę o pomoc w wyborze. Zakup może być w Polsce jak i również za granicą. Latarka ma być zasilana ogniwami 18650, posiadać klika trybów świecenia, dawać dużo światła oraz mieć dość duży zasięg. Gabaryty latarki nie mają dużego znaczenia ponieważ zawód jaki wykonuje mój mąż wiąże się z noszeniem wielu "klamotów" więc i z latarką da sobie radę. Moje dwa typy to :
- Convoy C8
- Trustfire TR-3T6
Bardzo proszę o poradę i z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Chciałam zakupić latarkę dla męża i bardzo proszę o pomoc w wyborze. Zakup może być w Polsce jak i również za granicą. Latarka ma być zasilana ogniwami 18650, posiadać klika trybów świecenia, dawać dużo światła oraz mieć dość duży zasięg. Gabaryty latarki nie mają dużego znaczenia ponieważ zawód jaki wykonuje mój mąż wiąże się z noszeniem wielu "klamotów" więc i z latarką da sobie radę. Moje dwa typy to :
- Convoy C8
- Trustfire TR-3T6
Bardzo proszę o poradę i z góry dziękuję za okazaną pomoc.
- przemek1602
kingakrupinska, Witamy na naszym forum.
Możesz podać więcej szczegółów co do wykorzystania latarki? Z tych które podałaś to o ile dobrze oceniam TR-3T6 to raczej jest przeciwnością C8 która świeci wąsko i daleko. TR raczej jak większość "wieloledówców" ma sporo światła szeroko rozłożonego jednak w proównaniu do C8 świeci blisko.
Z moich propozycji to popatrz może na Convoy M2. Pozdrawiam
Możesz podać więcej szczegółów co do wykorzystania latarki? Z tych które podałaś to o ile dobrze oceniam TR-3T6 to raczej jest przeciwnością C8 która świeci wąsko i daleko. TR raczej jak większość "wieloledówców" ma sporo światła szeroko rozłożonego jednak w proównaniu do C8 świeci blisko.
Z moich propozycji to popatrz może na Convoy M2. Pozdrawiam
Re: Latarka dla męża
Witaj
Czym Twój luby, aktualnie dysponuje, to będziemy mieli punkt odniesienia.
Pozdrawiam
Widzi mi się, że coś z mundurówki... Jeśli policja, to ważną cechą może być klips, umożliwiający np, zapięcie do pagona, i oświetlenie notatnika czy dokumentów...kingakrupinska pisze:...zawód jaki wykonuje mój mąż wiąże się z noszeniem wielu "klamotów" więc i z latarką da sobie radę.
Czym Twój luby, aktualnie dysponuje, to będziemy mieli punkt odniesienia.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Kwota jaką mogę przeznaczyć to ok. 150-200 zł na samą latarkę. Co on teraz posiada to nie wiem. Nowa latarka będzie w dużej mierze wykorzystywana w terenie ale budynki także się zdarzają. Wybrałam te propozycje bo o c8 dużo dobrego jest na forum a tr (jak to kobiecie) mi się podoba i według opisu ma niezłe parametry oprócz tego jest na dwa akumulatorki co wydłuża czas działania latarki a to może być ważna cecha.
-
Witam
Dlatego michał1 napisał, że C8 też jest na dwa, z tym, że jeden w kieszeni
Sądzę, że najlepszym wyborem, będzie proponowany już Convoy M1 lub M2, będzie bardziej uniwersalna od C8, mając dodatkowo bardziej kompaktowy rozmiar.
Pozdrawiam
Dlatego michał1 napisał, że C8 też jest na dwa, z tym, że jeden w kieszeni
Sądzę, że najlepszym wyborem, będzie proponowany już Convoy M1 lub M2, będzie bardziej uniwersalna od C8, mając dodatkowo bardziej kompaktowy rozmiar.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
-
Witam.
TR-3T6, dla mnie, nie jest latarką poręczną. Kilka razy zdarzyło mi się brać ją na nocne świecenie, gdzie jeszcze po drodze wstępowałem do sklepu, i był problem co z klamotem zrobić: trzymać w ręku to posądzą o napad na monopolowy; do kieszeni się wprawdzie mieści, ale spodnie opadają i posądzą zaraz o ekshibicjonizm
Gdybym miał wybierać, co zabiorę ze sobą na kilkugodzinny spacer, zdecydowanie wybrałbym C8 (pomijam zalety sterownika programowalnego, dzięki któremu mogę przyświecić pod nogi, lub w razie potrzeby obejrzeć okolicę w promieniu kilkudziesięciu metrów). Głównie przez wzgląd na wagę i gabaryty.
Piszę to jako posiadacz obu wymienionych latarek.
Ale w plecaku zawsze jest S2 i C8. TR-3T6 leży na półce
Pozdrawiam.
P.S. Moja TR-3T6 jest na cztery ogniwa 18650.
TR-3T6, dla mnie, nie jest latarką poręczną. Kilka razy zdarzyło mi się brać ją na nocne świecenie, gdzie jeszcze po drodze wstępowałem do sklepu, i był problem co z klamotem zrobić: trzymać w ręku to posądzą o napad na monopolowy; do kieszeni się wprawdzie mieści, ale spodnie opadają i posądzą zaraz o ekshibicjonizm
Gdybym miał wybierać, co zabiorę ze sobą na kilkugodzinny spacer, zdecydowanie wybrałbym C8 (pomijam zalety sterownika programowalnego, dzięki któremu mogę przyświecić pod nogi, lub w razie potrzeby obejrzeć okolicę w promieniu kilkudziesięciu metrów). Głównie przez wzgląd na wagę i gabaryty.
Piszę to jako posiadacz obu wymienionych latarek.
Ale w plecaku zawsze jest S2 i C8. TR-3T6 leży na półce
Pozdrawiam.
P.S. Moja TR-3T6 jest na cztery ogniwa 18650.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
-
-