piguła miedziana vs aluminiowa

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
mariuszek610

Post autor: mariuszek610 »

No rozumiem że czeba dbać o poprawną pisownie , a ja jskimś polonistą nie jestem i jeśli nauczyciele od polskiego mi tego nie wpoili do łeba to też wątpie aby się to Pyrze udało :)
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 19:12 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

to też wątpie aby się to Pyrze udało :)
Heheh :mrgreen:
Mówię o MCPCB
ptja

Post autor: ptja »

mariuszek610 pisze:No rozumiem że czeba dbać o poprawną pisownie , a ja jskimś polonistą nie jestem i jeśli nauczyciele od polskiego mi tego nie wpoili do łeba to też wątpie aby się to Pyrze udało :)
taka ostentacja to, moim zdaniem, oznaka braku szacunku dla interlokutora.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
mariuszek610

Widzę że i tutaj polonistów nie brakuje , błędy w pisowni przeważnie wynikają z omyłek w pisowni lub Słabszej znajomości języka , istotą forum o latarkach są raczej inne sprawy z nimi związane a nie wytykanie komuś błędów których nikt tu specjalnie nie robi po to aby ujmować wartości polskiej pisowni . Tym którzy tu zaglądają tylko po to aby błędy wytykać i się naśmiewać z kogoś kto może słabiej przyswoił ortografie czy interpunkcje polecam fora polonistyczne
ptja

Post autor: ptja »

Mariuszek, a z czego wynika Twój brak chęci skorzystania ze słownika na urządzeniu, którego używasz do pisania na forum?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

ptja, to chyba nie ostentacja a nonszalancja.

Ja miałem z dyktand same "pały". Dzięki temu forum, zdecydowanie bardziej zwracam uwagę na pisownię, także robota Pyry, czasem nie idzie na marne.
Jeżeli masz problemy z językiem, poszukaj serwisu do korekt tekstu albo wtyczki do przeglądarki.
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 23:13 przez Jacek318, łącznie zmieniany 2 razy.
WojtekErnest

Post autor: WojtekErnest »

Mariuszek, może przemówi do Ciebie inny argument. Poprawne pisanie po polsku ( w każdym zresztą języku) ułatwia translatorowi poprawne tłumaczenie tekstów na inne języki.
Pomyśl o użytkownikach w innych krajach, którzy tą metodą mają szerszy dostęp do informacji.
WojtekErnest
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Też na początku mnie zastanawiał ten nacisk na pisownię na forum technicznym, ale od początku się z nim zgadzam. To ma sens. Starajmy się komunikować starannie, a nie pisać jak "dziennikarze" z onetu (to jedynie przykład, nie mam nic do nich osobiście). Potem się to przydaje również w życiu.

A słowniki obecnie są wszędzie, nawet na pralce da się je zainstalować :-)
michal1

Post autor: michal1 »

mariuszek610, chyba nie ma takiej osoby na forum której Pyra nie pokolorował, ale to dobrze forum staje się bardziej przejrzyste i lepiej się je czyta (siebie samego też pokolorował). :mrgreen: Ja też robię czasami błędy. Przed napisaniem posta źle napisane wyrazy są kolorowane na czerwono. Po poprostu staraj się stosować do zasad panujących na forum, a wtedy nie będzie zbędnych dyskusji na niepotrzebne tematy, a my będziemy mogli się skupić na latarkach.
Dobrej Nocy życzę Panowie! :)
mariuszek610

Ok :). A co do piguły to posłucham Was jako bardziej doświadczonych w temacie i wytoczę z mosiądzu bo taki materiał też akurat mam . A w sprawie dokładania do drivera dodatkowych amc to niema znaczenia na które amc-ki je dolutuje ?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Nie, bo wszystkie są połączone równolegle.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
mariuszek610

(Nie) w sensie że niema znaczenia ?
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Nie ma znaczenia.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

a moga być amc 350 i 380mA naraz ?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Mogą.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
ODPOWIEDZ