Miller ML-102 - nowe wersje 7.1 mogą przeładowywać ogniwa
- smokuxx1987
Camis, Miller ma ponoć słabą sprawność. Chyba lepiej zakupić to:
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -emergency
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -emergency
Jeszcze przed chińskim nowym rokiem zamówiłem parę drobiazgów z Fasttech, a wśród nich Millera 102 V7. Przesyłka została przez chińczyków podzielona na dwie: , 1) Miller 2) pozostałe produkty.
Kilka dni temu otrzymałem przesyłkę nr2, natomiast Przesyłka z Millerem ma cały czas status :processing. Napisałem do fastecha zapytanie kiedy wyślą mi ładowarkę.
Odpisali że w czasie kiedy robiłem zamówienie to w systemie niby było "in stock" ale fizycznie zostały wyprzedane,w zwiazku z powyższym proponują zwrot w postaci "gift certyficate"
Myślę że to jakaś ściema i w czymś innym jest problem, bo na stronie Fasttech widnieją te ładowarki jako dostępne.
Kilka dni temu otrzymałem przesyłkę nr2, natomiast Przesyłka z Millerem ma cały czas status :processing. Napisałem do fastecha zapytanie kiedy wyślą mi ładowarkę.
Odpisali że w czasie kiedy robiłem zamówienie to w systemie niby było "in stock" ale fizycznie zostały wyprzedane,w zwiazku z powyższym proponują zwrot w postaci "gift certyficate"
Myślę że to jakaś ściema i w czymś innym jest problem, bo na stronie Fasttech widnieją te ładowarki jako dostępne.
Mi też nie wysłali tych ładowarek. Też zamawiałem przed ich świętami... dość długo się prosiłem o anulowanie i później o gift certyficate. Być może czekają na nową dostawę? W sumie to się cieszę że oddali "gift", nie chcę tych niebezpiecznych ładowarek. Może zapytaj kiedy będą je mieli na stanie.
Ja bym tutaj nie przesadzał, nie raz zostawiałem telefon podłączony do ładowarki bez nadzoru, ogniwa często ładuje w nocy. Ładowarka sama powinna zadbać o odcięcie napięcia. Wiele osób nie jest świadomych "możlliwości li-ion"... A co będzie w przypadku kiedy ktoś nieświadomy włoży ogniwo do ładowarki i w przypływie różnych spraw o niej zapomni?
Przed świątecznym wyjazdem, siostrzeniec zostawił tani chiński PB podłączony do ładowarki. Kazałem wracać 70 km do domu... i w sumie dobrze zrobiłem, PB dość mocno się rozgrzewa i jest spisany na straty. Co innego gdyby to był Xiaomi lub inny dobry jakościowo sprzęt.
mauzer pisze:Przede wszystkim nie powinno się zostawiać żadnych ogniw li-ion w żadnej ładowarce bez nadzoru.
Ja bym tutaj nie przesadzał, nie raz zostawiałem telefon podłączony do ładowarki bez nadzoru, ogniwa często ładuje w nocy. Ładowarka sama powinna zadbać o odcięcie napięcia. Wiele osób nie jest świadomych "możlliwości li-ion"... A co będzie w przypadku kiedy ktoś nieświadomy włoży ogniwo do ładowarki i w przypływie różnych spraw o niej zapomni?
Przed świątecznym wyjazdem, siostrzeniec zostawił tani chiński PB podłączony do ładowarki. Kazałem wracać 70 km do domu... i w sumie dobrze zrobiłem, PB dość mocno się rozgrzewa i jest spisany na straty. Co innego gdyby to był Xiaomi lub inny dobry jakościowo sprzęt.
Ostatnio zmieniony piątek 13 mar 2015, 14:11 przez Jacek318, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeśli ktoś, tak jak ja jest wyczulony na kontrolę ładowarki, a konkretnie czasu jej ładowania( zawsze musiałem pilnować mojej ładowarki na AA firmy Hama, bo ładowała akumulatorki aż do zwycięstwa i po dwóch cyklach, niektóre były do wyrzucenia), to mimo wszystko miller nie jest złym wyborem. Zwłaszcza że funkcja powerbanku działa świetnie i sprawność jest na przyzwoitym poziomie. Ja jednak ostatnimi czasy przerzuciłem się na powerbanki z banggood. Już trzecia seria trafiła do mnie dzisiaj i 4 sztuki w ramach testu ładują ogniwa. 2 sztuki po testach, naładowały ogniwa do 4,16 i 4,17V, podobnie jak 18 szt z poprzednich dostaw. Także tolerancja pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami w prądzie ładowania waha się pomiędzy 0,6-0,7A, więc powtarzalność bardzo dobra moim zdaniem jak za tą cenę. Niezanam się na układach ale pracują na 134N6P i widać to im służy bo, jak osiągną swoje 4,17 przestają ładować i nawet po 2 dniach jest 4,16-4,17V. Moduł w środku wygląda tak
jest mały zgrabny i robi swoje. Jeden już mam w planach wpakować do koszyka 2x18650 w czołówce. Sporą zaletą jest możliwość zamknięcia ogniwa, choć doładowania zostawiam zdjętą obudowę bo układ dość mocno się grzeje.
jest mały zgrabny i robi swoje. Jeden już mam w planach wpakować do koszyka 2x18650 w czołówce. Sporą zaletą jest możliwość zamknięcia ogniwa, choć doładowania zostawiam zdjętą obudowę bo układ dość mocno się grzeje.
Sprawdzę.rafalzaq pisze:Da się jednocześnie ładować i używać wyjścia USB?
http://www.banggood.com/Mobile-Portable ... 10650.html
ale szybciej będzie u Maćka , bo ostatnia przesyłka szła prawie miesiąc.
Nie. Poza tym jest bardzo ciasno na 2 wtyczki.rafalzaq pisze:Da się jednocześnie ładować i używać wyjścia USB? Jaki max prąd na wyjściu? Od razu podziel się linkiem.
A realnie potrafić do 900mA, mój telefon ładuje się prądem 800mA, podobnie jak z oryginalnego zasilacza.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.