Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Kielek

Post autor: Kielek »

michal1 pisze:30$ za Tanka to trochę przesada, na fasttech też jest:
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... e-memory-e
Z resztą na allegro jest po 70zł.
Światła nigdy za wiele :) Poza tym Tank ma 3 tryby.
No może i przesada, ale chciałbym uniknąć kupienia chińskiej podróbki chińskiej latarki :)
michal1 pisze:Co do naprawy, to musisz spróbować dobrać się do włącznika (pewny jesteś, że to włącznik?)
A szkiełko trzeba znaleźć w internecie albo dociąć. :) Zmierz średnicę.
Pozdrawiam
Na 200% włącznik padł. Po pierwsze nie ma "kliku", po drugie nie zwiera. A po spięciu na krótko latarka świeci.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Kiełek pisze: PawelG., Tylko pytanie czy to rzeczywiście będzie Tank a nie jakaś podróba. Tanka na aliexpress widziałem w cenach rzędu $30, trochę podejrzliwie podchodzę do takich okazji. No i nie potrzebuję 120lumenów, te 50 mi wystarczało, a nawet było za dużo...
Ja swojego E09 kupowałem ponad pół roku temu też na BG i wtedy był droższy o 5 zł.
Nie sądzę, żeby to była podróbka :)
Jeśli chodzi o te 120 lumenów, to jest to osiągalne tylko przy aku li-ion.
Przy zasilaniu z dobrych baterii AAA, lub akumulatorków (np. Eneloop), potrafi z siebie wykrzesać około 80 lumenów (testy na BLF).
Jak na tak mała latarkę jest to naprawdę dobry wynik.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
michal1

Post autor: michal1 »

Ja mam Olight s10 baton ale Tank kusi bo nie jest takim grubaskiem. :)
Widziałem go w akcji, naprawdę super. :)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Auto mi coś podejrzanie jeździło, i kiepsko hamowało (w zasadzie od dnia zakupu, ale nie miałem czasu i kasy...), więc umówiłem wizytę u mechanika, i dziś odebrałem...
Nowe tarcze i klocki tył i przód. Lewy wahacz, końcówki drążków kierowniczych, tuleje dolnych wahaczy tył i łączniki stabilizatora z przodu. Oczywiście ustawienie zbieżności itp.
Jedyne pocieszenie, że samochód się prowadzi jak gokart :twisted:
Ale kasy poszło tyle, że do następnej wypłaty cienko... :-|

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

W sobotę ktoś ukradł rower z mojej posesji (nie mój), natomiast wczoraj zauważyłem że czułość czujnika od załączania oświetlenia została skręcona na minimum.

Nie doszedł host C8 zamówiony na BG (brak trakingu).
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Da się jakoś zamówić na Aliexpress nie posiadając karty bankowej? Pozbyłem się karty i zostałem z samym kontem :P
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Wojto pisze:Da się jakoś zamówić na Aliexpress nie posiadając karty bankowej? Pozbyłem się karty i zostałem z samym kontem :P
Wirtualną kartą prawdopodobnie. Ale w praktyce nie wiem, bom nigdy nie korzystał :-P
matijas

Post autor: matijas »

Miałem obca transakcje internetową na karcie płatniczej 600 coś euro :evil: , i drugą na lekko ponad 7 USD.
Pierwsza to jakieś zalando, druga hotel cristal Tyronsia czy coś takiego, Belgrad.

Na szczęście miałem limity i przeszło tylko to na 7 USD. Masakra.
Tydzień bez karty heh. Wrócę do gotówki.

Miejsca gdzie były dane mojej karty to allegro, PayPal, fasttech, banggood, Google play. Gdzie jeszcze nie pamiętam na szybko.
Niestety nic więcej się z banku nie dowiem.
Zgłaszać to gdzieś więcej?
arekm

Post autor: arekm »

Z BG (albo firmy ich obsługującej) wyciekły swego czasu dane kart albo pracownik podkradał. Nie rób sobie krzywdy i nie płać kartą jak możesz zapłacić paypalem.

Okolice 1 minuty:
https://www.youtube.com/watch?v=J9aD5fhko2o
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Do 10 czerwca "problem" bardziej pasuje do tego tematu, niż do "Podziel się swoją radością".
Zleceń w pracy jest tyle, że zamiast 8h/dziennie pracuję po 12h, do tego weekendy też zajęte. Żeby było ciekawiej, to zwolniło się ostatnio kilka osób i nasza brygada zamiast ok 15 osób liczy 11, do tego 2ch na L4 ... a sezon się dopiero zaczyna. :roll:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A ja naiwny sądziłem że to poprzedni tydzień był kiepski...

Obrazek
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Miałem dzisiaj jechać dopiąć transakcję kupna auta dla rodziców, którego dość długo szukałem.
Auto nie było zbyt nowe, ale dość ładnie utrzymane i w dobrej cenie (Renault Scenic I).
Przed południem przychodzi SMS, że auto zostało sprzedane :dontgetit:
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

matijas pisze:ałem obca transakcje internetową na karcie płatniczej 600 coś euro :evil: , i drugą na lekko ponad 7 USD.
Pierwsza to jakieś zalando, druga hotel cristal Tyronsia czy coś takiego, Belgrad.

Na szczęście miałem limity i przeszło tylko to na 7 USD. Masakra.
Tydzień bez karty heh. Wrócę do gotówki.

Miejsca gdzie były dane mojej karty to allegro, PayPal, fasttech, banggood, Google play. Gdzie jeszcze nie pamiętam na szybko.
Niestety nic więcej się z banku nie dowiem
Dziś dostałem SMSa z banku (ING), że zablokowano mi kartę z powodu podejrzanych transakcji. Po rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że próbowano dokonać płatności na rzecz jakiegoś sklepu w NY na kwotę ok 6$. Miejsca, gdzie płaciłem tą kartą to Ali, BG i Allegro. Z konta na szczęście nic nie ubyło a przy okazji kartę zablokowałem na zawsze (z powodu opłat wprowadzonych niedawno). Na innych kartach także ustawiłem blokady na transakcje internetowe, bo też nimi płaciłem na ali i allegro. Będzie trzeba zamówić nowe karty dla pewności. :evil:
arekm

Post autor: arekm »

Czyli nadal z BG wycieka...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Na BG ostatnia płatność tą kartą miała miejsce ok miesiąc temu.
Zablokowany