Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
skaktus

Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?

Post autor: skaktus »

Witam.

Poszukuję taniego i lekkiego laptopa, którego będę mógł wykorzystać w hotelu do oglądania filmów, przeglądania internetu i ogólnych, podstawowych "zabaw" - żadnych gier itd. Fajnie by było aby był lekki (obecny Lenovo waży 2,6 kg i czuć go w bagażu) oraz zapewniał przyzwoity czas pracy na akumulatorze.

Skłaniam się oczywiście w stronę sprzętu używanego, firma obojętna. Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
ILPT
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

lenovo x220?

Korzystam z serii X od dłuższego czasu, nie do zajechania sprzęt..

EDIT: po cenie patrząc to raczej X200 wyjdzie.
Ostatnio zmieniony czwartek 12 mar 2015, 12:17 przez neutrinus, łącznie zmieniany 1 raz.
andriu2233

Re: Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?

Post autor: andriu2233 »

skaktus pisze: Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
Zdecydowanie lenovo serii X, myślę że w tej cenie zgarnie kolega X60, x61, wszystkie mają 12 cali ekran. Zdecydowanie na grafice Intela, jak jest inna grafika to może siąść (Ati i GF). Jak kupisz z intelem 3100 i prockiem Core2Duo i 2-4 Gb Ram to spokojnie posłuży parę lat. Lub szukać coś nowszego jak Kolega wcześniej wspomniał na X220 ale też z grafiką Intel.
maro21

Post autor: maro21 »

Posiadam X460 14.1 " ale bateria swój żywot już miała ;) używam na kablu/tylko jak wyjazdy/
Co do sprzetu - C2D P8400 2x2,26 GHz , 4GB ramu, grafa integra waga koło 2kg śmiga a do filmów w sam raz/internet/excel/word/pdf i czasami HoMM3 odpale :D
Minusem tego modelu jest matryca(bardzo wrażliwa) - używka 250zł(miałem uszkodzoną to za 250zł odkupiłem całego sprawnego lapka od kogoś i wymiana, zostało pare zł z tej inwestycji :D)
Ganzo G718B
Awatar użytkownika
paolo1976

Post autor: paolo1976 »

A nie lepiej jakiś netbook? Mały, zgrabny, szybki, ma wifi i cenowo byś się wyrobił.

Np. taki:

http://allegro.pl/netbook-hp-compaq-min ... 51344.html
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
SYLAR

Post autor: SYLAR »

Zobacz też dell e6400. Mały, metalowy, VGA i poniżej 500 zł. Do Twoich potrzeb sprawdzi się idealnie.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Do takich celów ja używam 7`` tableta :) i karty AERO2 z bezpłatnym internetem :)

Mój tablet to jeden z pierwszych Samsungów wszystkomający GT-P6200 bardzo czesto jeździ ze mną na motocyklu i od kilku lat spokojnie daje rade :)
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Nie wiem jaki masz maksymalny budżet ale w granicach 800-900 powinieneś wyrwać używanego asusa transformera t100ta - tableto netbook - można odpiąć klawiaturę, pracuje pod pełnym windowsem 8.1, ma w gratisie office 2013 i najważniejsza zaleta - wytrzymuje do 10 godzin pracy w internecie na jednym ładowaniu. Właśnie z takiego piszę, wracam z delegacji i używałem go dzisiaj od rana z przerwami + ponad 3 godzinna jazda pociągiem, surfowanie, oglądanie po drodze serialu i zostalo jeszcze 45% baterii.

Sprzęt szybki, można kupić wersję z 500 gb dysku w klawiaturze. Minus cena, ale musiałbyś popatrzeć na allegro, czasem można wyrwać w dobrej cenie. A jak chcesz zaoszczędzić na wadze zabierasz sam tablet który waży około 0.5 kg (z klawiaturą chyba około 1kg)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Dell XPS M1330 ze zintegrowaną grafiką:
http://allegro.pl/dell-xps-m1330-2-4-3g ... 29595.html jako przykład

Żona od dawna używa, laptop świetny, wytrzymały, od paru lat i nadal na oryg. akumulatorze długo trzyma.
NIE BRAĆ wersji z Nvidią ...
Kyle

Re: Tani i lekki laptop do hotelu - jaki model ?

Post autor: Kyle »

skaktus pisze:Witam.

Poszukuję taniego i lekkiego laptopa, którego będę mógł wykorzystać w hotelu do oglądania filmów, przeglądania internetu i ogólnych, podstawowych "zabaw" - żadnych gier itd. Fajnie by było aby był lekki (obecny Lenovo waży 2,6 kg i czuć go w bagażu) oraz zapewniał przyzwoity czas pracy na akumulatorze.

Skłaniam się oczywiście w stronę sprzętu używanego, firma obojętna. Gdybym zmieścił się w 500 zł był by bajer, ale wątpię że takie coś się uda. PS-Wyjście VGA bardzo mile widziane.
Do takich zastosowań tablet jest znacznie lepszy. W razie czego, to poszukaj sobie laptopa z matrycą IPS (prawie każdy tablet ma taką matrycę, a większość laptopów ma dla odmiany gównolit w postaci TN)
Kyle

Post autor: Kyle »

cpt.Nemo pisze:Do takich celów ja używam 7`` tableta :) i karty AERO2 z bezpłatnym internetem :)

Mój tablet to jeden z pierwszych Samsungów wszystkomający GT-P6200 bardzo czesto jeździ ze mną na motocyklu i od kilku lat spokojnie daje rade :)
... 7" do oglądania filmów?! 7" to taki lekko przerośnięty smartfon.
ODPOWIEDZ