Status przesyłki: Zatrzymanie przez urząd celny. Co robić?
Norma. Skoro jeszcze nie otrzymałeś listu napisz do nich coś takiego:
Email:
werzabrze.doz@katowice.poczta-polska.pl
W tytule emaila podaj tracking. To powinno nieco przyśpieszyć sprawę.
Kod: Zaznacz cały
Dzień dobry,
Zapewne dotarła do Państwa paczka z trackingu nr XX,
więc aby przyśpieszyć ewentualne procedury, w załącznikach przesyłam
potwierdzenie przelewu oraz zrzut ekranu. Kwota XX$.
werzabrze.doz@katowice.poczta-polska.pl
W tytule emaila podaj tracking. To powinno nieco przyśpieszyć sprawę.
Ostatnio tak u mnie wyglądało zatrzymanie przesyłki w cle, tzn wpierw Wawa się tym zainteresowała ale oddali to urzędowi docelowo zajmującemu się ściąganiem opłat. Dostaniesz niebawem tradycyjną pocztą świstek z instrukcjami. Jak chcesz przyśpieszyć odbiór przesyłki, to musisz naskrobać im @.hitman047 pisze:Koledzy, potraficie wytłumaczyć jak to jest:
Urząd celny w Warszawie zatrzymał paczkę, ale puścił dalej.
Natomiast urząd celny w Zabrzu zatrzymał paczkę i teraz zatrzymana została w cle!
A kwota przesyłki nie przekracza kwoty do opłat...
Wysłałem do nich maila tak jak Jacek poleciłeś
Niestety nie posiadam typowego potwierdzenia przelewu, a jedynie zrzut ekranu z podsumowania płatności poprzez Pay Pal. Ale wysłałem im to, wraz ze zrzutami ekranu:
Zamówienia, zrealizowania zamówienia, oraz potwierdzenia przez GearBest wysyłki pod mój adres (Gearbest dołącza do tego nawet zdjęcie paczki, które też jest na tym zrzucie ekranu ).
Zobaczymy jak szybko odpowiedzą..
W najgorszej sytuacji mogę również podjechać do Zabrza, mam tam jakieś 25 kilometrów około...
Niestety nie posiadam typowego potwierdzenia przelewu, a jedynie zrzut ekranu z podsumowania płatności poprzez Pay Pal. Ale wysłałem im to, wraz ze zrzutami ekranu:
Zamówienia, zrealizowania zamówienia, oraz potwierdzenia przez GearBest wysyłki pod mój adres (Gearbest dołącza do tego nawet zdjęcie paczki, które też jest na tym zrzucie ekranu ).
Zobaczymy jak szybko odpowiedzą..
W najgorszej sytuacji mogę również podjechać do Zabrza, mam tam jakieś 25 kilometrów około...
-
kurdolf, zależy jaka kwota. Do 40 euro nie powinieneś zapłacić, ale to już od nich zależy.
BD wysyła mi ostatnio paczki bez Giftu, ostatnia paczka przeszła przez 3 urzędy celne, ale po rewizji sami puścili. Sądzę że potargali ładny kartonik, bo chcieli sprawdzić co jest w środku.. Lepsze to niż oclenie.
BD wysyła mi ostatnio paczki bez Giftu, ostatnia paczka przeszła przez 3 urzędy celne, ale po rewizji sami puścili. Sądzę że potargali ładny kartonik, bo chcieli sprawdzić co jest w środku.. Lepsze to niż oclenie.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 sty 2016, 19:40 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek 95$ skyrc mc3000 mi zatrzymali. Wer Warszawa też zatrzymali w UC ale puścili ją dalej. A teraz status zatrzymanie w cle to już zwątpiłem, że się uda. W sumie aż tak mi się nie spieszy to poczekam a nóż ją przepuszczą
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Puszczą, nie bądź nadgorliwy! To samo było z moim Opusem, najpierw WER Warszawa- zatrzymano/ zwolniono, potem WER Komorniki zatrzymano/zwolnino, potem zawieźli to nie wiem po co na jakiś UP w Poznaniu, następnego dnia WER Szamotuły zatrzymano/zwolniono i na końcu listonosz przyniósł jak gdyby nigdy nic. Także nie wychylaj się, czekaj, jak będą coś od Ciebie chcieli to sami przyjdą.
Chyba, że GearBest popisał jakieś głupoty na deklaracji celnej.
Chyba, że GearBest popisał jakieś głupoty na deklaracji celnej.