Mag 3D mod --> cree
Witam, jedna dioda cree 3W nie bardzo będzie nagrzewała Maga bo to kawał aluminium, co do MC-E lub P7 to spokojnie na takim module pod diodę można je wpakować, tu będzie więcej ciepła a beam będzie miał w środku dziurę czyli takie ciemniejszy obszar, fokus nadal będzie zachowany. Co do wymiarów to nie pamiętam ich w tym momencie, zresztą na Kai chyba można je kupić więc to nie mój wynalazek. Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Midi, właśnie zakumałem co mi nie pasowało przy tej zmianie ogniskowej (bo coś minie pasowało ). Mianowicie, teraz zmiana ogniskowej następuje poprzez przesówanie się reflektora wraz z główką... Oryginalny patent magów zdaje się być lepszym pod tym względem, by nie było, że to krytykanctwo . Ja się tylko i wyłącznie zastanawiam jak to zrobić by mieć odpowiednie odprowadzanie ciepła, i przy okazji wykorzystywało stożkowo ścięty reflektor... mogę nawet powiedzieć, że mam na to pewien pomysł . Rysunek poglądowy tego pomysłu dorzucę później, na razie fotka oryginalnego rozwiązania z magów i jego rysunek poglądowy (paskudny co prawda , ale niestety jestem nubem w szkice ).
Kwestia dodatkowa, kojarzy ktoś driver który byłby w stanie obsługiwać ładowanie (freestyle ) Ni-MH czy Enelopów? Bo wykombinowałem coś takiego, żeby z Tyłu maga zamontować Driver i wyprowadzić styki do zewnętrznej bazy zasilającej (przewiercić na środku zakrętkę baterii i wstawić tam okrągły izolowany styk, do dydykowanej bazy dla tego custom-made modelu (schemat poglądowy tego też dorzucę na forum kiedy przyjdzie czas
Co wy na to Panowie?
EDIT: A żeby to chudy bocian! Bez obrazy dla Boćka , nie mogę za żadne skarby drugiego obrazka wkleić
Kwestia dodatkowa, kojarzy ktoś driver który byłby w stanie obsługiwać ładowanie (freestyle ) Ni-MH czy Enelopów? Bo wykombinowałem coś takiego, żeby z Tyłu maga zamontować Driver i wyprowadzić styki do zewnętrznej bazy zasilającej (przewiercić na środku zakrętkę baterii i wstawić tam okrągły izolowany styk, do dydykowanej bazy dla tego custom-made modelu (schemat poglądowy tego też dorzucę na forum kiedy przyjdzie czas
Co wy na to Panowie?
EDIT: A żeby to chudy bocian! Bez obrazy dla Boćka , nie mogę za żadne skarby drugiego obrazka wkleić
- Załączniki
-
- Foto
- 06042009(004).jpg (35.12 KiB) Przejrzano 204 razy
Ostatnio przerabiałem Maga 3D na diode MC-E grzeje sie dosyć mocno 2.6 A w diode ale nic się zlego nie dzieje.Mozna w miare dobrze zogniskować diode że nie ma wewnątrz czarnego pola powstaje taki dziwny jakby krzyż z tych czterech struktur ale jest to do przezycia .Światła oczywiście az nadmiar.Radiatora nie wklejam tylko zabezpieczam wewnetrznym pierścieniem Siegera ,zawsze mozna łatwo moduł wyjąć.