Mój zestaw rowerowy
I tu własnie przydałby się tokarz. Skoro jednak nie masz, to najprostszym sposobem będzie owijanie ciasno piguły taśmą miedzianą 0,3 -0,5mm, aż piguła zacznie w swoje gniazdo wchodzić z oporem. Między każdą kolejną warstwę taśmy trochę pasty termo. To powinno poprawić sytuację i w miarę dostatecznie odprowadzić ciepło, przy założeniu że w diodę idzie max te 2A. Sama pigula szczytem marzeń nie jest ale lepiej taka niż całkiem dziurawa. Jeśli masz lutownicę, odlutuj jeden przewód od diody i zmierz jaki prąd idzie w diodę, jeśli dasz rady.
-
http://allegro.pl/arctic-cooling-mx-2-b ... 07160.html
Taniej i więcej
MX-2 to jedna z najlepszych past termo-przewodzących, w testach niewiele ustępuje sporo droższym produktom.
Taniej i więcej
MX-2 to jedna z najlepszych past termo-przewodzących, w testach niewiele ustępuje sporo droższym produktom.
...wróciłem
Wcześniejszy model nie przetrwał próby czasu ( dioda się spaliła po podłączeniu multimetru, domyślam się że dostała lewe napięcie z multimetru i strzeliła ) .....
Dostałem nowy zestaw piguła wygląda nie co inaczej .... i jest z aluminium ( wcześniejsza przypominała stop jakiś metali )
Wcześniejsza
Aktualna
Wcześniejszy model nie przetrwał próby czasu ( dioda się spaliła po podłączeniu multimetru, domyślam się że dostała lewe napięcie z multimetru i strzeliła ) .....
Dostałem nowy zestaw piguła wygląda nie co inaczej .... i jest z aluminium ( wcześniejsza przypominała stop jakiś metali )
Wcześniejsza
Aktualna