Podziel się swoją radością
Witam
Byliśmy dziś na wyścigach traktorów.
W tym roku była tylko liga do 2,5 tony, ale za to większa ilość maszyn.
W tym roku wygrała maszyna z dwoma silnikami hemi 800 cali sześciennych. Syn nazwał ją Polip, przez analogię do filmu "Auta"
Tak wygląda zwycięzca:
Pozdrawiam
Byliśmy dziś na wyścigach traktorów.
W tym roku była tylko liga do 2,5 tony, ale za to większa ilość maszyn.
W tym roku wygrała maszyna z dwoma silnikami hemi 800 cali sześciennych. Syn nazwał ją Polip, przez analogię do filmu "Auta"
Tak wygląda zwycięzca:
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Najfajniejszy dźwięk mają silniki z kompresorami mechanicznymi, bo turbiny, trochę tłumią... a turbiny gazowe... to tylko gwiżdżą.
Choć małe potworki były...
Dwa silniki Rolls Royce, od Spitfire'a
Też dwa lotnicze, ale nie pamiętam od czego...
A tu dwie turbiny gazowe, od Mi-24.
Poluj za rok w maju...
Pozdrawiam
Jak wspomniał krzycho_, Niepruszewo.piciex pisze:Pyra, a gdzież to takie cuda można było oglądać w naszej okolicy?
Najfajniejszy dźwięk mają silniki z kompresorami mechanicznymi, bo turbiny, trochę tłumią... a turbiny gazowe... to tylko gwiżdżą.
Choć małe potworki były...
Dwa silniki Rolls Royce, od Spitfire'a
Też dwa lotnicze, ale nie pamiętam od czego...
A tu dwie turbiny gazowe, od Mi-24.
Poluj za rok w maju...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Mea culpa. Jak widzę turbina gazowa, to jest to dla mnie turbina do spalania gazu (np. ziemnego). Turbina na paliwo ciekłe (Diesel, benzyny...) to... turbina na paliwo ciekłe. Wiem, różnią się komorą spalania tylko.
A obie razem nazywają się spalinowe Turbina gazowa może być w ogólności pozbawiona komory spalania (z wymiennikami ciepła)...
Pzdr.
M.
A obie razem nazywają się spalinowe Turbina gazowa może być w ogólności pozbawiona komory spalania (z wymiennikami ciepła)...
Pzdr.
M.
Witam.
Dopompowałem w rowerze koła z 3 do 5 atmosfer, przejechałem 7 km, i jedno zrobiło duże bum!
Aż żona wybiegła z domu, bo akurat się na podwórku zatrzymałem po powrocie
Rozerwało mi chińską dętkę na odcinku 25-30 cm. Opona Schwalbe marathon tylko zeskoczyła z obręczy.
Dobrze, że było dziś pochmurno i posiąpił deszczyk w trakcie mojej przejażdżki. Wróciłem wcześniej, i ominął mnie niezły spacerek
Pozdrawiam.
Dopompowałem w rowerze koła z 3 do 5 atmosfer, przejechałem 7 km, i jedno zrobiło duże bum!
Aż żona wybiegła z domu, bo akurat się na podwórku zatrzymałem po powrocie
Rozerwało mi chińską dętkę na odcinku 25-30 cm. Opona Schwalbe marathon tylko zeskoczyła z obręczy.
Dobrze, że było dziś pochmurno i posiąpił deszczyk w trakcie mojej przejażdżki. Wróciłem wcześniej, i ominął mnie niezły spacerek
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Listonosz doniósł dwie paczki latarkę z Chin i części do niej ze Stanów z mtnelectronics, obie nadane 21.05. W 7 dni jeszcze mi nic nie doszło,to mój rekord tym bardziej z dwóch kontynentów i tego samego dnia
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04