Wydajna lampka rowerowa (SSC P7)

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Humback

Post autor: Humback »

igi pisze:Może lepiej ta ładowarka - dobre opinie na dx i nie trzeba przerabiać kabla
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820
A wiesz, że może i lepiej.
Zamówienie do DX i tak złożę najwcześniej za tydzień, z braku kasy :sad: , więc jest czas na zmianę zdania.
Pozdrawiam,
Darek
Dyngs

Post autor: Dyngs »

Witam,

Skorzystalem z twojego studium poszukiwania lampki rowerowej i zamowilem caly ten zestaw. Jak tylko otrzymam przesylke to postaram sie przeslac jakies review,
Humback

Dyngs pisze: Skorzystalem z twojego studium poszukiwania lampki rowerowej i zamowilem caly ten zestaw.
Poczułem się potrzebny na tym forum!
Dzięki :mrgreen:
Pozdrawiam,
Darek
moorek

Post autor: moorek »

Hehe! :-) Ja też w końcu zdecydowałem się na pierwszy zakup na DXie - wypadło na tą latarę - będzie siedziała mi na kierownicy roweru :-)))
Moja wishlist'a jest bardzo długa - ale wiadomo liczy się pierwszy zakup :-)
W czwartek wieczorem złożyłem zamówienie a w piątek paczka już była na poczcie otrzymała numer wysyłkowy, ciekawe kiedy dojedzie do mnie :-)

Pozdrowienia
moorek
Dyngs

Z tego co wszyscy napisali na tym forum - czy ta latarka wymaga natychmiastowej wymiany okablowania? i doklejenia pasta silikonowa jakiegos element? nie bardzo sie w tym orientuje ale jak trzeba bedzie to sie za to wezme...
Humback

Sądzę, że warto latarkę kontrolnie rozmontować i sprawdzić.
Tu jest mowa o MTE "P7-D" http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1181., ale procedura sprawdzania powinna być podobna.
Pozdrawiam,
Darek
Dyngs

Witam od jakiegos czasu juz uzywam tej latarki MTE SSC P7 900-Lumen 5-Mode Super LED Flashlight (18650) jako swatla na rower i zaczela niedawno mrugac. Co jakis czas sie wlacza taki minimalne siwecenie i trzeba ja chwle potrzasnac zeby sie znow wlaczylo. Czy ktos juz cos podobnego doswaidczyl? Nie wiem od czego mam zaczac - sprobowalem czy sa jakies polozowane kabeliki ale nic nie widze.

Pozdrawiam i prosze o pomoc !

Michal
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Prawdopodobnie wyłącznik zaczął szwankować. Druga opcja to driver. Jeśli chcesz sprawdzić wyłącznik, to odkręć go i zewrzyj jakimś drucikiem minus baterii do obudowy (gwintu) latarki, jeśli nadal będzie mrugać i przerywać, problem jest po stronie drivera (być może kontaktu drivera z pigułą).

ps. Taka mała uwaga. Jak napiszesz posta, to przed kliknięciem "wyślij" przeczytaj go sobie ....i ewentualnie popraw błędy i mniej zrozumiałe fragmenty :roll: :wink:
ODPOWIEDZ