Lokalizator GPS?
Lokalizator GPS?
Witam,
Szukam informacji na temat lokalizatora GPS, chce go wykorzystać do lokalizowania pojazdu, do zadań prywatnych, poprostu chce wiedzieć gdzie jest mój samochód, niestety przedarcie się przez setki reklam i ofert na googlach graniczy z cudem, dlatego chciałem zapytać Kolegów może coś wiedzą w tym temacie?
Zwykłe lokalizowanie pojazdu bez żadnych bajerów, możliwie tanio, może być z zasilania pojazdu, nie musi być super małe.
Zastanawiałem się nad zwykłym telefonem z androidem + usługa googla do lokalizowania telefonu? Przejdzie takie coś?
Mam np. Samsunga mini ze zbitą szybką, GPS ma Internet ma
Będę wdzieczny za Sugestie i pomoc
Pozdrawiam
Szukam informacji na temat lokalizatora GPS, chce go wykorzystać do lokalizowania pojazdu, do zadań prywatnych, poprostu chce wiedzieć gdzie jest mój samochód, niestety przedarcie się przez setki reklam i ofert na googlach graniczy z cudem, dlatego chciałem zapytać Kolegów może coś wiedzą w tym temacie?
Zwykłe lokalizowanie pojazdu bez żadnych bajerów, możliwie tanio, może być z zasilania pojazdu, nie musi być super małe.
Zastanawiałem się nad zwykłym telefonem z androidem + usługa googla do lokalizowania telefonu? Przejdzie takie coś?
Mam np. Samsunga mini ze zbitą szybką, GPS ma Internet ma
Będę wdzieczny za Sugestie i pomoc
Pozdrawiam
Główny spammer tego Forum
Kolega korzysta z usługi "gdzie jest dziecko" w orange. Smarfton z GPS-em, wykupiona ważność konta na cały rok za 6zł (rocznie), do tego 6zł miesięcznie za 30 punktów lokalizacji. Na telefonie zainstalowany rejestrator trasy. Kierowca, którego już zwolnił, kręcił wałki i robił lewe kursy, więc postanowił sprawdzać , gdzie nowy szofer jeździ.
Dzięki ! Dobra opcja muszę poczytać co i jak.
A co znaczy że zainstalowany rejestrator trasy?
Zapisywanie w pamięci telefonu, "śladów" trasy jaką jeździ kierowca?
I później to sczytuje np. na komputerze po przez podłączenie karty pamięci z telefonu do komputera?
Mnie interesuje raczej tylko to co jest teraz, historia gdzie jeździ pojazd itd nie.
A co znaczy że zainstalowany rejestrator trasy?
Zapisywanie w pamięci telefonu, "śladów" trasy jaką jeździ kierowca?
I później to sczytuje np. na komputerze po przez podłączenie karty pamięci z telefonu do komputera?
Mnie interesuje raczej tylko to co jest teraz, historia gdzie jeździ pojazd itd nie.
Główny spammer tego Forum
Cerberus - na androida, służy do lokalizacji i blokowania zgubionych lub ukradzionych komórek. Jednorazowo konto na 3 urządzenia to jakieś 24 PLN. Dobre to, że można wysłać żądanie lokalizacji za pomocą SMS'a nie tylko przez sieć. I jak zmyślnie umieścisz to cyknie fotkę, nagra filmik lub podsłucha co się dzieje w samochodzie.
ProLight zobacz sobie na jakimś aliexpres albo dx urządzenie TK102B , mam w aucie i jestem zadowolony , kilku moich znajomych też sobie chwali. Do tego mam kartę z playa + ustawienie taryfy gdzie po jednym doładowaniu masz rok ważności konta. Możesz go używać na dwa sposoby dzwoniąc pod jego numer zostajesz rozłączony i dostajesz smsa zwrotnego z lokalizacją i linkiem do google maps. Drugi tryb to tryb nasłuchowy gdy zadzwonisz będziesz słyszał co się dzieje przy urządzeniu ponieważ ma wbudowany mikrofon . Są jeszcze dodatkowe funkcje jak sms gdy przekroczona prędkość , gdy lokalizator wyjdzie poza określone pole itp .Aha i definiujesz na początku administratora i nikt inny kto zadzwoni na ten numer nie dostanie żadnych informacji smsem. Jak na swoją cenę ok 24$ jest fajne. W zestawie dostajesz baterie od jakiejś nokii i ładowarkę samochodową .
Pozdrawiam
sebeq
Pozdrawiam
sebeq
Hej , rok czasu mam już zamontowane w aucie , zamontowałem na "stałe" ale zostawiłem możliwość zabrania urządzenia ze sobą . Trzeba dobrze umocować żeby nie było wibracji,ja wkleiłem wtyk od ładowarki na hot glue bo potrafił się wypiąć , szczerze to nie wiem czy można dodać dwa numery należało by poszukać instrukcji eng , bo na necie krążą wersje PL ale mocno obcięte. Trzeba doświadczalnie dobrać miejsce montażu by nie zakłócało radia samochodowego. A i zapomniałem że w każdej chwili możesz wysyłając komendę zmienić tryb działania urządzenia , jest też miejsce na kartę micro sd dla zapisywania śladu.
pozdrawiam sebeq
pozdrawiam sebeq
Android ma coś takiego domyślnie. Nazywa się to "Menadżer urządzeń Android". Wystarczy się zalogować na konto gmail na telefonie, odpalić wszystkie funkcje lokalizacyjne (wystarczy w sumie raz włączyć google maps) i potem zalogować się na to samo konto gmailowe na pc, lub ściągnąć dedykowaną aplikację na inny telefon.
Nic poza Automateit nie przychodzi mi do głowy (nie mam pewności, czy ma taką opcję)
https://play.google.com/store/apps/deta ... ainPackage
https://play.google.com/store/apps/deta ... ainPackage