Generator ozonu DIY

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Te czerwone chefty to prawdopodobnie coś w rodzaju "plomby gwarancyjnej",jak podmienisz to widać że element inny i że w środku grzebane.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Mój DIY bez tych filtrów, timera, kosztował połowę tej ceny - wydajność ta sama.
tjsz
Kontakt:

Post autor: tjsz »

Zdaję sobie sprawę.
Jakość mojego pudełka jest na wysokim poziomie. Wykonanie na prawdę extra. To też kosztuje.
A do czego te filtry służą? Mały prostokątny i ten długi cylindryczny?
Co do tych cheftów, to też miałem podobne wrażenie.
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

tjsz pisze:Bardzo proszę magików od elektroniki o nazwanie najmniejszego białego elementu w kształcie prostokąta i tego długiego cylindrycznego i do czego one mogę służyć?
Biały cylinder - filtr przeciwzakłóceniowy. Biały prostopadłościan żadnych oznaczeń nie ma?

Pzdr.
M.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

tOmki pisze:Mój DIY bez tych filtrów, timera, kosztował połowę tej ceny - wydajność ta sama.
Dokładnie, toż to nasz ulubiony ozonator z eBay'a za 20$. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony piątek 15 maja 2015, 11:11 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
tjsz
Kontakt:

Biały cylinder - filtr przeciwzakłóceniowy. Biały prostopadłościan żadnych oznaczeń nie ma?

Pzdr.
M.
Absolutnie żadnych oznaczeń. Zbadałem go z każdej strony i nic. A może to być coś przeciw-wilgociowego? Sprzedawca pisze że ozonator przestanie działać przy wilgotności pow. 60%.
ask

Post autor: ask »

bardzo byłem ciekaw zdjęć ozonatora "Polskiej produkcji" gdzie na większości ofert znanego portalu aukcyjnego wypisują że nie są to "tanie chińskie płytki ozonowe, rury ozonowe....."

Powiedzcie jeszcze, która strona płytek powinna być chłodzona - ta z paskami, kółeczkami etc.? albo może pytanie bardziej powinno brzemieć jak będzie lepiej czy wydajniej dla produkcji ozonu.
tjsz
Kontakt:

A widziałeś gdzieś wyprodukowaną w Polsce płytkę do ozonowania? Wszystko co jest w sprzedaży pochodzi albo z aliexpress alb podobnych serwisów. Nie ma chyba takiej firmy w PL która by zrobiła to od A do Z.
Poza tym, w moim cudzie chyba tylko obudowa jest naszego rodzimego pomysłu i ewentualnie mechaniczny timer, bo są na nim polskie znaki ;).

Podsumowując - można się było tego spodziewać
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Biały prostopadłościan to filtr LC. Dokładnie takie same montuje, w niektórych urządzeniach.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

tjsz, proszę usunąć reklamę z podpisu i zapoznać się z regulaminem forum :evil:
tjsz
Kontakt:

Calineczka pisze:tjsz, proszę usunąć reklamę z podpisu i zapoznać się z regulaminem forum :evil:
Zrobione. Czytałem, może coś mi umknęło. Najlepszym się zdarza.

Zmieniając temat. Czy warto na wylocie ozonu wstawić podobny wentylator do tego co jest na wlocie? Pomoże czy zaszkodzi? Jak myślicie?
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Dodatkowy wentylator nie zaszkodzi, ale też nie pomoże jeżeli ten pierwszy ma wystarczającą wydajność.

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
kalafon

Post autor: kalafon »

Czy ten wentylator wdmuchuje powietrze do środka czy wydmuchuje je na zewnątrz?
fotorondo

Post autor: fotorondo »

kalafon, który ??
tjsz
Kontakt:

kalafon pisze:Czy ten wentylator wdmuchuje powietrze do środka czy wydmuchuje je na zewnątrz?
Ten z mojego "polskiego" ozonatora, czarno-pomarańczowego, wdmuchuje do środka w celu chłodzenia elektroniki i płytek i ozon wylatuje z drugiej strony przez te poziome lekko owalne dziurki.
ODPOWIEDZ