herbata z chin :)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

belushi pisze:
tnt_gt pisze:Spróbujcie herbaty w wydaniu specjalnym, nie dość, że smakuje, to jeszcze cieszy oko.
Należy zaparzać ją w przezroczystym naczyniu.
Miałem kilka kulek tej "herbaty". Szczerze mówiąc oprócz wrażeń wizualnych to nic szczególnego.

B
mało herbaciany
Piłem sporo róznego rodzaju herbat w postaci kulki zmieniającej się w kwiat i powiem, że smak miały bardzo dobry, zwłaszcza te z jaśminem. Naprawdę polecam spróbować.

Zielona herbata jest raczej do picia latem, ponieważ ma właściwości chłodzące.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
gieniorek

Post autor: gieniorek »

tnt_gt pisze:Zielona herbata jest raczej do picia latem, ponieważ ma właściwości chłodzące.
Zielona herbata ma przede wszystkim właściwości oczyszczające ;) Dlatego polecana jest przy dietach odchudzających - najlepiej dwie dziennie. Wiem, bo moja luba jest na diecie i pije zieloną.
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Zielona herbata ma przede wszystkim właściwości oczyszczające
drobna uwaga medyczna - właściwości oczyszczające to ma maszyna do dializy ;) zielona herbata zawiera dużo przeciwutleniaczy (nie ma konsensusu w sprawie ich dobroczynnego działania) i mnóstwo metabolitów wtórnych, z których przynajmniej część właściwości prozdrowotne ;)
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Dodam że nie należy przesadzać z zieloną herbatą. Nie neguję właściwości zdrowotnych ale poza nimi posiada jeszcze fluor i zaleca się spożycie jednej porcji dziennie. Dwie pewnie też nie zaszkodzą.

Spożywam sporo "złotego naparu". Bez cukru, jedną porcję zalewam 3 razy. Lubię też starą granulowaną herbatę, dużo lepszy smak nie to co te "liptony" z saszetek.
ODPOWIEDZ