Moduł LE35XMM i optyka CUTE3 XM Spot wg cennika MRelektronik, wałek z aluminium ok 25 PLN, akumulatory 120 PLN, gniazdo, włącznik i praca własna. W sumie... trudno oszacować. Czasami liczy się zabawa i zdobywanie doświadczenia. Tego miałem pod dostatkiem ponieważ obróbka metali to dla mnie nowy temat.luzik pisze:Jak drogi ten termos?
Latareczka 3x XML-2
-
Dziękuję.Doze pisze:Wygląda to super, tym bardziej, że DIY. Możesz coś bliżej napisać o obudowie? Jakiś projekt robiłeś? Komu to zlecałeś?
Pomysł zrodził się po gruntownej lekturze Tego Forum. Projekt...powstawał w trakcie budowy, ponieważ do końca nie wiedziałem jak latarka ma wyglądać. Nie mam przygotowania technicznego. Starałem się, aby obudowa mogła odprowadzić taką ilość ciepła jaką generują 3 diody XML-2 na pełnej mocy.
Głowica latarki i część korpusu wytoczona jest z wałka aluminiowego. Pojemnik na akumulatory (korpus) zrobiony jest z rury z twardego aluminium. Tylną część i elementy głowicy wytoczyłem z poliacetalu. To bardzo wytrzymały materiał.
Latarkę zbudowałem sam. Od paru miesięcy bawię się tokarką, Na blogu jest kilka zdjęć z budowy.
Zdjęcia z budowy