Jaki wybór?(Convoy)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
juuk

Jaki wybór?(Convoy)

Post autor: juuk »

Witam, myślę nad kupnem latarki convoy l2, nie wiem czy to jest dobry wybór a jak nie to jaką mam wybrać?
PS:Chcę z firmy convoy.
http://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1213106

Dokładne dane latarki:
Convoy L2 Cree XM-L U2-1B 2-Group 3/5-Mode.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

juuk pisze:Witam, myślę nad kupnem latarki convoy l2, nie wiem czy to jest dobry wybór a jak nie to jaką mam wybrać?
PS:Chcę z firmy convoy.
Jeśli chcesz Convoya to S2 będzie tańsza a jak potrzebujesz jej do jakiś konkretnych zadań, to napisz nam do czego, wtedy będziemy umieli pomóc dokonać właściwego wyboru.
juuk

Lampkę potrzebuję do normalnego użytkowania, a tak dokładnie to do rowera.
juuk

Ta s2 jest mocniejsza od m2?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Do roweru to coś z serii S. M1 jest podobnie mocna ale świeci z reguły za wąsko na rower (chyba, że jako 2ga lampka, extra do długich). L2 w rowerze to wg mnie nieporozumienie, za duża, za ciężka, za wąsko świeci i za droga ;) Lepiej za tą samą cenę kupić S2 i S2+ i tą 2gą ew zmodować na szersze światło.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Convoy L2 toż to szperacz jest, wielki i ciężki, na rowerze w ogóle sobie jej nie wyobrażam.
M1. M2 a najlepiej S2+, S3 na rower.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
juuk

HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję.Aby była bardzo mocna i nie świeciła światłem skupionym tylko takim rozproszonym.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Wygląda poręcznie?
http://obrazki.elektroda.pl/7641352600_1417351301.jpg
Ma 25cm długości i głowicę średnicy 68mm.

Nie chcesz też skupionego światła, więc L2 to jest zły wybór.

Lepiej S2+ lub M1, to są poręczne i uniwersalne lampki, o szerokim i miękkim świetle.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

To w takim razie polecam SRK. Dość kompaktowa budowa jak na wieloledowca, dobre zasilanie (4x18650). W sklepiku jest zmodyfikowana wersja z dość fajnym driverem. Oryginał to dobra baza pod modyfikacje ale trzeba uważać bo można trafić na niezbyt dobrze wykonaną sztukę.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

juuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję..
Z tych poręcznych do chodzenia i czasami na rower to poleciłbym
Olight S15. Ewentualnie z przedłużką na dalsze wyprawy.
Maleńka mocna i sprytna. Cena niestety dość wysoka, ale jakość przednia.

Kolejna którą mogę polecić to Convoy M2 . Cenowo rozsądniejsza choć droższa od M1 której to nie mam ale słyszałem pochlebne opinie.

Obie mam i używam.

C8 tez mam, ale ta jest troszkę za duża i ma dosyć skupioną wiązkę. Jako mini szperacz doskonała, jako rowerowa lub EDC od biedy się nada.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 mar 2015, 19:15 przez cpt.Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Siemka, jak chcesz zobaczyć na żywo convoy s2+ i ewentualnie coś o bardziej skupionym świetle to w tygodniu jakoś będę w Rzeszowie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

juuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję.Aby była bardzo mocna i nie świeciła światłem skupionym tylko takim rozproszonym.
Jednak podtrzymuję zdanie, że S2 będzie dla Ciebie dobrym wyborem, bo to idealny wybór na pierwszą latarkę dla niezdecydowanej osoby. Jak ew kupisz S2+ to też będziesz zadowolony ale możesz później narzekać, że mogła by poświecić nieco dalej.
GoBo

Post autor: GoBo »

Jeśli na co dzień , np. do piwnicy, przy domu, na spacer czy na rower to polecam Convoy S2+ z szerokim kolimatorem. Oświetlisz całe pomieszczenie a nie tylko punkt na ścianie, szeroko na rower, wszystko wokoło widać.
Duże skupienie do codziennego użytku jest wg mnie mało użyteczne a na spacerze wręcz przeszkadza, bo męczy wzrok podążający bezwiednie na drgającym jasnym punktem.
Ew. Convoy M1/M2 + matowa nasadka jako zdejmowalny kolimator szerokokątny.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 mar 2015, 18:22 przez GoBo, łącznie zmieniany 1 raz.
juuk

ElSor pisze:
juuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję.Aby była bardzo mocna i nie świeciła światłem skupionym tylko takim rozproszonym.
Jednak podtrzymuję zdanie, że S2 będzie dla Ciebie dobrym wyborem, bo to idealny wybór na pierwszą latarkę dla niezdecydowanej osoby. Jak ew kupisz S2+ to też będziesz zadowolony ale możesz później narzekać, że mogła by poświecić nieco dalej.

A co byś wybrał po tej s2 jak by była już słaba dla ciebie?
juuk

Chyba, że są jakieś jeszcze lepsze latarki(MOCNIEJSZE) w tej samej cenie?

Sorki tam na samym początku chodziło mi o convoy m1 a nie m2.Co to tej sądzicie?
ODPOWIEDZ