Spotkanie w Olsztynie pod Częstochową 4/5 lipiec sob/nd '15

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Spotkanie w Olsztynie pod Częstochową 4/5 lipiec sob/nd '15

Post autor: ElSor »

Jakiś czas temu narodził się pomysł w mojej głowie, by zrobić jakieś spotkanie użytkowników światełek z moich bliższych i dalszych okolic. We wstępnych ustaleniach ze Zbyszkiem i Mackiem postanowiliśmy zorganizować spotkanie w Olsztynie połączone z nocnym zwiedzaniem ruin zamku oraz wejściem z lampkami do jaskini, nie wymagającej użycia sprzętu wspinaczkowego. Czas spotkania od godziny 12:00 w sobotę do ok południa w niedzielę.
W sobotę pod wieczór planowane jest ognisko, gdzie będzie można spokojnie porozmawiać o światełkach i nie tylko. Miejsce noclegowe (na terenie spotkania) to ogrodzone pole biwakowe i domek z 2ma pokojami 3 osobowymi. W samym Olsztynie i okolicach jest znacznie więcej miejsc noclegowych, także z tym nie powinno być problemu. Sam dojazd do Częstochowy i Olsztyna nie będzie większym problemem a w razie czego mogę podrzucić kogoś z przystanku na teren spotkania.

Dokładnej godziny wyruszenia do jaskini oraz rozpoczęcia zwiedzania zamku nie podaję, bo ustalona zostanie na miejscu, tak, żeby wszystkim pasowało.

Miejsce spotkania i noclegu > http://www.jura.tur.pl/kieras/ a gdyby ktoś wolał inne miejsce noclegowe > http://meteor-turystyka.pl/noclegi,olsz ... ie,37.html

Ceny noclegu:
30zł/os w domu (2 pokoje 3-osobowe są, każdy z pokoi jest oddzielnie zamykany)
15zł/namiot
5zł za auto
~50zł opał na ognisko
Zwierzaki można zabrać ze sobą

Kto w ogóle byłby chętny na takie spotkanie?
Ostatnio zmieniony piątek 03 lip 2015, 19:51 przez ElSor, łącznie zmieniany 9 razy.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Olsztyn :wink: piękne ruiny. Byłem tam trzykrotnie, i nawet raz po zmroku lecz nie było zbyt przyjemnie ponieważ okoliczne "menelstwo" chyba również przyszło podziwiać uroki zamku, co nieco psuło atmosferę.
Do Olsztyna mam ok: 200km, i w któryś letni weekend chętnie bym się tam wybrał.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Ebola pisze:nie było zbyt przyjemnie ponieważ okoliczne "menelstwo" chyba również przyszło podziwiać uroki zamku, co nieco psuło atmosferę.
Teraz możemy my im zepsuć atmosferę, falą lumenów ze światełek :mrgreen: Ja mam ok 100km ale na większy zlot lepsze będą okolice Częstochowy, bo jest tam znacznie więcej atrakcji niż w Opolu czy też na Śląsku (oczywiście zależy kto, co lubi).

Taki mały update do spotkania. Jaskinia do której planuję wejście to http://www.sktj.pl/epimenides/jura/pochyl_p.html Znajduje się ona w pobliżu słynnej ostatnio jaskini Studnisko. Od miejsca ogniska, do wejścia jest o ile dobrze pamiętam jakieś 2,5km.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Dodałem ankietę, może będzie łatwiej ustalić termin :razz:
arkus

Post autor: arkus »

Obok Olsztyna w branych terminach pod uwagę jest świetna impreza.
Byłem 2 lata temu. Wyszła z tego niesamowita przygoda.
Jurajskie Lato Filmowe
Naprawdę warto.
Tylko jeden problem - jak wcześniej nie zarezerwuje się kwatery, to tylko pole namiotowe zostaje
pzdr
a
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Termin został dziś ustalony na 4/5 lipiec (sobota/niedziela).
Prosił bym wszystkich zainteresowanych o to, żeby napisali tutaj, że chcą uczestniczyć w spotkaniu i podanie ilości osób oraz preferowane miejsce noclegowe - dane potrzebne będą do rezerwacji miejscówki.

Lista chętnych:
1 ElSor - 1 osoba - namiot
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Lista chętnych:
2 Zbychur - Sztuk 1 - namiot
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Chętnie bym też uczestniczył, ale na pewno nie przyjadę :(

Z ciekawości zobaczyłem ile km. autem bym miał (ponad 500) i jakie połączenia PKP Google Maps proponuje i nawet jest bezpośredni pociąg :mrgreen: :
Obrazek

Bezpośredni jedzie ponad 13h, a tą szarą linią pokazali z 2 przesiadkami 8,5h ;)

Zimą mam więcej czasu na podróżowanie :P ale komu by się chciało gdzieś ruszać zimą, i gdzie... :P

Pozdrawiam i miłej zabawy życzę :)

marmez
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Lista chętnych:
3 Maciex93 - 2-3 osoby - raczej namiot ;)
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Lista chętnych:
3 Maciex93 - 2-3 osoby - raczej namiot ;)
4 Fluxor - 2 osoby
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A już myślałem że chodzi o ten Olsztyn "właściwy" a tu się okazuje że pobudowali jeszcze jeden... szkoda, w miarę blisko bym miał :razz:
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

A ja się dziwiłem czemu marmez na swojej mapce do Częstochowy chciał jechać skoro ElSor o Olsztynie mówił. :mrgreen:
oskar

Post autor: oskar »

Wczoraj wybrałem się na spacer w Gdańsku Oliwie Doliną Radości, tam gdzie zawsze paliliśmy ogniska światełkowe, smutno mi się zrobiło, od dawna jest mniej aktywnych użytkowników na forum, nie to co kiedyś, ludzie potrafili się zmobilizować, niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy.

Chętnie bym dołączył do spotkania , w końcu autostradą to rzut beretem ledwo 6 godzin jazdy ale w tym terminie moja narzeczona będzie delikatnie mówiąc ,,NIEDYSPONOWANA,, mamy planowany termin porodu na 8-10 lipca.
Inicjatywa super i żałuję, że nie robicie tego spotkania w weekend majowy.
Pozdrawiam.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

oskar pisze:Inicjatywa super i żałuję, że nie robicie tego spotkania w weekend majowy.
Z terminem ciężko dogodzić wszystkim jednocześnie niestety. W lipcu też zazwyczaj jest lepsza pogoda pod namiot niż w maju a taka atrakcja pewnie też wielu osobom się bardziej podoba od spania w hotelu.

Powiem też szczerze, że miałem nadzieję na nieco większy odzew w tym temacie, bo zazwyczaj różne grupy na innych forach z większym entuzjazmem podchodzą do tematu wspólnych spotkań na żywo. Miejsce też nie przypadkowo jest obok Częstochowy, by więcej osób miało bliżej niż do rejonu Opola czy Gliwic. Zobaczymy jak wyjdzie, bo miejsca na namioty jest dużo a domek też jest wolny jeszcze. Może część osób wstępnie zainteresowanych dopiero na "dzień przed" postanowi pojawić się na spotkaniu, na które oczywiście zapraszamy wszystkich. Kilka km od Olsztyna mam też znajomego z pracy i może też się skusi na przybycie. W sumie to większy problem by był, gdyby przyjechało ze 100 osób ale myślę, że i z tym byśmy dali jakoś radę ;)
Może by tak na torchu również umieścić info o spotkaniu?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Bardzo chętnie bym się pojawił, jednak do momentu określenia rozkładu dyżurów, nie jestem niczego pewien...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ