Gearbest

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
StuffX

Post autor: StuffX »

A są na tym Gearbest jakieś DOBRE kable? Na aliexpress niestety te które kupowałem są FATALNE, po miesiącu mi nie działa żaden z 5 szt!
Ostatnio zmieniony środa 17 cze 2015, 21:42 przez StuffX, łącznie zmieniany 2 razy.
podpis
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Kable które dostawałem wraz z chińskimi produktami nigdy mi nie działały, np ostatnio przedłużka usb-a do eazycapa - nie szło podpiąć przez nią żadnego urządzenia, sypało błędami, tak to jest jak w środku są 4 żyły grubości włosa bez ekranu.

Wracając do tematu. Mija 10 dni i nadal processing. NIGDY tyle nie czekałem, po 10 dniach od zamówienia to już miałem przesyłkę z BG na biurku. Mam ich pogonić czy co?
michal1

Post autor: michal1 »

Może wyślij do nich zapytanie?
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Manekinen, ostatnio chyba są trochę zapracowani. Zamawiałem parę paczek, a na wysyłkę ostatniej z 4 czy 5 dni czekałem. Wcześniej wysyłali zwykle na drugi dzień. Tak jak Michał napisał, napisz do nich. Nawiasem "mówiąc", to od wysyłki Szwedzką pocztą minęły już 3 tygodnie a paczki nie widać.
StuffX, jak kupisz droższy kabel np. Xiaomi to będzie działać. Nie ważne czy na ebay ali czy allegro. Czasem "co tanie to drogie".
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Status przedmiotu który kupiłem zmienił się na out of stock, u mnie nadal processing. Jutro będzie 2 tygodnie. Jak to mawiają, najważniejsze jest pierwsze wrażenie.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

U mnie też jest od 2 tyg. "Processing", wysyłałem dwa razy wiadomość z pytaniem o to bez odpowiedzi. Okazało się, że 5 dni po zamówieniu dostałem wiadomość, że są problemy z towarem (trochę inny się okazał niż miał być) i zaproponowano mi 3 różne rozwiązania i proszono o kontakt. Niestety dziwny ich serwis jest i żadnego maila nie dostałem, a wiadomość zobaczyłem gdy wszedłem w swoje tickety. I to też nie widać ich od razu, trzeba jeszcze wpisać swojego maila, wtedy je dopiero widać. Zagmatwane to i bez sensu, ale zobacz Manekinen, czy też nie masz jakiejś wiadomości.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Chyba zamawialiśmy to samo. Tego maila co Ty dostałem po jakichś 3 dniach po złożeniu zamówienia, zobaczyłem po kolejnych 3 bo wyłapały go filtry od spamu. Wpisałem w tickecie że chcę towar. I cisza. Widać że podmienili w międzyczasie stronę z produktem, ale na tej nowej jest out of stock. Strona z ticketami w ogóle nie działa mi w chrome, pod FF działa i jest tak jak piszesz, wchodzisz w swoje tickety i nic nie ma, dopiero trzeba wklepać nr z maila albo właśnie samego maila. Przy kontakcie z nimi przez gotowy formularz trzeba ręcznie podawać swoje dane, no jak by ich nie mieli skoro jestem zalogowany. Zapytałem jak długo jeszcze mam czekać na realizację, że jest to moje pierwsze zamówienie i że jestem zawiedziony. Jak mnie zleją to sprawę rozwiązuje przez PP mimo że kwota groszowa, i to by było na tyle.
Awatar użytkownika
StuffX

Post autor: StuffX »

Czy ten powerbank bedzie oryginalny? Xiaomi Pocket 10000mAh
http://www.gearbest.com/mobile-power-ba ... 87685.html
Nie wiem jak tu ale na aliexpress jak ktos przesle podrobke, to
kupujacy dostaje zwrot kasy. Czy tu tez tak to funkcjonuje?

edit:
Kupione :)
podpis
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Manekinen, dostałem wiadomość, że zbierają teraz decyzje od wszystkich, którzy kupili ten powerbank i jeśli będzie sporo takich co postanowili sami go sobie złożyć to zamówią to u producenta i wyślą, jeśli nie to anulują zamówienie albo trzeba będzie zmienić przedmiot. Mi tam się nie spieszy, zamówiłem to z ciekawości, mogę poczekać. Niesmak jednak jakiś jest.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Z tymi latarkami też coś kombinują

Olight S80 Baton 750LM 4 Modes CREE XM L2 U2 LED Flashlight - EU Plug ( 1 x 26650 Battery )

od kilku dni zamówienie ciągle processing a na stronie out of stock.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

Fluxor pisze:Z tymi latarkami też coś kombinują

Olight S80 Baton 750LM 4 Modes CREE XM L2 U2 LED Flashlight - EU Plug ( 1 x 26650 Battery )

U mnie już dalej, dostałem zmianę statusu i tracking z Hungary post, zamówienie z 13.06
max4max

Post autor: max4max »

A wie ktoś, jak w jednym zamówieniu dodać co najmniej 2 różne towary z kodami rabatowymi , czy w ogóle się da?
I drugie pytanko - jaka walutę wybierać przy płatności kartą visa by prowizje były najmniejsze, bo złotówek się nie da wybrać chyba?
Ostatnio zmieniony niedziela 21 cze 2015, 20:57 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
macgap90

Post autor: macgap90 »

darol, mi wysłali 17.06, a zamawiałem 13.06 paczka idzie NL postem.

Ale bardziej wkurza mnie to, że nie dostałem jeszcze diod zamawianych 26.05, a od 30.05 na trackingu mam "Departed Sort Facility to POLAND"
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

max4max pisze:jaka walutę wybierać przy płatności kartą visa by prowizje były najmniejsze, bo złotówek się nie da wybrać chyba?
Sprawdzaj w swoim banku. Czasem jest tak że przewalutowują podwójnie i kasują za to podwójnie, ale do USD powinno być przewalutowane bezpośrednio. Po za tym zastanów się czy chcesz podawać im dane swojej karty, skorzystaj z paypala skoro obsługują. Ostatnio sporo wycieków kart u pingpongów.
1984

Post autor: 1984 »

Fluxor pisze:Z tymi latarkami też coś kombinują

Też się połasiłem na s80 :)
13.06 kupiona i cały czas processing, dwa dni temu napisałem ticketa co jest grane i........ processing w ticketach :zly:
ODPOWIEDZ