Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
arekm

Post autor: arekm »

Cofanie do stanu fabrycznego 1054Z robi się jednym poleceniem przez aplikację na PC dołączaną do tego rigola. Problem może być wtedy kiedy komunikacja USB leży albo całkiem ubije się oscyloskop.
Awatar użytkownika
GrzechVip

Post autor: GrzechVip »

arekm pisze:Cofanie do stanu fabrycznego 1054Z robi się jednym poleceniem przez aplikację na PC dołączaną do tego rigola. Problem może być wtedy kiedy komunikacja USB leży albo całkiem ubije się oscyloskop.
Jak się ubije całkiem to nie ma problemu, reklamacja działa jak w supermarkecie. Problem polegał na tym że zmiana wyświetlanego w "sysinfo" modelu z wyższych na najniższy była możliwa tylko przez przywrócenie wersji fabrycznej oprogramowania razem z kalibracjami a kopię zapasową można było zrobić tylko od środka. Jak widzę świat poszedł do przodu.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Ponieważ poprzednie auto odeszło do krainy darmowych i równych autostrad popełniłem w ostatni wtorek następujący zakup: https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
(fotki zrobione przez poprzedniego właściciela).
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Kupiłem sobie przed Świętami za niewielkie pieniądze "sprawnego" laptopa - Thinkpada T61 (7661-12G). Zawsze chciałem takiego mieć. :mrgreen: Udało mi się już doprowadzić go do stosunkowo użytecznego stanu, dokupiłem brakujące i wymieniłem uszkodzone części. Jeszcze kilka elementów będzie wymagało wymiany, ale działa i to cieszy. Jest tak brzydki, że aż piękny. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
lord_craven pisze:Ponieważ poprzednie auto odeszło do krainy darmowych i równych autostrad popełniłem w ostatni wtorek następujący zakup
O, taki minivan to fajna rzecz...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Tomeqp pisze:Kupiłem sobie przed Świętami za niewielkie pieniądze "sprawnego" laptopa - Thinkpada T61 (7661-12G). Zawsze chciałem takiego mieć. :mrgreen: Udało mi się już doprowadzić go do stosunkowo użytecznego stanu, dokupiłem brakujące i wymieniłem uszkodzone części. Jeszcze kilka elementów będzie wymagało wymiany, ale działa i to cieszy. Jest tak brzydki, że aż piękny. :wink:
Dostałem od kolegi tydzień temu takiego Thinkpada T61 tydzień temu ;-) to już mój drugi T61 i mogę go szczerze polecić. Paskudny jest ale to solidny laptop z magnezową obudowa i metalowymi zawiasami, czytnik lini też przydatna rzecz dla mnie no i ma żyrandol ;-)
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Tak z ciekawości - po ile chodzą sprawne T61?
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

pegasus_sis pisze:Tak z ciekawości - po ile chodzą sprawne T61?
Wszystko zależy od konfiguracji - bo rozpiętość jest naprawdę duża.
Tomeqp

pegasus_sis pisze:Tak z ciekawości - po ile chodzą sprawne T61?
Ja swojego (7661-12G) z 512MB ramu kupiłem za dokładnie 199 zł wraz ze stacją dokującą 2505 i tandetnym zamiennikiem zasilacza (nawet nie podłączałem). Brakowało dysku, zaślepki HDD wraz z kieszonką i baterii. Uszkodzony okazał się wentylator, ale to normalne w tym modelu i czytnik linii papilarnych. Pokrywa pęknięta i porysowana, ale w środku i tak siedzi rama, wyświetlacz ma drobne wady, ale nie rzucają się w oczy w czasie pracy. Myślę, że to była niezła cena, nawet nie liczyłem że dostanę T61 poniżej 300 zł. Swoją drogą ktoś mógłby zapytać czy nie lepiej kupić kompletny egzemplarz za 500-600zł. Tyle, że jeśli ktoś liczy, że za 600zł dostanie T61 w idealnym stanie to jest w błędzie. Mało osób prywatnych je sprzedaje, a firmy wystawiające po 50 egzemplarzy mają je w gorszym stanie niż mój i w dodatku z klawiaturą UK, a ja mam US. :wink:

PS: Wiem, że zaczynam OT, ale w końcu forum światełkowe. :wink: Może mógłby ktoś z posiadaczy T61 zrobić zdjęcie ze znanymi parametrami jak Thinklight oświetla klawiaturę? Porównałbym ze swoim, bo mam wrażenie, że świeci bardzo słabo. W ogóle nie ma porównania do T430 i T410.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kurdolf

Na dzień dzisiejszy nie zrobię, bo komputer dałem mamie ale jak u niej będę to mogę zrobić. Jaką masz diode żółtą czy białą?
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Tomeqp

kurdolf pisze:Na dzień dzisiejszy nie zrobię, bo komputer dałem mamie ale jak u niej będę to mogę zrobić. Jaką masz diode żółtą czy białą?
Białą, myślałem że wszystkie T61 miały białe. Czytałem, że żółte były popularne w serii R. Tak czy inaczej mam białą zimną. To jak będziesz mógł to zrób zdjęcie z jakimiś konkretnymi parametrami, żebym mógł porównać ze swoim. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kurdolf

Tomeqp pisze:
kurdolf pisze:Na dzień dzisiejszy nie zrobię, bo komputer dałem mamie ale jak u niej będę to mogę zrobić. Jaką masz diode żółtą czy białą?
Białą, myślałem że wszystkie T61 miały białe. Czytałem, że żółte były popularne w serii R. Tak czy inaczej mam białą zimną. To jak będziesz mógł to zrób zdjęcie z jakimiś konkretnymi parametrami, żebym mógł porównać ze swoim. :wink:
W pierwszym miałem żółtą ale to był jeszcze IBM w tym mam białą a to Lenovo. Ok jak jak tylko pojadę do Łodzi to zrobię foty.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
Joachim

Post autor: Joachim »

Pyra pisze:Witam
lord_craven pisze:Ponieważ poprzednie auto odeszło do krainy darmowych i równych autostrad popełniłem w ostatni wtorek następujący zakup
O, taki minivan to fajna rzecz...

Pozdrawiam
Witam.
lord_craven, gratuluję zakupu.
A ja się wciąż zastanawiam: grand caravan/voyager czy może jednak windstar? A może spuścić nieco z tonu i Lancia Phedra? (tu przynajmniej żona mnie z domu nie wygna za silnik 3.0 lub większy)
Potrzebny mi van z odsuwanymi drzwiami po obu stronach.
Pozdrawiam.

Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah

Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Joachim de Vett pisze:Potrzebny mi van z odsuwanymi drzwiami po obu stronach.
Pozdrawiam.
Tylko czy na pewno van... Bo wiesz w ich ojczyźnie dzieli się samochody na vany i minivany. Van to auto, w którym przeciętny facet może stanąć wyprostowany, jeśli musi schylić głowę, to już minivan. :mrgreen:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Pyra pisze:O, taki minivan to fajna rzecz...
I ta rozkładana kanapa ;)
Joachim de Vett pisze:lord_craven, gratuluję zakupu.
A dziękuję, dziękuję :)
Joachim de Vett pisze:A ja się wciąż zastanawiam: grand caravan/voyager czy może jednak windstar? A może spuścić nieco z tonu i Lancia Phedra?
Z tych trzech co wymieniasz to tylko pierwsza pozycja jak dla mnie. Ford jest paskudny, a Lancia to Lancia.
Pyra pisze:Tylko czy na pewno van... Bo wiesz w ich ojczyźnie dzieli się samochody na vany i minivany. Van to auto, w którym przeciętny facet może stanąć wyprostowany, jeśli musi schylić głowę, to już minivan.
Coś w tym jest :D
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Zablokowany