Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

W Firefoxie możesz zobaczyć jakie hasła zostały zapamiętane, albo zsynchronizować dane z przeglądarką na nowym laptopie ;)
Awatar użytkownika
n0rbi666

Post autor: n0rbi666 »

Dobry wybór :mrgreen: A Y z Z można łatwo wymienić, i od razu będzie lepiej :)
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Wojto pisze:W Firefoxie możesz zobaczyć jakie hasła zostały zapamiętane, albo zsynchronizować dane z przeglądarką na nowym laptopie ;)
Firefox okazał się pryszczem, w porównaniu z pocztą, która .... no nakombinowałem się.
n0rbi666 pisze:Dobry wybór :mrgreen: A Y z Z można łatwo wymienić, i od razu będzie lepiej :)
Praktycznie piszę na pamięć, więc nie ma problemu, ale dostałem naklejki, więc sobie "spolszczę".
Ale praca klawiatury, jest rewelacyjna :mrgreen: Wyraźny klik, co najbardziej cenię, gdyż do dziś wole wykorzystywać stare klawiatury do PCtów, ważące pół kilo i mające wysokie klawisze.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ja także byłem zwolennikiem klawiatur z wysokimi klawiszami, w pewnym momencie musiałem się przestawić na te płaskie ponieważ kupiłem laptopa. Jak wcześniej niewygodnie mi się pisało na tych płaskich - to teraz jest odwrotnie, tak się przyzwyczaiłem do płaskiej klawiatury, że niewygodnie mi się pisze na tych wysokich :P
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Moja klawiatura waży prawie półtora kg i to chyba nie jest wyjątek wśród pełnowymiarowych klawiatur mechanicznych. Jak lubisz klik to kup sobie brelok z niebieskim switchem http://techkeys.us/collections/accessor ... -dustplugs W tej chwili nie mają i trzeba na nie polować. Rozchodzą się w ciągu kilku dni. Ja dokupiłem do tego taki fajny klawisz https://www.dropbox.com/s/inpbfzhu70o9x ... 7.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/olgzwnm30s2fc ... 9.jpg?dl=0
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Wczoraj zrobiłem próbę i lapek chodził ponad 1,5h na baterii. Obciążenie to internet i kopiowanie danych z pendriva na twardy w tle. Ogólnie jestem zadowolony.
Nakleiłem nowe nazwy na klawisze. Chciałem przełożyć Z i Y, ale mocno siedzą i bałem pourywać.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Pyra pisze:Chciałem przełożyć Z i Y, ale mocno siedzą i bałem pourywać.
Pourywać to nie pourywasz, ale potem może być spory problem z poskładaniem bo te mechanizmy są bardzo drobniutkie.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Poszukaj w necie jaki masz mechanizm - to na pewno pomoże przy wyciąganiu.
https://www.youtube.com/watch?v=NyjSAWKQW8o

Jak wyciągniesz klawisz to wyciągnij też zawias. Potem wpinasz zawias do klawisza i dopiero wpinasz do klawiatury.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Próbowałem dość mocno, i aż klawisz się odkształcał, a nie chciał się wypiąć, nie będę ryzykował, już nakleiłem naklejki...
Dziś kilka godzin walczyłem z zainstalowaniem USBasp. Po wielu próbach okazało się, że musi być podpięty do lewych gniazd USB, bo w prawych nie był poprawnie rozpoznawany. Co ciekawe, mysz, pendrivy a nawet modem, są w prawych poprawnie rozpoznawane.
Jeszcze drukarka po wifi, driverki ściągnięte ze strony Samsunga, i nie znajduje urządzenia, jakiś inny driver ściągnięty ze strony ze sterownikami, odpalił od razu.
No cóż tyle lat już żyję na tym świecie, że nic mnie nie powinno dziwić ;)
Pozdrawiam
Kielek

Post autor: Kielek »

Po miesiącu od zamówienia wreszcie do mnie dotarły dwa powerbanki ENB (3x18650). Oba działają, oba nie przeładowują ogniw. Niestety jeden telefon z nich się ładuje (galaxy I), a drugi nie (galaxy mini). Fakt, że ten drugi to wybredny jest.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Pobawiłem się Xiaomi YI w trasie i po powrocie do domku. Kozacki sprzęt.
Jak się ogarnę to założę wątek z wrażeniami z używania.
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Będziemy wdzięczni za kilka słów o kamerce i jakieś filmiki.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Banggood zmniejszył cenę o 10$ i teraz kamerka stoi po 99$. Kupon "xiaoyi" daje 7% zniżkę więc końcowo 93$ co nadal jest zbyt wysoką ceną. Widzę że zaczęli jakieś wielkanocne "wyprzedaże" i widać na miniaturce tą kamerkę, zobaczymy 18 marca ile będzie kosztowała http://deals.banggood.com/deals/edm/top ... u&bid=9836

A gość z aliexpress co miał je po 79$ zwiększył cenę do 109$.

Tym bardziej że dolar 3,95zł więc wychodzi kupa kasy :evil:
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
cobra427

Post autor: cobra427 »

Niestety jeden telefon z nich się ładuje (galaxy I)

Sprawdź, czy dwa środkowe kontakty w złączu USB są zwarte. Niektóre sprzęty (w tym wiele Samsungów) tego wymaga, aby rozpocząć ładowanie.
Zablokowany