Driver LED
-
-
Nie bardzo rozumiem. Chcesz uzyskać tryby poprzez dołączanie układów AMC do ukadu? Proszę o jakieś założenia. Coby jednak się nie działo to kondzioł jest raczej zbyteczny. Bardziej pożądana dioda chroniąca przed odwrotną polaryzacją na wszelki wypadek
PS. Już doczytałem założenia Podwójny włącznik trochę komplikuje konstrukcje
PS. Już doczytałem założenia Podwójny włącznik trochę komplikuje konstrukcje
Sometimes darkness can show you the light
znaczy się poprostu chciałem uzyskac tryby 350 700 i 1000mA, wieć pomyslałem ze najłatwiej bedzie wlaczac po kolei 1 2 lub 3 układy. Masz jakiś pomysł na mniejsze skąplikowanie? Zdecydowalem sie na te układy ba sa względnie tanie.
Co dać aby ochronić przed odwrotna polaryzacja zeby nie stracic duzo pradu?
edit:
i teraz jeszcze przy kazdym OUT dac jakas diodke polprzewodnikowa? ale co tam dać dokładnie zeby wiele pradu nie stracic? moze kondensator spolaryzowany?
edit 2
Troche mysle uproscilem poprzdni schemat, zastosowałem znow pomysl z położeniem 2 układów na sobie (czy sie nie zagrzeja?) + usunąłem jeden wyłącznik zachowujac te same tryby.
Nadal pytam co z tym kierynkem pradu, czy nalezy go regulowac i czym najlepiej?
I myśle ze w ogole to bedzie dzialalo?
Co dać aby ochronić przed odwrotna polaryzacja zeby nie stracic duzo pradu?
edit:
i teraz jeszcze przy kazdym OUT dac jakas diodke polprzewodnikowa? ale co tam dać dokładnie zeby wiele pradu nie stracic? moze kondensator spolaryzowany?
edit 2
Troche mysle uproscilem poprzdni schemat, zastosowałem znow pomysl z położeniem 2 układów na sobie (czy sie nie zagrzeja?) + usunąłem jeden wyłącznik zachowujac te same tryby.
Nadal pytam co z tym kierynkem pradu, czy nalezy go regulowac i czym najlepiej?
I myśle ze w ogole to bedzie dzialalo?
No to na DX masz driver 3x 7135 z 5-cioma trybami. Gotowy, tylko podłączyć. Z wysyłką w cenie około 11 złrrobsonm pisze:12zł 3 układy
juz zamowilem te czesci, te 11zł to fakt dobra cena, ale 28 to juz za drogo by było. I tak Jezeli chodzi o regulacje taka jak tu planuje to ona mi calkowicie wystarczy. Tylko czy planuje dobrze wszystko? Ja żyłem dlugi czas na latarkach za 10zł wiec teraz samorobka za 60 to będzie dla mnie i tak duzy luksus.
przed odwrotnym wlozeniem to sie nie martwie, bede jedynym uzytkownikiem tej latarki, uwierzę w swoją mądrosc.
A nie ma potrzeby ukierunkowac pradu tam gdzie ja mowilem?
przed odwrotnym wlozeniem to sie nie martwie, bede jedynym uzytkownikiem tej latarki, uwierzę w swoją mądrosc.
A nie ma potrzeby ukierunkowac pradu tam gdzie ja mowilem?