Witam wszystkich forumowiczów
Jestem posiadaczem latarki Led lenser P6.2 Od paru dni przeglądam to forum i żałuję, że nie trafiłem tu szybciej. Nie kupiłbym wtedy tej latarki ale czytając forum nasunął mi się pomysł. Czy jest możliwość zmiany zasilania tej latarki z 2xAA na coś innego wydajniejszego ?
Pozdrawiam
Modyfikacja Led lenser P6
I na ten model led lensera trafilem szukajac latarki dla siebie, nawet juz bylem blisko zakupu. Potem spodobal mi sie jakis nitecore..., a potem trafilem na forum. Dzis mam super convoya za 25% ceny tego nitecore'a i polowe led lensera. W sprawie o ktora pytasz niewiele moge Ci pomoc, tu niech wypowiedza sie inni, choc i mnie wydaje sie, ze wielkiego pola manewru nie masz.
Na Twoim miejscu o ile led lenser nie jest zniszczony to wystawilbym ja na alledrogo, markowa uzywke powinno bez duzego problemu udac sie sprzedac. Tego co odzyskasz powinno wystarczyc na zakup lepszej latarki z forumowego sklepiku.
Na Twoim miejscu o ile led lenser nie jest zniszczony to wystawilbym ja na alledrogo, markowa uzywke powinno bez duzego problemu udac sie sprzedac. Tego co odzyskasz powinno wystarczyc na zakup lepszej latarki z forumowego sklepiku.
Ostatnio zmieniony środa 17 cze 2015, 18:56 przez borsuk83, łącznie zmieniany 1 raz.
W przypadku tego LL niestety możesz zapomnieć o zmianie zasilania.
Jest tam bardzo prosty układ, który wysysa baterie do zera, więc nawet akumulatorków lepiej nie wkładać.
Niestety musisz się zadowolić tym co jest.
Jest tam bardzo prosty układ, który wysysa baterie do zera, więc nawet akumulatorków lepiej nie wkładać.
Niestety musisz się zadowolić tym co jest.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
A przeróbka na 18650 z zabezpieczeniem ?
Jak sie uda powyższe, to zmiana leda
Jak sie uda powyższe, to zmiana leda
Chiński super zoooom: MTE M2-5 2,45A xp-g2 3c
Czołówa: Petzl Tikka
Długopis: Olight O'pen
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=186875#186875
Czołówa: Petzl Tikka
Długopis: Olight O'pen
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=186875#186875
Nie wiem czy tam nie ma tego samego problemu co w P7.2 (znaczne skrócenie żywotności diody LED przy zasilaniu z akku, bo nie ma przewidzianego spadku prądu, który występuje przy zwykłych bateriach). Problemu tego nie ma dopiero przy P6X.PawelG. pisze: Jest tam bardzo prosty układ, który wysysa baterie do zera, więc nawet akumulatorków lepiej nie wkładać.
Ostatnio zmieniony piątek 19 cze 2015, 15:36 przez Kyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy zasilaniu 2xAA Ni-Mh masz ~66% zmagazynowanej energii co w akku li-ion 18650, wiec to zasilanie takie złe znowu nie jest. Natomiast 18650 jest fizycznie za duże by zmieścić się w korpus P6. Ja bym spróbował sprzedać na Twoim miejscu tą latarkę.zsolpyw pisze:A przeróbka na 18650 z zabezpieczeniem ?