piguła miedziana vs aluminiowa
-
A czy temu 3,5A podoła body (litexpres) ? Dla porównania jształtu i wielkości obok srt6 diode mam po skalpie czyli coś poprawi zasięg ref smo srednica 25mm
- Załączniki
-
- Screenshot_2015-06-15-21-37-55-1.png (263.68 KiB) Przejrzano 517 razy
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 15:54 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Sterownik ma zabezpieczenie ale i tak ma pełnej mocy się przyświeca krótko w jakieś miejsce a pod nogi lub ogólnie to sä tryby w nim jeszcze 5% 33% i mon. Niewiem tylko skäd dorwać szkiełko z powłokami
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 15:56 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.flashlightlens.com/index.ph ... f=ucl_lens
Najlepsze szkła do latarek. Cena spora, szczególnie wysyłka z USA ale może się z kimś złożysz albo odkupisz od jakiegoś forumowego modera.
Najlepsze szkła do latarek. Cena spora, szczególnie wysyłka z USA ale może się z kimś złożysz albo odkupisz od jakiegoś forumowego modera.
-
-
Nie mam pojęcia ale chodzi o optyke raczej lipy nie powinno być . Na pigułe a raczej podkładkę na której osadze leda d
alu grubości 4mm będdzie ok ? To wyjdzie gdzieś 4-4,5 cm kwadratowego styku z body latarki
alu grubości 4mm będdzie ok ? To wyjdzie gdzieś 4-4,5 cm kwadratowego styku z body latarki
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 15:57 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
Kup convoy C8 http://www.banggood.com/NEW-Convoy-C8-A ... 80285.html
Nowa wersja ze zintegrowaną pigułą.
Daj diodę na miedzi, oskalpowaną, sterownik 3,3-3,5A
Będzie zasięg przeszło 200m.
Nowa wersja ze zintegrowaną pigułą.
Daj diodę na miedzi, oskalpowaną, sterownik 3,3-3,5A
Będzie zasięg przeszło 200m.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
Położyłbyś conwoya c8 na desce i przejechał oo nim dostawczakiem ? Albo rzuciłbyś nim o drzewo z całej siły celem sprawdzenia czy przetrwa ? bo litexpres 103a się takich zabaw nie boi no i mam mieszane uczucia codo chinskiego body po przygodach gdy w jednym chińczyku po krótkim czasie odpadła gumka z włącznika a później pewnego razu odkręciła się głowica razem z gwintem z tuby . Tak że wolę zmodować coś z solidniejszego materiału. A jako kalibrowy odpowiednik conwoya mam nitecore srt6ke więc sesu jego zakupu niewidze jak dla mnie , chociaż c8 jest to niezły materiał na moda
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 15:59 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiednikiem srt6 będzie M1 i M2, i one wg mnie dały by radę. C8 ze względu na średnicę refa nie przetrwała by. Skąd indziej to są sytuacje ekstremalne i nie dzieją się jeżeli specjalnie o to nie zadbamy.
Convoye to dobre latarki, nie ustępują firmówkom przy znacznie niższej cenie.
Convoye to dobre latarki, nie ustępują firmówkom przy znacznie niższej cenie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
Tłumaczenie że convoy ze względu na średnice refa może nie przetrwać jest trochę nie na miejscu bo zapewniam Cię że że są latarki z większymi refami i takie testy bez problemu prxechodzą bez jakichś znaczących uszczerbków na zdrowiu , ledlenserem bym raczej nie rzucił o drzewo bo niebyłoby co zbierać za bardzo ale ale większym litexpres 105 ref ma 44mm podobnie jak w c8 bez obaw ,bo konstrukcje typu maglite 2Dnoto sprawa oczywista , c8 jest to solidna latarka ale w grupie chińskich budżetówek i jakośvią wykonania body raczej nie jest na wysokiej pozycji
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 16:01 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty chcesz latarkę żeby czołgiem po niej jeździć i gwoździe wbijać, czy szukasz latarki o dobrym zasięgu? C8 kosztuje 13 $ w Chinach i jak za tą kwotę ciężko znaleźć jej konkurenta, wykonana jest przyzwoicie i nie ma się do czego doczepić. Chcesz dać 3/4 ceny convoya za położenie powłok na szybce a oczekujesz od latarki za 50 zl nie wiadomo jakiej pancernosci. Moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie zrobić tego litexpres i będziesz mógł się bawić, rzucać w drzewa i cieszyć się z wytrzymałej latarki, bo to dla Ciebie chyba priorytet.
Nie odbierz tego jako atak na Ciebie, poprostu wyrażam swoją opinię. Pozdrawiam.
Nie odbierz tego jako atak na Ciebie, poprostu wyrażam swoją opinię. Pozdrawiam.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Chodzi Ci o wytrzymałość, bo jeżeli chodzi o jakość wykonania, to jest ona właśnie na wysokim poziomie... A wytrzymać też potrafi sporo, z upadkami sobie radzi(nie piszę tu o skrajnych przypadkach i "przypadkowych" upadkach z 10 piętra).mariuszek610 pisze: c8 jest to solidna latarka ale w grupie chińskich budżetówek i jakośvią wykonania body raczej nie jest na wysokiej pozycji