Cześć.
Mam czołowke Peatzl Tikka. Ma ktoś jakiś patent, lub namiar na uchwyt by zamocować na rowerze ?
Wiem ze na rower są dedykowane lampki, ale wolałbym wykorzystać to co mam niż kupować extra kolejne światło.
Z góry dzięki
Zamocowanie czołówki na rowerze
Zamocowanie czołówki na rowerze
Chiński super zoooom: MTE M2-5 2,45A xp-g2 3c
Czołówa: Petzl Tikka
Długopis: Olight O'pen
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=186875#186875
Czołówa: Petzl Tikka
Długopis: Olight O'pen
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=186875#186875
Najprostsze to chyba zdjęcie oryginalnej opaski na głowę ( żeby jej nie pobrudzić), w jej miejsce jakaś taśma parciana lub coś podobnego i po prostu solidne przywiązanie do końcówki rury sterowej/mostka.
Kolejne to w miejsce oryginalnej taśmy dopasowanie jakiejś blaszki, na końcu, której z dwóch stron otwory i zamontowanie tego do kiery.
Modyfikacja poprzedniego pomysłu - zamiast blaszki włożyć tam opaskę zaciskową blaszana skręcana i to jak w pomyśle nr 1 na koniec rury sterowej.
Kolejne to w miejsce oryginalnej taśmy dopasowanie jakiejś blaszki, na końcu, której z dwóch stron otwory i zamontowanie tego do kiery.
Modyfikacja poprzedniego pomysłu - zamiast blaszki włożyć tam opaskę zaciskową blaszana skręcana i to jak w pomyśle nr 1 na koniec rury sterowej.
-
Ja do starek Tikka stosowałem mocowanie Petzl Adapt ale to z 40zł kosztowało, czyli prawie tyle co już Convoy S2...
Do drugiej miałem uchwyt dogięty z blachy, wsuwałem w nią czołówkę z góry.
Oba rozwiązania działały - latarka nie spadała. Chyba tylko przy adapcie po dziurach obniżała się (regulacja za słabo trzymała), ale to tylko przy szybkiej jeździe po dziurach.
Pozdrawiam.
Do drugiej miałem uchwyt dogięty z blachy, wsuwałem w nią czołówkę z góry.
Oba rozwiązania działały - latarka nie spadała. Chyba tylko przy adapcie po dziurach obniżała się (regulacja za słabo trzymała), ale to tylko przy szybkiej jeździe po dziurach.
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255