Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?
Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?
Witam.
Poszukuję taniego i lekkiego laptopa, którego będę mógł wykorzystać w hotelu do oglądania filmów, przeglądania internetu i ogólnych, podstawowych "zabaw" - żadnych gier itd. Fajnie by było aby był lekki (obecny Lenovo waży 2,6 kg i czuć go w bagażu) oraz zapewniał przyzwoity czas pracy na akumulatorze.
Skłaniam się oczywiście w stronę sprzętu używanego, firma obojętna. Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
Poszukuję taniego i lekkiego laptopa, którego będę mógł wykorzystać w hotelu do oglądania filmów, przeglądania internetu i ogólnych, podstawowych "zabaw" - żadnych gier itd. Fajnie by było aby był lekki (obecny Lenovo waży 2,6 kg i czuć go w bagażu) oraz zapewniał przyzwoity czas pracy na akumulatorze.
Skłaniam się oczywiście w stronę sprzętu używanego, firma obojętna. Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
ILPT
lenovo x220?
Korzystam z serii X od dłuższego czasu, nie do zajechania sprzęt..
EDIT: po cenie patrząc to raczej X200 wyjdzie.
Korzystam z serii X od dłuższego czasu, nie do zajechania sprzęt..
EDIT: po cenie patrząc to raczej X200 wyjdzie.
Ostatnio zmieniony czwartek 12 mar 2015, 12:17 przez neutrinus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?
Zdecydowanie lenovo serii X, myślę że w tej cenie zgarnie kolega X60, x61, wszystkie mają 12 cali ekran. Zdecydowanie na grafice Intela, jak jest inna grafika to może siąść (Ati i GF). Jak kupisz z intelem 3100 i prockiem Core2Duo i 2-4 Gb Ram to spokojnie posłuży parę lat. Lub szukać coś nowszego jak Kolega wcześniej wspomniał na X220 ale też z grafiką Intel.skaktus pisze: Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
Posiadam X460 14.1 " ale bateria swój żywot już miała używam na kablu/tylko jak wyjazdy/
Co do sprzetu - C2D P8400 2x2,26 GHz , 4GB ramu, grafa integra waga koło 2kg śmiga a do filmów w sam raz/internet/excel/word/pdf i czasami HoMM3 odpale
Minusem tego modelu jest matryca(bardzo wrażliwa) - używka 250zł(miałem uszkodzoną to za 250zł odkupiłem całego sprawnego lapka od kogoś i wymiana, zostało pare zł z tej inwestycji )
Co do sprzetu - C2D P8400 2x2,26 GHz , 4GB ramu, grafa integra waga koło 2kg śmiga a do filmów w sam raz/internet/excel/word/pdf i czasami HoMM3 odpale
Minusem tego modelu jest matryca(bardzo wrażliwa) - używka 250zł(miałem uszkodzoną to za 250zł odkupiłem całego sprawnego lapka od kogoś i wymiana, zostało pare zł z tej inwestycji )
Ganzo G718B
A nie lepiej jakiś netbook? Mały, zgrabny, szybki, ma wifi i cenowo byś się wyrobił.
Np. taki:
http://allegro.pl/netbook-hp-compaq-min ... 51344.html
Np. taki:
http://allegro.pl/netbook-hp-compaq-min ... 51344.html
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Nie wiem jaki masz maksymalny budżet ale w granicach 800-900 powinieneś wyrwać używanego asusa transformera t100ta - tableto netbook - można odpiąć klawiaturę, pracuje pod pełnym windowsem 8.1, ma w gratisie office 2013 i najważniejsza zaleta - wytrzymuje do 10 godzin pracy w internecie na jednym ładowaniu. Właśnie z takiego piszę, wracam z delegacji i używałem go dzisiaj od rana z przerwami + ponad 3 godzinna jazda pociągiem, surfowanie, oglądanie po drodze serialu i zostalo jeszcze 45% baterii.
Sprzęt szybki, można kupić wersję z 500 gb dysku w klawiaturze. Minus cena, ale musiałbyś popatrzeć na allegro, czasem można wyrwać w dobrej cenie. A jak chcesz zaoszczędzić na wadze zabierasz sam tablet który waży około 0.5 kg (z klawiaturą chyba około 1kg)
Sprzęt szybki, można kupić wersję z 500 gb dysku w klawiaturze. Minus cena, ale musiałbyś popatrzeć na allegro, czasem można wyrwać w dobrej cenie. A jak chcesz zaoszczędzić na wadze zabierasz sam tablet który waży około 0.5 kg (z klawiaturą chyba około 1kg)
- Calineczka
- Kontakt:
Dell XPS M1330 ze zintegrowaną grafiką:
http://allegro.pl/dell-xps-m1330-2-4-3g ... 29595.html jako przykład
Żona od dawna używa, laptop świetny, wytrzymały, od paru lat i nadal na oryg. akumulatorze długo trzyma.
NIE BRAĆ wersji z Nvidią ...
http://allegro.pl/dell-xps-m1330-2-4-3g ... 29595.html jako przykład
Żona od dawna używa, laptop świetny, wytrzymały, od paru lat i nadal na oryg. akumulatorze długo trzyma.
NIE BRAĆ wersji z Nvidią ...
Re: Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?
Do takich zastosowań tablet jest znacznie lepszy. W razie czego, to poszukaj sobie laptopa z matrycą IPS (prawie każdy tablet ma taką matrycę, a większość laptopów ma dla odmiany gównolit w postaci TN)skaktus pisze:Witam.
... 7" do oglądania filmów?! 7" to taki lekko przerośnięty smartfon.cpt.Nemo pisze:Do takich celów ja używam 7`` tableta i karty AERO2 z bezpłatnym internetem
Mój tablet to jeden z pierwszych Samsungów wszystkomający GT-P6200 bardzo czesto jeździ ze mną na motocyklu i od kilku lat spokojnie daje rade