Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Minie jeszcze miesiąc zanim to dostane, a już się ciesze jak dziecko :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

Miejmy nadzieję, że 14 kwietnia to termin ostateczny oraz, że wymagania nie ulegną zmianie.
Ja kupiłem preordera na Steam odkąd się dało :mrgreen:
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Tylko że na steam 59 jurków to niemal 250zł, w polskich sklepach wersja dvd 159zł z wysyłką. Przegapiłem bo tydzień temu były jeszcze po 149, cena widać powoli już rośnie, i w dniu premiery pewnie dobije do tych na PS4 czyli chyba 230zł. I tak jak piszesz miejmy nadzieję że wymagania nie wzrosną, bo jak będą takie jaja jak z IV to ja dziękuję, mam zamiar odpalić to na laptopie który spełnia wymagania trochę poniżej rekomendowanych.
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

Na steam jest taka wzmianka:
Zawartość do pobrania i zmiany w oprogramowaniu wprowadzane po premierze mogą zmienić wymagania sprzętowe gry. Aby uzyskać informacje na temat obecnie obsługiwanego sprzętu, należy zapoznać się z informacjami dostarczanymi przez producenta oraz zawartymi na stronie www.rockstargames.com/support. Niektóre podzespoły, np. układy mobilne i karty graficzne AGP, mogą nie być obsługiwane. Niewymienione konfiguracje sprzętowe mogą być nieobsługiwane. Dodatkowe wymagania: Instalacja i rozgrywka sieciowa wymaga zalogowania do serwisu Rockstar Games Social Club (13+). Aktywacja gry, rozgrywka sieciowa oraz okresowa weryfikacja użytkowników wymagają połączenia z internetem. Wśród wymaganego dodatkowego oprogramowania są m.in. platforma Rockstar Games Social Club, DirectX, Chromium oraz Microsoft Visual C++ 2008 sp1 Redistributable Package i oprogramowanie uwierzytelniające, które sprawdza konfigurację sprzętową pod kątem dostępu do określonych usług, zarządzania prawami cyfrowymi i wsparcia. WYMAGANA REJESTRACJA PRZEZ INTERNET ZA POMOCĄ JEDNORAZOWEGO KODU AKTYWACYJNEGO; REJESTRACJA KODU OGRANICZONA JEST DO JEDNEGO KONTA ROCKSTAR GAMES SOCIAL CLUB (13+); W JEDNYM CZASIE DO KONTA SOCIAL CLUB MOŻE BYĆ ZALOGOWANY TYLKO JEDEN KOMPUTER PC; KODY AKTYWACYJNE PO WYKORZYSTANIU SĄ NIEPRZENOSZALNE; KONTA SOCIAL CLUB SĄ NIEPRZENOSZALNE. Wymagania stron partnerskich: przed zakupem oprogramowania sprawdź warunki korzystania z tej strony.
Raczej nie liczyłbym na to, że gra będzie mniej wymagała od IV, ale powinna być zoptymalizywana pod obecne sprzęty :cool:
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Taaa, IV miała być zoptymalizowana pod tamtejsze sprzęty. Ludzie pokupowali/ulepszali komputery specjalnie pod wymagania jakie podał wydawca, i wychodziły jaja jak berety bo trzeba było grać na minimalnych z efektami graficznymi jak na konsolach, czyli kiepskimi. Teraz kazali sobie czekać 1,5 roku więc mam nadzieje że zrobili to porządnie :roll:
fxxx

Post autor: fxxx »

Liczysz na to? Ja co prawda ostatnio grałem w SA, ale za każdym razem gta nie było zoptymalizowane i cięło na naprawdę dobrych komputerach.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Na żadną część nie narzekałem, jedynie IV była pod tym względem koncertowo skopana, choć nadrabiała to fabułą i ogromną grywalnością i często do niej wracałem. Liczę na to że teraz nie dadzą ciała, a jak dadzą, to będzie to ostatni produkt za jaki im zapłaciłem.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Mieliście kiedyś taką latarkę, o której marzyliście prawie od dziecka? Ja właśnie sobie taką kupiłem! Chyba jeszcze nigdy na żaden gadżet się tak nie cieszyłem. W końcu po kilkunastu latach marzeń, po dwóch latach planowania, po miesiącu poszukiwań i trzech tygodniach załatwiania transportu i innych perypetii dostałem dzisiaj nr z DHL do śledzenia mojej latarki. :hurra: Mam ten nr od trzech godzin, sprawdzałem już 10 razy i ciągle pokazuje, że przypłynie dopiero za trzy tygodnie więc niestety przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać na latarkę z moich snów.
A oto ona:
Obrazek
John Deere Select Series X300.
Źródło światła w tej latarce to 2x P21W więc na pewno będziemy modować! :twisted:
Na razie mam inny problem. Jak za dzieciaka kupowałem sobie coś "za uzbierane", albo dostawałem coś tak fajnego to zawsze musiałem z tym spać pierwszą noc... :-| Mierzyłem i Deere przez drzwi od tarasu nie przejdzie więc pozostaje mi wyprowadzić się do garażu na parę dni po świętach. :mrgreen:
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

A jak z odprowadzeniem ciepła? Bo widzę, że tam trochę plastikowa obudowa. ;)
Awatar użytkownika
Forest89

Post autor: Forest89 »

Najnowszy z zakupów.

Radon ZR Team 8.0 29r, jeszcze nie dotarł, jedzie z Niemiec :D Oświetlenie od Grega na nim wyląduje ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

rafalzaq pisze:A jak z odprowadzeniem ciepła? Bo widzę, że tam trochę plastikowa obudowa. ;)

Zderzak jest metalowy więc można tam kombinować. :razz:
Najlepsze jest to, że to i tak nie ma dopuszczenia do ruchu, więc żadne przepisy, homologacje i inne bzdury nie obowiązują. :twisted: Możemy celować tak plus minus w 7,5 miliona lumenów. :mrgreen: Tak żeby zamiast odwierać drzwi od garażu wytapiał w nich dziurę.
arkus

Post autor: arkus »

Miałem kupić Turnigy Reaktora ale ostatecznie zdecydowałem, że będzie to:
Obrazek
a
arkus

Post autor: arkus »

Forest89 pisze:Najnowszy z zakupów.
Radon ZR Team 8.0 29r,
Moje światełka jeżdżą na tym:
Obrazek
specjalna wersja limitowana
:twisted:
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

arkus pisze:Miałem kupić Turnigy Reaktora ale ostatecznie zdecydowałem, że będzie to:
Obrazek
a
Witam w klubie :) także zamówiłem dziś tą samą ładowarkę...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

arkus pisze:Miałem kupić Turnigy Reaktora ale ostatecznie zdecydowałem, że będzie to:
Użytkuję ją dosyć intensywnie już jakieś 9 miesięcy i nie ma się do czego przyczepić, gratuluję wyboru i dobrej inwestycji ;)
Zablokowany