Wiem, że Convoy to nie jest żadna marka, a te same latarki występują też pod "marką" Dipper. Ja nie kupuję marki Convoy, ale produkt musi zgadzać się ze specyfikacją i zdjęciami w sklepie.
A ta latarka Convoy M1, którą sprzedają na BG jest zupełnie inna niż na zdjęciach. Dlatego napiszę jeszcze kilka maili do nich, ale równocześnie założę dispute na paypalu, bo już po 3 mailach widzę, że to mailowanie do niczego nie prowadzi.
Generalnie, to nie polecam obecnie kupowania Convoyów na BG.
Weryfikacja tintu Convoy M1
Ok, mam nadzieję, że to już finał sprawy.
Po wielu mailach z BG udało mi się w końcu dojść z nimi do kompromisu.
Jak to w takich sprawach bywa, pomogło "postraszenie" założeniem sporu w PayPal'u (oczywiście w grzeczny sposób)
Początkowo proponowano mi 5 $ zwrotu za 4 niezgodne z opisem latarki (w tym jedna z pomyloną diodą). Ostatecznie otrzymałem dziś propozycję 27 $ zwrotu, mimo że w warunkach ze swojej strony stawiałem bardziej na dosłanie poprawnych hostów lub kupon zniżkowy na inne latarki Convoy (warunkiem tutaj była ich zgodność z opisem)
Dzięki za pomoc!
Po wielu mailach z BG udało mi się w końcu dojść z nimi do kompromisu.
Jak to w takich sprawach bywa, pomogło "postraszenie" założeniem sporu w PayPal'u (oczywiście w grzeczny sposób)
Początkowo proponowano mi 5 $ zwrotu za 4 niezgodne z opisem latarki (w tym jedna z pomyloną diodą). Ostatecznie otrzymałem dziś propozycję 27 $ zwrotu, mimo że w warunkach ze swojej strony stawiałem bardziej na dosłanie poprawnych hostów lub kupon zniżkowy na inne latarki Convoy (warunkiem tutaj była ich zgodność z opisem)
Dzięki za pomoc!
Ja też doszedłem do porozumienia z supportem Banggood. Ponieważ host tej latarki był niezgodny z opisem, to zaproponowałem żeby wysłali mi odpowiedni host Convoy M1. No i wysłali mi taki http://www.banggood.com/Convoy-M1-Upgra ... 55556.html .
Czyli po dodaniu LEDa i drivera będę miał 2 latarki Convoy M1. Jedną nową, a drugą starą.
Czyli po dodaniu LEDa i drivera będę miał 2 latarki Convoy M1. Jedną nową, a drugą starą.