Czołówka na wędkarskie przygody do 220zł
Czołówka na wędkarskie przygody do 220zł
Witam. Jestem karpiarzem i szukam jakieś dobrej czołówki żeby baterie długo wytrzymywały, najlepiej żeby była ładowana. Często potrzebuje światła punktowego na około 100m oraz światła rozszerzonego, żeby coś szybko znaleźć przy namiocie itd. Jaką czołówke byście mi polecili?? POzdrawiam
1.
Trzeba wybrać:
Czołówka - 'krótko' i szeroko.
Latarka "ręczna" - daleko i 'punktowo' (zależnie od modelu oczywiście).
2.
Jakie zasilanie ? AA, AAA, 18650 (z naciskiem na to ostatnie ) ?
3.
Masz Kolego ładowarkę do baterii/ogniw?
4.
(2.+3.) kwota 220 zł z uwzględnieniem baterii i ładowarki?
Będzie łatwiej doradzić.
Trzeba wybrać:
Czołówka - 'krótko' i szeroko.
Latarka "ręczna" - daleko i 'punktowo' (zależnie od modelu oczywiście).
2.
Jakie zasilanie ? AA, AAA, 18650 (z naciskiem na to ostatnie ) ?
3.
Masz Kolego ładowarkę do baterii/ogniw?
4.
(2.+3.) kwota 220 zł z uwzględnieniem baterii i ładowarki?
Będzie łatwiej doradzić.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
O zoomie czyli Twoim focusie raczej zapomnij, zwłaszcza na 100 m.Damianoo pisze:1 Daleka i punktowa, miałem wcześniej z funkcją Focus i taka obcja mi odpowiada
Wersja tzw. best buy to Convoy C8 - najlepszy chyba stosunek ceny do możliwości.
W zależności od preferencji wersja modowana lub zwykła/fabryczna - tutaj lepiej ograniczyć się do sterownika 2,1 A .
a co myślicie o tej czołówce http://allegro.pl/latarka-czolowa-myo-r ... 99972.html
Z czołówek na 18650 z chin w Twoim budżecie:
-Skilhunt H02
-Nitecore HC50 (na Banggood aktualnie w granicach 230zł)
mają dobre opinie.
albo nie szaleć i podpytać TU
Choć ciągle bym się skłaniał ku dwóm różnym latarkom. Czołówka wg wyboru i C8 (no bo C8 to C8, każdy ma, każdy lubi, każdy chwali )
Edyta. Petzl ma inne zasilanie - nie poświeci tak mocno/daleko jak 18650.
-Skilhunt H02
-Nitecore HC50 (na Banggood aktualnie w granicach 230zł)
mają dobre opinie.
albo nie szaleć i podpytać TU
Choć ciągle bym się skłaniał ku dwóm różnym latarkom. Czołówka wg wyboru i C8 (no bo C8 to C8, każdy ma, każdy lubi, każdy chwali )
Edyta. Petzl ma inne zasilanie - nie poświeci tak mocno/daleko jak 18650.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Latarki ręczne już posiadam ale chodzi mi o to żeby przy holu ryby dwie ręce mam zajęte i wtedy potrzebuje światło rozproszone, a przy wywożeniu łódką sterowaną czasami muszę też poświecić latarką tak do 80 m przy trzcinie żebym widział miejsce w którym zrzucam towar... chińczyka właśnie miałem i właśnie zwracam bo towar wadliwy i boje się znowu zainwestować w taki produkt. a z takich bardziej znanych firm??
Też wędkuję Damianoo i używam 3 czołówek od od maciex93( bo sobie zażyczyłem różne wersje barwy światła zasięgu i skupienia) i powiem Ci, że spełniają moje oczekiwania w 100% ale zrobisz jak uważasz... Wybieram tę, któras akurat w konkretnych warunkach mi pasuje najbardziej. Takie skrzywienie swiatełkowe. A jak chcę poświecić dalej, to walę snopem światła z Solarstorm T4 4*CREE XM-L U2 3200 Lumens 4-Mode LED Flashlight 3*18650 bo czołówka nie służy do dalekiego świecenia! Kupiłem na Banggood za 130 zeta (doszła w tydzień)! Poza tym jest nas w domu 3 domowników. Jak się zdarzy brak prądu (choć bardzo rzadka ale jednak się zdarza) - to każdy ma swoje światełko... Praktyczne rozwiązanie
Miło, że mój mod czołówki jest polecany, ale na tą chwilę nie mam już czołówek, i na razie nie planuję zamawiać więcej.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.