Klucze nasadowe 72el. Coval vs Yato

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Issac pisze:Mam zestaw yato 3884.

I ogolnie odradzam, straszne gówno - 500zl w dupe.
Stal nawet w miare, ale grzechotki spore luzy, sróbokręt obkręcił się eh...
Czyli dobrze że akurat wyszły w Casto jak byłem bo miałem kupić.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ja natomiast kupiłem luzem kilka śrubokrętów YATO + 2 zestawy precyzyjnych. Poszło na to jakieś 80zł i mam już ułamane 3 małe i zdarte "super hiper twarde powłoki" z tych dużych. Kupiłem później precyzyjne NeoToolsa i są z 3 klasy lepsze. Swoje kupiłem w centrumkolorow.pl czy jakoś tak (muszę poszukać gratisowej koszulki) i w zasadzie z całości najlepiej trzyma się owy gratis, bo używana jest 1x w tygodniu i wygląda lepiej niż użyty kilka razy najlepszy śrubokręt YATO.

EDIT.
Znalazłem @ szybciej:
YT-2764 - WKRĘTAK PŁASKI 5x150 mm YT-2764 YATO - 5,80 zł 1 szt---5,80 zł
yt-2761 - WKRĘTAK PŁASKI 3x100 mm YT-2761 YATO - 3,25 zł 1 szt---3,25 zł
YT-2776 - WKRĘTAK KRZYŻOWY PH2 x 100mm CrMo YT-2776 YATO - 5,29 zł 1 szt.---5,29 zł
YT-2773 - WKRĘTAK KRZYŻAKOWY PH 1 x 100 mm YT-2773 YATO - 4,39 zł 1 szt.---4,39 zł
YT-25861 - ZESTAW WKRĘTAKÓW PRECYZYJNYCH 6SZT YT-25861 YATO - 29,00 zł 1 szt.---29,00 zł
YT-2790 - ZESTAW WKRĘTAKÓW PRECYZYJNYCH 6SZT YT-2790 YATO - 22,99 zł 1 szt.---22,99 zł
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Jeżeli chodzi o wkrętaki, to polecam Wiha.
Ja już katuje kilka lat, zdarła się anodyzacja (tak mi się wydaje) z grota i napisy z rękojeści.
W promocjach bywają w cenie Yato.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
fxxx

Post autor: fxxx »

heh, w tej cenie za wkrętaki to nie ma się co spodziewać :) wiha i inne dają radę, a cena czasem się trafi okazyjna.
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

przemek1602 pisze:tnt_gt, To musiałeś kupić podróby. W moim otoczeniu jest kilka zestawów i tylko bity się zrywaj. Na nasadkach ani śladu a w jednym grzechotki padły ale są zmienione na kolejne także z yato i ciągną już ponad rok.
To są oryginały. Mogę Ci przysłać zdjęcia zużytych śrobokrętów, bo szczypce obicnające poleciały na złom.

Polecam inne firmy, nie mówię jakie, żeby nie było że mam w tym interes.
Na pewno jak kupisz droższe narzędzia to Ci wystarczą do końca życia.
Mam takie i są nie do zdarcia.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

tnt_gt pisze:Na pewno jak kupisz droższe narzędzia to Ci wystarczą do końca życia.
... z wyjątkiem wkrętaków krzyżaków, bo nie uwierzę, że są jakieś tak niezniczalne ;) Niestety to najbardziej zużywające się narzędzia, dlatego najczęściej używam wkrętaka na wymienne końcówki (bity) a tylko tam, gdzie się nie da nim dojść (bo jest szerszy), to zwykłe wkrętaki Wihy.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
kisi

Post autor: kisi »

Sam posiadam sadki Yata od przynajmniej 2 lat. Służą tylko do samochodu i świetnie się sprawują.

tnt_gt pisze: Polecam inne firmy, nie mówię jakie, żeby nie było że mam w tym interes.
Po ten wątek aby pisać konkretami, żeby inni co będą na kupnie kupili to co im najbardziej pasuje.
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

kisi pisze:Sam posiadam sadki Yata od przynajmniej 2 lat. Służą tylko do samochodu i świetnie się sprawują.

tnt_gt pisze: Polecam inne firmy, nie mówię jakie, żeby nie było że mam w tym interes.
Po ten wątek aby pisać konkretami, żeby inni co będą na kupnie kupili to co im najbardziej pasuje.
Beta, Wiha, Felo (używam bitów)
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Tomek11

Post autor: Tomek11 »

Ja osobiście z Yato jestem zadowolony. Wydaje mi sie że relacja jakości do ceny jest OK.
Przy moich pracach jest OK.
Dokupiłem zestaw 72el. z promocji Casto ... to był dobry zakup moim zdaniem.

Czy ktoś kiedyś korzystał (reklamował) z dozywotniej gwarancji ?
marcho

Post autor: marcho »

Witam
Ze trzy lata temu kupiłem

http://allegro.pl/honiton-94-zestaw-klu ... 54468.html

Dłubię często przy samochodach moim i kobiety, motocyklu moim i syna i innych naprawach domowo-działkowych - jak dotąd jest ok - grzechotki działają, klucze nie popękały...
pozdrawiam
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Właśnie dotarło do mnie ze potrzebuje taki mały zestaw, naprawy rowerowo-domowe. W aucie grzebać nie będę, możecie polecić coś takiego tyle że mniejszego, i koniecznie w takim plastikowym pudełku. Inaczej pogubie to w dwa tygodnie. <lol>
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Jeśli zbierasz punkty na jakiejś stacji to sprawdź czy nie mają takiego zestawu w katalogu. Czasem się trafiają, firmowane przez B&D, albo Bosh. Do rowerowych prac sprawdzają się świetnie i pudełka są ładne z przegródkami. :mrgreen:
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

marcho pisze:Witam
Ze trzy lata temu kupiłem

http://allegro.pl/honiton...5122554468.html

Dłubię często przy samochodach moim i kobiety, motocyklu moim i syna i innych naprawach domowo-działkowych - jak dotąd jest ok - grzechotki działają, klucze nie popękały...
pozdrawiam
Dzięki za utwierdzenie w przekonaniu że zrobiłem dobry zakup :)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
ODPOWIEDZ