Szukam niezniszczalnej latarki taktycznej.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Saracen

Szukam niezniszczalnej latarki taktycznej.

Post autor: Saracen »

Poczytałem troszkę, to mój drugi post na Forum, proszę o wyrozumiałość, jeśli coś pominąłem, lub nie wyraziłem się dość jasno, szukam latarki odpowiadającej takiej (mojej) specyfikacji:

Długość: 13 do max 14,5 cm
Średnica: 2 cm
Zasilanie: AA (lub inne ogólnie dostępne ogniwa), raczej nie opcja ładowarki
Głębokie i wyraźne moletowanie (latarka nie może się ślizgać np. w spoconej czy mokrej dłoni)
Fajnie by było mieć światełko z trybami pracy.
Bez klipsa!
Tactical assault crown:
- na głowicy (dłuższe zęby) np. jak tutaj:
Obrazek
- i na włączniku (krótsze, bardziej tępe zęby) ewentualnie tzw. "glass breaker" jak na foto:
Obrazek
Tailcap, body i head jednakowej średnicy (dopuszczalne przewężenia jak w UltraFire C3)
Całość powinna wytrzymywać sporo upadków i silnych (czasem bardzo) uderzeń ;-) powinna też być wodoszczelna (bez ekstremalnych głębokości, ale przy długim kontakcie z wodą np. na dnie kajaku)
Latarka UltraFire A10 CREE Q5 HA III jest blisko ideału (jeśl chodzi o kształt), jednak jest troszkę za mała (o te 3 do 4 cm długości) i ma za płytką koronkę.
Zastosowanie: latarka taktyczna do codziennego urzytku i do samoobrony
Cena: max 200-250 zł (wolał bym mniej;-) raczej z Polski

Proszę o Wasze sugestie.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Witaj :)

Fajnie - sprecyzowane wymagania... Nie znam wszystkiego co jest dostępne na rynku, ale zdaje się, że może być ciężko... Może UF A10 wyjdzie w wersji na dwa paluszki? Byłaby wtedy dość zblizona do ideału :)

Jeśli nie wypatrzysz nic idealnego, to pogadałbym z midim. Wtedy mógłbyś sam określić wszystkie szczegóły a jakość byłaby zdecydowanie lepsza niż większość produktów dostępnych w sieci ;)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Sprecyzowane, ale ciężko będzie ponieważ AA nie jest taktycznym zasilaniem. A co do dostępności w Polsce to niestety latarkowym zagłębiem nie jesteśmy...
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Myślę iż można by zrobić coś takiego na bazie drivera sku 15880, pozwoli to na zasilanie 1-3AA, ewentualnie drugi korpus do kompletu i mamy poręczną CR-kę, można zastosować też SKU 7880 będzie wtedy dużo światła z selekcjonowanym ledem cree spokojnie da to w diodę 1,2A jednak zasilanie to tylko 1xAA. Opcji jest sporo, wszystko do zrobienia, faktycznie z gotowych latarek jakoś nie bardzo wiem co można by zaproponować.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
DNF

Post autor: DNF »

Moze jakis NiteCore...np taki http://www.nitecore.com/products/d20/
Pozdrawiam DNF

[ Dodano: Czw Mar 26, 2009 6:46 pm ]
Nie zauwazulem ze o 1cm przekroczyla "dopouszczalna" dlugosc.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hej Saracen ;-)
Miło Cię u nas widzieć...
Wymagania to masz konkretne. Wydaje mi się że Midi może Cię poratować, bo D20 mam i daleko mu do przodu jak i tyłu twojej wymarzonej. No i w oryginale mi się syfiasto sterowało.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Też rada moja to pogadaj z naszym cudotwórcą latarkowym. Za dużo chcesz jaj na gotowe konstrukcje które można tak ot po prostu kupić w sklepie ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Saracen

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Nie zdawałem sobie sprawy, że moje wymagania są aż tak wyśrubowane. Może jakiś kompromis udało by się znaleźć: glass breakera z fotki sobie mogę darować całkiem (to od początku była tylko opcja)... zasilanie inne niż AA w ostateczności też jest do przyjęcia, jednak kwestia kształtu, rozmiarów i wytrzymałości jest dla mnie priorytetem.
Awatar użytkownika
lennin

KILK ;) Chyba znalazłem to czego ci potrzeba. Tylko brak strikebezela ale chyba wszystkiego nie da sie naraz :/
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Saracen

Wszystkim jeszcze raz dziękuję za pomoc! Temat do zamknięcia. Pracujemy już z kolegą Midim nad projektem ;-) Nie omieszkam podzielić się fotkami i recenzją.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

O, super....tematu nie zamykam, czekam na info i foty z latarki jak w temacie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Saracen

Calineczka pisze:(...)czekam na info i foty z latarki jak w temacie :mrgreen:
Wstępnie miała wyglądać mniej więcej tak:
Obrazek
To taka moja hybryda kilku latareczek :smile:
Na ostateczny efekt troszkę trzeba będzie poczekać.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

o mamo, ale zębiska :mrgreen:
bardzo jestem ciekaw co Midi wystruga ;-)
Awatar użytkownika
lennin

Co to jest kołek do zabijania wampirów? :D
Obrazek Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

Moim zdaniem wyglad jest zabojczy:)
ODPOWIEDZ