Mocne taśmy LED o wysokim CRI
Jaka jest maksymalna bezpieczna temperatura radiatora, do którego przymocowana jest taśma, tak aby taśma nie padła szybko? Mam aktualnie zamontowane 3,5 metra taśmy pobierającej 3A przy 12V i radiator ma 70C.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Nikt na to ci nie odpowie. 70 st na radiatorze + kiepski kontakt taśma / radiator = dla mnie przynajmniej 100 st na ledach. Jeśli całość przykleiłeś na fabryczną taśmę to wysoka temperatura murowana...Na metr przypada ci około 10W a to już sporo. Do tego pamiętaj, że zasilając jednostronnie, temperaturę dodatkowo podnosi nagrzewanie się samej taśmy od spadku napięcia i to znacznie - u mnie na 5m, początek taśmy miał grubo ponad 90 st a koniec był ledwo ciepły.
ILPT
Jest to na pewno za dużo. Szybko Ci padnie. Temperatura taśmy poniżej 50st powinna być ok.Fluxor pisze:Jaka jest maksymalna bezpieczna temperatura radiatora, do którego przymocowana jest taśma, tak aby taśma nie padła szybko? Mam aktualnie zamontowane 3,5 metra taśmy pobierającej 3A przy 12V i radiator ma 70C.
Tutaj moduły o wysokim CRI. Niestety nie znam cen, nie wysyłałem zapytania.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Hej Panowie,
Odświeżam temat.
Szukam taśmy o możliwie najlepszym stosunku CRI - CENA.
Czy jest jakaś polecana tasiemka ?
Z moich wymagań to tylko zasilanie na 12V barwa ciepła do zastosowań domowych.
A reszta to wg. ogólno-wiadomych kryteriów, czyli dobra jakosć, bez żywicy etc...
Firmę nviss polecam, kupiłem od kolegi @studzin 50cm pasek do testów i jestem mocno zadowolony.
Niestety cena ich jest zatrważająca zaczynając od 160zł za 5m. (MOC - 7,4W/m)
btw. polecam kolegę
Odświeżam temat.
Szukam taśmy o możliwie najlepszym stosunku CRI - CENA.
Czy jest jakaś polecana tasiemka ?
Z moich wymagań to tylko zasilanie na 12V barwa ciepła do zastosowań domowych.
A reszta to wg. ogólno-wiadomych kryteriów, czyli dobra jakosć, bez żywicy etc...
Firmę nviss polecam, kupiłem od kolegi @studzin 50cm pasek do testów i jestem mocno zadowolony.
Niestety cena ich jest zatrważająca zaczynając od 160zł za 5m. (MOC - 7,4W/m)
btw. polecam kolegę