Podziel się swoją radością
Kwasek cytrynowy kupisz w każdym markecie.
Torebka 50g kosztuje ok. 60-70 gr, na czajnik 1,75l wystarcza 1-2 torebki w zależności od tego ile jest kamienia.
Nawet jak zapomnisz, że był kwasek w czajniku, to jak się napijesz takiego wywaru, to nic Ci się nie stanie
Torebka 50g kosztuje ok. 60-70 gr, na czajnik 1,75l wystarcza 1-2 torebki w zależności od tego ile jest kamienia.
Nawet jak zapomnisz, że był kwasek w czajniku, to jak się napijesz takiego wywaru, to nic Ci się nie stanie
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
no to tabletka wychodzi nie drożej i IMHO prościej: http://www.czystoscihigiena.pl/suma-cof ... d36bb02335 (67 groszy)PawelG. pisze:Kwasek cytrynowy kupisz w każdym markecie.
Do odkamieniania kwasek jednak tańszy: http://www.czystoscihigiena.pl/suma-mil ... p-967.html (tym wychodzi ok. 1,50 zł za jedno czyszczenie)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Weź pod uwagę, że w większych ilościach kwasek jest tańszy, bo kosztuje ok. 9-10 zł za 1 kg
Ciemności rozświetlają mi:
W Makro znajoma kupowała kwasek we wiaderkach (chyba więcej niż 1kg miały), na pewno wychodził taniej niż ten w malutkich torebeczkach.
Na allegro cena jak pisze PawelG
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... trynowy+kg
Pozdrawiam
Na allegro cena jak pisze PawelG
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... trynowy+kg
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Tak, u mnie też samo-mycie jest po włączeniu i przed wyłączeniem oraz da się wyjąć moduł.
Ale i tak co pewien czas (określony algorytmem zapisanym w sterowniku ekspresu) domaga się odkamienienia lub oczyszczenia (czyli skorzystania ze specjalnych programów uruchamianych dedykowanymi przyciskami).
Ale i tak co pewien czas (określony algorytmem zapisanym w sterowniku ekspresu) domaga się odkamienienia lub oczyszczenia (czyli skorzystania ze specjalnych programów uruchamianych dedykowanymi przyciskami).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
madkeinam
Tylko po co utrudniać sobie życie... kawiarka jest prosta w użyciu i obsłudze, praktycznie bezkosztowa. "French press" również.
A ekspres to maszyna do nabijania kasy koncernom, przerost formy nad treścią, ale to jest moje zdanie. Twoje pieniądze, Twój sprzęt...
Niestety sprzęt do domowego użytku zrobiony jest z plastiku (elementy, które stykają się z kawą i gorącą wodą), który nie jest najlepszym materiałem do kontaktu z żywnością (pomimo dopuszczenia przez certyfikaty).
Żeby nie było negatywnie w pozytywnym wątku:
Jeżeli uważasz, że zakupiony przez Ciebie sprzęt spełnia twoje wymagania, to ciesz się nim...
Howgh
Tylko po co utrudniać sobie życie... kawiarka jest prosta w użyciu i obsłudze, praktycznie bezkosztowa. "French press" również.
A ekspres to maszyna do nabijania kasy koncernom, przerost formy nad treścią, ale to jest moje zdanie. Twoje pieniądze, Twój sprzęt...
Niestety sprzęt do domowego użytku zrobiony jest z plastiku (elementy, które stykają się z kawą i gorącą wodą), który nie jest najlepszym materiałem do kontaktu z żywnością (pomimo dopuszczenia przez certyfikaty).
Żeby nie było negatywnie w pozytywnym wątku:
Jeżeli uważasz, że zakupiony przez Ciebie sprzęt spełnia twoje wymagania, to ciesz się nim...
Howgh
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Cóż no, ja lubię po prostu kawę oraz wszelkie kawowe pochodne (nie lubię tylko tiramisu nie wiem czemu) i lubię jak kawa jest dobra. Z prasy francuskiej nie potrafię pić, kawiarka jest ok ale z ekspresu smakuje zupełnie inaczej. To jest mój już trzeci ekspres także nie jest to taki pierwszy zachwyt Jest wygodny, nie muszę stać nad tym a to rano jest bardzo przydatne. A, że czasem trzeba wyczyścić... jak wszystko, o wszystko trzeba w jakiś sposób dbać żeby służyło. Taki poziom utrudnienia życia w ogóle mi nie przeszkadza To chyba czas na jakieś espresso czy coś, po co gadać jak można spożywać