Weryfikacja tintu Convoy M1

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
majszter

Post autor: majszter »

Wiem, że Convoy to nie jest żadna marka, a te same latarki występują też pod "marką" Dipper. Ja nie kupuję marki Convoy, ale produkt musi zgadzać się ze specyfikacją i zdjęciami w sklepie.

A ta latarka Convoy M1, którą sprzedają na BG jest zupełnie inna niż na zdjęciach. Dlatego napiszę jeszcze kilka maili do nich, ale równocześnie założę dispute na paypalu, bo już po 3 mailach widzę, że to mailowanie do niczego nie prowadzi.

Generalnie, to nie polecam obecnie kupowania Convoyów na BG.
michal1

Post autor: michal1 »

Hmmm.. Ostatnio kupowałem dwie S2+ i były całkiem w porządku. Zrób jak mówisz napisz, że złożyłeś spór na PP, może "zmiękną"
Pozdrawiam
jhk

Post autor: jhk »

Ok, mam nadzieję, że to już finał sprawy.

Po wielu mailach z BG udało mi się w końcu dojść z nimi do kompromisu.
Jak to w takich sprawach bywa, pomogło "postraszenie" założeniem sporu w PayPal'u (oczywiście w grzeczny sposób)

Początkowo proponowano mi 5 $ zwrotu za 4 niezgodne z opisem latarki (w tym jedna z pomyloną diodą). Ostatecznie otrzymałem dziś propozycję 27 $ zwrotu, mimo że w warunkach ze swojej strony stawiałem bardziej na dosłanie poprawnych hostów lub kupon zniżkowy na inne latarki Convoy (warunkiem tutaj była ich zgodność z opisem)

Dzięki za pomoc!
michal1

Post autor: michal1 »

dziś propozycję 27 $ zwrotu
Nieźle wywalczyłeś, teraz (jeżeli umiesz) możesz pozmieniać wszystkie diody na odpowiednie w dodatku z miedzianym podłożem. :mrgreen:
majszter

Post autor: majszter »

Ja też doszedłem do porozumienia z supportem Banggood. Ponieważ host tej latarki był niezgodny z opisem, to zaproponowałem żeby wysłali mi odpowiedni host Convoy M1. No i wysłali mi taki http://www.banggood.com/Convoy-M1-Upgra ... 55556.html .
Czyli po dodaniu LEDa i drivera będę miał 2 latarki Convoy M1. Jedną nową, a drugą starą.
ODPOWIEDZ