Weryfikacja tintu Convoy M1

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
jhk

Weryfikacja tintu Convoy M1

Post autor: jhk »

Witam,

Zamówiłem ostatnio przez Banggood kilka latarek Convoy M1.
3 Latarki są z diodą XML2 U2-1A, a jedna miała być z [s]BIN'em[/s] tintem T6-4C jednak mam sporo wątpliwości czy jest to na pewno ten [s]BIN[/s] tint.
Jako że nie ma dużego doświadczenia z latarkami, chciałbym się zwrócić do Was o pomoc w rozpoznaniu koloru diody.

Przesyłam kilka zdjęć na których starałem się ująć barwę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek 01 cze 2015, 10:37 przez jhk, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Witam,
Barwa to nie bin tylko tint ;)
Ciężko na zdjęcia ocenić, ale 4C powina być wyraźni cieplejsza od 1A i tylko trochę zimniejsza od 5B. Zdjęcia pokazują coś innego... A co pisało na opakowaniach?
jhk

Według opakowania T6-4C. Pozostałem 3 są opisane XML2 U2-1A czyli raczej na 100% takie jak zamawiałem.
Przepraszam za pomyłkę.
michal1

Może napisz do BG?
jhk

Napisałem do nich na weekendzie i czekam na odpowiedz.
Jenak dla pewności chciałbym uzyskać też opinie z drugiego źródła.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ta 4C wygląda bardziej jak 3B, lub nawet coś z rodziny 2C
Obrazek
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
jhk

Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie że kolor jest bardziej zbliżony do ~ 2C niż 4C.

Dostałem właśnie odpowiedz od Chińczyka - oczekuje on ode mnie innego porównania ale nie sprecyzował dokładnie jakiego. Grają na czas ;) . Musiałem go o to dopytać i ponownie czekam na odpowiedz.
We are sorry for the inconvenience and I am the professional guy.For the pictures you had sent can not help me to check the problem.Can you please just compare the two items you had ordered in this case: 6264689.Also send the pictures about U2-1A.Then I will see the problem.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Wyślij mu te fotki po prostu:)
majszter

Post autor: majszter »

Też zamówiłem ostatnio na BG latarkę Convoy M1 XML-2 T6-4C. Moja też nie ma tintu 4C, tylko coś w okolicach 2C. Ale to jest najmniejszy problem, bo diody można łatwo wymienić.

Za to zwróć uwagę na:
- czy ma matową anodyzację ? Moja świeci się jak na odpuście
- czy ma reflektor OP ? Moja ma reflektor SMO
- czy ma włącznik GITD ? Moja ma czarny włącznik
- czy ma zintegrowaną półkę na emiter ? Moja ma pigułę z mosiądzu
I jeszcze na dodatek jeden oring jest za krótki. Przecięli go i teraz obejmuje pół latarki.

Oczywiście Chińczyk w to wszystko nie wierzy. Na szczęście zamówiona przez PayPala.
jhk

majszter, dzięki za zwrócenie uwagi - wszystko to co wypunktowałeś niestety zgadza się. Na razie będę próbował coś ugrać poprzez ich system reklamacji, ale w razie kłopotów też na szczęście zamówiłem płacąc przez PayPal.

Ps. Domyślam się, że latarkę kupiłeś podczas trwania Flash Deal i to zapewne stąd pochodzi ta felerna seria?
majszter

Kupowałem tą latarkę podczas obniżki ceny, nie jestem pewien czy to był Flash Deal, bo nie śledzę tego.

Na BLF piszą, że Convoye C8 sprzedawane na BG, to też podróbki. Więc chyba nie chodzi tylko o ten jeden model latarki i tylko o jedną partię.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Ja też jakiś czas temu kupowałem C8 z banggood i o ile z zewnątrz była w porządku, to piguła była wykonana tragicznie, jakby ją ktoś zwykłym nożem strugał. Gwint był słabo spasowany.
majszter

Okazuje się, że oni wcale się nie kryją z tym, że to nie jest oryginalny Convoy M1. W ostatnim mailu support BG napisał:

Dear Sir:
We are sorry for the inconvenience and I am the professional guy.This flashlight is the new version of Convoy M1. We had changed another supplier to offer this flashlight. It should be bettery.Whatever it is,did you test the flashlight and what is the condition?

Zmienili dostawcę latarek Convoy, czyli sprowadzają podobne latarki, naklejają nalepkę "Convoy" i wysyłają jako oryginalne. To nic, że ta latarka wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach w sklepie.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Convoy też na prawdę nie ma swoich latarek, bo taka M1 była na rynku wcześniej pod nazwą OEM D4.
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1674
BG znalazł tańszego dostawcę, no ale jakość też w dół poszła.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
michal1

...co nie zmienia faktu że barwa powinna się zgadzać. Sami przy wielu latarkach każą dopłacać do odpowiednich diod.
ODPOWIEDZ