Konto bankowe - jaki bank ?

....nie pasujące gdzie indziej...
lumi3

Post autor: lumi3 »

maciex93 pisze:W mbank jest 4zł za kartę, albo transakcje na 100-200zł coś takiego
Ja nie mam żadnej opłaty za kartę używam i nie muszę robić żadnych transakcji
Ale liczę się z tym że może będzie.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

No niestety u mnie jest:
Obrazek

No i właśnie dostałem też wiadomość o zmianach w opłatach w t-mobile bankowe:
[quote]Od 1 czerwca 2015 r. zmieniają się warunki korzystania z karty do konta. Miesięczna opłata za kartę do konta nie będzie pobierana, jeśli dokonają nią Państwo transakcji bezgotówkowych na kwotę co najmniej 200 zł miesięcznie. W przeciwnym razie, opłata będzie wynosiła 6 zł miesięcznie. Pozostałe przywileje, jakie oferuje T-Mobile konto, nie ulegają zmianie, tj.:[/quote]
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
ptja

Post autor: ptja »

A mBank ma obsługę kasową (wypłaty) dostępne bez karty? To samo pytanie dotyczy zresztą też innych banków (np. T-Mobile).

Kiedyś Millenium zdaje się zostało upomniane przez UOKiK, gdy po zmianach w TOiP okazało się, że nie ma sposobu, by móc wypłacić pieniądze z rachunku bez ponoszenia jakichś opłat.

Ja w Eurobanku zrezygnowałem z debetówki jakiś czas temu i po prostu co pewien czas (raczej rzadziej niż raz w miesiącu) wypłacam gotówkę odwiedzając oddział. Mam kredytówki, za które nie płacę, a z kart debetowych zrezygnowałem w ogóle.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Panowie tankujecie paliwo? Ja za samo paliwo wydaję 2x więcej niż wymagana kwota w T-mobile i płace zawsze kartą. Więc to tak jak bym miał dalej za darmo. :-)
tre33

Post autor: tre33 »

No właśnie nie:/
Karta z Tmobile Alior Sync mi była tylko do wpłatomatu potrzebna. Teraz czeka mnie szukanie nowego banku :cry: .
ptja

Zbychur pisze:Panowie tankujecie paliwo? Ja za samo paliwo wydaję 2x więcej niż wymagana kwota w T-mobile i płace zawsze kartą.
Ja też. Kredytową, czyli pieniędzmi banku.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
lumi3

tre33 pisze:Karta z Tmobile Alior Sync mi była tylko do wpłatomatu potrzebna. Teraz czeka mnie szukanie nowego banku
No właśnie w mbanku jest podobnie używam do wpłacania w wpłatomacie i wypłacania w bankomacie bo jako takiej kasy w banku nie ma można wpłacić i wypłacić ale są opłaty.Jak zrobią w mbanku opłaty za kartę to rezygnuje z karty i będę przelewał z głównego konta w wbk i odwrotnie żeby wypłacić.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Zdziwiłem się i to mocno, t-mobile przysłał mi maila z powiadomieniem o nowych opłatach, i to napisane czarno na białym o co chodzi. Zwykle banki przysyłają to w formie wiadomości w systemie po zalogowaniu, wiadomości których nikt nie czyta, pozostawiając odnośnik do jakiegoś pdfa. To chociaż to jest na plus :)
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Manekinen pisze:Zdziwiłem się i to mocno, t-mobile przysłał mi maila z powiadomieniem o nowych opłatach, i to napisane czarno na białym o co chodzi. Zwykle banki przysyłają to w formie wiadomości w systemie po zalogowaniu, wiadomości których nikt nie czyta, pozostawiając odnośnik do jakiegoś pdfa. To chociaż to jest na plus :)
I to jest duży plus, mój kolega założył to samo konto co ja i prawie w ogóle go nie używał, bo jak zapewniali nas "wszystko jest darmowe". Napisałem do niego o zmianie regulaminu, lecz jeszcze nie odpisał. Ciekawe czy pobierali mu opłaty za kartę skoro on nie wchodził na konto i żadnych zmian nie akceptował.

Ja byłem w WBK i zrezygnowałem z karty do konta po tym jak pobierali 7zł miesięcznie. Mogłem wymienić ją na kartę za którą pobierają chyba 1zł po wykonaniu pięciu płatności, lecz nie chciałem. Używam konta w 99% do płatności internetowych, nawet pinu do karty nie pamiętałem :P Lepiej panuję nad pieniędzmi płacąc gotówką w sklepie :razz: Kartę przecięli w pół, zostawili mi naklejkę zbliżeniową i wciąż mogę płacić w sklepach jeśli obsługują taką formę płatności.
lumi3

Wojto pisze:zostawili mi naklejkę zbliżeniową i wciąż mogę płacić w sklepach jeśli obsługują taką formę płatności.
A pytałeś się czy za ta naklejkę będziesz płacił bo mi mówili że jest płatna,lepiej wziąśc Visa sol
Ja już dawno wymieniłem kartę mastercard na darmową kartę visa sol trzeba tylko wykonać 5 transakcji w miesiącu obojętnie jakich mogą być zbliżeniowe.I jak narazie nic nie płacę za konto i tak ma być
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Mi powiedzieli że naklejka jest darmowa :P zobaczymy jak będzie.
tre33

Post autor: tre33 »

Jakie konto czy sprytne rozwiązanie problemu moglibyście polecieć do takiego postępowania:
-wpłaty przez wpłatomat (miesięcznie ok. 1,5k zł)
-bankowość internetowa (całość wpłat wychodzi na przelewy krajowe)

-oczekiwane darmowe konto
-praktycznie brak płatności kartą.

Szukam jakiegoś darmowego konta, aby pozbyć się T-mobile. Myślałem nad Bank Smart, ale nie obsługują wpłatomatów...
ptja

"Praktycznie brak płatności kartą" chyba implikuje opłatę za kartę? Wydaje mi się, że mBank się nada.
Smart mam jako firmowe i podoba mi się, ale nie korzystam z wpłatomatów.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

tre33, czemu pozbywasz się t-mobile? Od 1 czerwca są opłaty za kartę, więc wystarczy ją zastrzec i dalej darmowe.
ptja

Manekinen pisze:tre33, czemu pozbywasz się t-mobile? Od 1 czerwca są opłaty za kartę, więc wystarczy ją zastrzec i dalej darmowe.
i jak wtedy się wpłaca?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
ODPOWIEDZ