Co sobie ostatnio kupiliście?
Tylko że na steam 59 jurków to niemal 250zł, w polskich sklepach wersja dvd 159zł z wysyłką. Przegapiłem bo tydzień temu były jeszcze po 149, cena widać powoli już rośnie, i w dniu premiery pewnie dobije do tych na PS4 czyli chyba 230zł. I tak jak piszesz miejmy nadzieję że wymagania nie wzrosną, bo jak będą takie jaja jak z IV to ja dziękuję, mam zamiar odpalić to na laptopie który spełnia wymagania trochę poniżej rekomendowanych.
Na steam jest taka wzmianka:
Raczej nie liczyłbym na to, że gra będzie mniej wymagała od IV, ale powinna być zoptymalizywana pod obecne sprzętyZawartość do pobrania i zmiany w oprogramowaniu wprowadzane po premierze mogą zmienić wymagania sprzętowe gry. Aby uzyskać informacje na temat obecnie obsługiwanego sprzętu, należy zapoznać się z informacjami dostarczanymi przez producenta oraz zawartymi na stronie www.rockstargames.com/support. Niektóre podzespoły, np. układy mobilne i karty graficzne AGP, mogą nie być obsługiwane. Niewymienione konfiguracje sprzętowe mogą być nieobsługiwane. Dodatkowe wymagania: Instalacja i rozgrywka sieciowa wymaga zalogowania do serwisu Rockstar Games Social Club (13+). Aktywacja gry, rozgrywka sieciowa oraz okresowa weryfikacja użytkowników wymagają połączenia z internetem. Wśród wymaganego dodatkowego oprogramowania są m.in. platforma Rockstar Games Social Club, DirectX, Chromium oraz Microsoft Visual C++ 2008 sp1 Redistributable Package i oprogramowanie uwierzytelniające, które sprawdza konfigurację sprzętową pod kątem dostępu do określonych usług, zarządzania prawami cyfrowymi i wsparcia. WYMAGANA REJESTRACJA PRZEZ INTERNET ZA POMOCĄ JEDNORAZOWEGO KODU AKTYWACYJNEGO; REJESTRACJA KODU OGRANICZONA JEST DO JEDNEGO KONTA ROCKSTAR GAMES SOCIAL CLUB (13+); W JEDNYM CZASIE DO KONTA SOCIAL CLUB MOŻE BYĆ ZALOGOWANY TYLKO JEDEN KOMPUTER PC; KODY AKTYWACYJNE PO WYKORZYSTANIU SĄ NIEPRZENOSZALNE; KONTA SOCIAL CLUB SĄ NIEPRZENOSZALNE. Wymagania stron partnerskich: przed zakupem oprogramowania sprawdź warunki korzystania z tej strony.
- Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
- Olight i2 + Li-ion 14500
Taaa, IV miała być zoptymalizowana pod tamtejsze sprzęty. Ludzie pokupowali/ulepszali komputery specjalnie pod wymagania jakie podał wydawca, i wychodziły jaja jak berety bo trzeba było grać na minimalnych z efektami graficznymi jak na konsolach, czyli kiepskimi. Teraz kazali sobie czekać 1,5 roku więc mam nadzieje że zrobili to porządnie
Mieliście kiedyś taką latarkę, o której marzyliście prawie od dziecka? Ja właśnie sobie taką kupiłem! Chyba jeszcze nigdy na żaden gadżet się tak nie cieszyłem. W końcu po kilkunastu latach marzeń, po dwóch latach planowania, po miesiącu poszukiwań i trzech tygodniach załatwiania transportu i innych perypetii dostałem dzisiaj nr z DHL do śledzenia mojej latarki. Mam ten nr od trzech godzin, sprawdzałem już 10 razy i ciągle pokazuje, że przypłynie dopiero za trzy tygodnie więc niestety przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać na latarkę z moich snów.
A oto ona:
John Deere Select Series X300.
Źródło światła w tej latarce to 2x P21W więc na pewno będziemy modować!
Na razie mam inny problem. Jak za dzieciaka kupowałem sobie coś "za uzbierane", albo dostawałem coś tak fajnego to zawsze musiałem z tym spać pierwszą noc... Mierzyłem i Deere przez drzwi od tarasu nie przejdzie więc pozostaje mi wyprowadzić się do garażu na parę dni po świętach.
A oto ona:
John Deere Select Series X300.
Źródło światła w tej latarce to 2x P21W więc na pewno będziemy modować!
Na razie mam inny problem. Jak za dzieciaka kupowałem sobie coś "za uzbierane", albo dostawałem coś tak fajnego to zawsze musiałem z tym spać pierwszą noc... Mierzyłem i Deere przez drzwi od tarasu nie przejdzie więc pozostaje mi wyprowadzić się do garażu na parę dni po świętach.
rafalzaq pisze:A jak z odprowadzeniem ciepła? Bo widzę, że tam trochę plastikowa obudowa.
Zderzak jest metalowy więc można tam kombinować.
Najlepsze jest to, że to i tak nie ma dopuszczenia do ruchu, więc żadne przepisy, homologacje i inne bzdury nie obowiązują. Możemy celować tak plus minus w 7,5 miliona lumenów. Tak żeby zamiast odwierać drzwi od garażu wytapiał w nich dziurę.
-