Convoy S2+ tryby pracy

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
macshadow

Convoy S2+ tryby pracy

Post autor: macshadow »

Witam wszystkich, to mój pierwszy post i od razu problem. Kupiłem na DX latarkę Convoy S2+, ale nie działa lub nie umiem zmienić trybów pracy, cały czas świeci na 100%. Lekkie wciśnięcie przycisku nic nie zmienia - latarka gaśnie i zaświeca się z taką samą jasnością jak wcześniej. Nie umiem tego obsługiwać czy latarka uszkodzona?
To ta latarka: http://www.dx.com/p/convoy-s2-860lm-2-g ... S4sTpPOu2Y
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Jest opcja że chińczyk źle złożył latarkę i sterownik ma zwarcie, dlatego masz 1 tryb, i do tego brak stabilizacji, w diodę idzie taki prąd jaki potrafi oddać ogniwo.
Rozkręcić, przeglądnąć, poprawić luty i będzie dobrze.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

A to nie trzeba dwa razy lekko wcisnąć przycisku żeby zmienić tryb? Nie wiem jakie teraz tam montują sterowniki ale we wszystkich, które widziałem, tak właśnie było.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Pewnie klikał i to nie raz ;) ale zwarcie anody diody z minusem ogniwa daje właśnie taki efekt, ewentualnie plus zasilania z skrajną prawą nogą układu AMC też da efekt braku trybów.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
macshadow

Post autor: macshadow »

Klikałem na różne sposoby. Spróbuję to wylutować, jak się uda to dam znać.
ODPOWIEDZ