Zdjęcie z CPF:
![Obrazek](http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_49d6a0324c2e92235.jpg)
nie wiem czemu EdiM pisze o nich, że są neutralne, białe- kurcze - nie ma cieplejszych tintów od tych diodek- jak dla mnie są wybitnie ciepłe o barwie żarnika.barwa - biała neutralna tint 5A (4000-4300K)
małe podsumowanieHuee pisze:Hmm to w końcu co wziąć
Więc niskie vf diody do tej przetwornicy to zbędny dodatek - i tak będziesz musiał zasilać to z 2 li-ion'ów w szeregu.Dla przetwornicy R105:
# minimalne napięcie zasilania, przy napięciu wyjściowym 3V -> 4,6V
# aby zapewnić nominalny prąd wyjściowy minimalne napięcie zasilania musi być większe o minimum 1,5V od napięcia wyjściowego, nawet przy prawie wyładowanej baterii;
# minimalne napięcie zasilania musi być większe o minimum 1,1V od napięcia wyjściowego, nawet przy prawie wyładowanej baterii, w celu zagwarantowania deklarowanego prądu wyjściowego;
# zwierając zabezpieczającą diodę wejściową uzyskamy wymóg minimalnej różnicy napięć wejście-wyjście (dropout) ok. 0,6V
Kartka była oświetlona światłem słonecznym.Piotrek K. pisze: Czym była oświetlona ta szara kartka jak pobierałeś z niej balans bieli (albo jaki balans bieli wybrałeś)?
I dlatego jest najbardziej obiektywny, chociaż mój aparat chyba próbuje coś "kombinować" nawet jak ustawi mu się balans bieli z dostępnych (np.: "słoneczny dzień", "pochmurny dzień" "żarówki" itp.). Dopiero jak pobierze się balans bieli z białej kartki aparat przestaje "kombinować".lennin pisze:Aparat nie ludzkie oko nie potrafi sie dostosować.