Taśma LED IR - w polsce

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
tty5150

Taśma LED IR - w polsce

Post autor: tty5150 »

Czy wiedzie gdzie można dostać w PL taśmy LED, ale z diodami IR? Na alibabie jest tego sporo, ale szukając w Polsce z hasłem IR wychodzą jedynie kontrolery z pilotami na podczerwień.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Szukałem i nic nie znalazłem. Pozostają Chiny.

Ps-Do czego chcesz taką taśmę ? Oświetlacz do kamer ?
ILPT
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

No właśnie, nic nie ma...

Tak, to ma być oświetlenie do kamer. które mają mieć filtr IR, tak by wyeliminować zakłócenia od światła widzialnego. Chodzi o jak najbardziej równomierne oświetlenie. I jeden wariant zakład coś w rodzaju stołu świetlnego - tam potrzeba rozproszonego światła.
Zabawa w lutowanie diod 5mm nie bardzo mi się uśmiecha, poza tym dają dość skupioną wiązkę.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pytanie czy stosowanie taśm IR do kamer z filtrem IR ma sens...Sam filtr znacznie ograniczy podatność kamery na taką długość fal i może się okazać że całość nie ma sensu.

Myślałeś może nad innym rozwiązaniem jak choćby "naświetlacze" z ledami IR stosowane powszechnie do kamer przemysłowych itd ?
ILPT
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

skaktus pisze:Pytanie czy stosowanie taśm IR do kamer z filtrem IR ma sens...Sam filtr znacznie ograniczy podatność kamery na taką długość fal i może się okazać że całość nie ma sensu.
Może chodzi o filtr światła widzialnego przepuszczający tylko IR a blokujący światło widzialne?...
ODPOWIEDZ