Generator ozonu DIY
Powielacz napięcia.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Czy ten powielacz napięcia będzie dobry do 2 płytek 3,5g?
power supply
power supply
Extra....to idąc dalej tym tropem powiedzcie czy to co pokazuje poniżej na zdjęciu będzie działać?
Mam 2 dodatkowe płytki po 3,5g. Chcę zrobić monstera razem 14g. Pod płytkami wzdłuż obudowy widać czarny element. Tak planuję zamocować drugi power supply.
I teraz pytania kolejne:
1. Czy drugi "zasilacz" mogę podłączyć pod cienkie czerwone przewody zasilające ten główny zasilacz? (planuje rozciąć izolację i połączyć 2 zasilacze).
2. Po drodze do drugiego zasilacza wstawiłbym na jednym przewodzie dodatkowy włącznik, żeby móc sterować 7-14g - dobry pomysł?
i wątpliwość: Czy te filtry, które tam są wsadzone pociągną razem podłączone 2 zasilacze? Czy do tego drugiego muszę dorzucić też taki filtr?
Liczę na Waszą pomoc - głównie w temacie elektroniki/elektryki.
Mam 2 dodatkowe płytki po 3,5g. Chcę zrobić monstera razem 14g. Pod płytkami wzdłuż obudowy widać czarny element. Tak planuję zamocować drugi power supply.
I teraz pytania kolejne:
1. Czy drugi "zasilacz" mogę podłączyć pod cienkie czerwone przewody zasilające ten główny zasilacz? (planuje rozciąć izolację i połączyć 2 zasilacze).
2. Po drodze do drugiego zasilacza wstawiłbym na jednym przewodzie dodatkowy włącznik, żeby móc sterować 7-14g - dobry pomysł?
i wątpliwość: Czy te filtry, które tam są wsadzone pociągną razem podłączone 2 zasilacze? Czy do tego drugiego muszę dorzucić też taki filtr?
Liczę na Waszą pomoc - głównie w temacie elektroniki/elektryki.
- Calineczka
- Kontakt:
Kupiłem zestaw 7g, po czytaniu wątku i weryfikacji w domu widzę, że oczekiwałem za dużo. W trakcie i parę godzin po, czuć zapach ozonu, ale nie odczułem poprawy jakości ani zapachu powietrza (wcześniej nie było żadnego wiodącego). Ba! Testowałem też na butach i niestety zapach sportu z par do biegania jakoś nie uleciał.
Muszę przetestować u kogoś kto trzyma zwierzaka w domu, bo tak to dużej różnicy nie odczuwa nikt z domowników.
Pytanie natury technicznej na koniec. Czy u Was też jest "siwo" w pomieszczeniu w trakcie ozonowania? Zasilacz się nie pali;) wentylator jest, praca na timer 30 minut.
Muszę przetestować u kogoś kto trzyma zwierzaka w domu, bo tak to dużej różnicy nie odczuwa nikt z domowników.
Pytanie natury technicznej na koniec. Czy u Was też jest "siwo" w pomieszczeniu w trakcie ozonowania? Zasilacz się nie pali;) wentylator jest, praca na timer 30 minut.
Będzie.tjsz pisze:czy to co pokazuje poniżej na zdjęciu będzie działać?
Nawet musisz - zasilacze muszą być połączone równolegle - tak jak dwie płytki po stronie wtórnej. Ewentualnie bezpiecznik na większy prąd może być konieczny.1. Czy drugi "zasilacz" mogę podłączyć pod cienkie czerwone przewody zasilające ten główny zasilacz? (planuje rozciąć izolację i połączyć 2 zasilacze).
Jak chcesz eksperymentować z czasami ozonowania, to może się przydać. Jeśli jednak stwierdzasz, że 7g to za mało i dlatego robisz 14g, to nie ma sensu.2. Po drodze do drugiego zasilacza wstawiłbym na jednym przewodzie dodatkowy włącznik, żeby móc sterować 7-14g - dobry pomysł?
One są potrzebne, żeby w ogóle móc taki ozonator sprzedać w EU (kompatybilność elektromagnetyczna). Nie musisz się nimi przejmować. Najwyżej radia podczas ozonowania na 14g sobie nie posłuchaszCzy te filtry, które tam są wsadzone pociągną razem podłączone 2 zasilacze? Czy do tego drugiego muszę dorzucić też taki filtr?