Jaki wybór?(Convoy)
Jaki wybór?(Convoy)
Witam, myślę nad kupnem latarki convoy l2, nie wiem czy to jest dobry wybór a jak nie to jaką mam wybrać?
PS:Chcę z firmy convoy.
http://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1213106
Dokładne dane latarki:
Convoy L2 Cree XM-L U2-1B 2-Group 3/5-Mode.
http://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1213106
Dokładne dane latarki:
Convoy L2 Cree XM-L U2-1B 2-Group 3/5-Mode.
Jeśli chcesz Convoya to S2 będzie tańsza a jak potrzebujesz jej do jakiś konkretnych zadań, to napisz nam do czego, wtedy będziemy umieli pomóc dokonać właściwego wyboru.juuk pisze:Witam, myślę nad kupnem latarki convoy l2, nie wiem czy to jest dobry wybór a jak nie to jaką mam wybrać?
Do roweru to coś z serii S. M1 jest podobnie mocna ale świeci z reguły za wąsko na rower (chyba, że jako 2ga lampka, extra do długich). L2 w rowerze to wg mnie nieporozumienie, za duża, za ciężka, za wąsko świeci i za droga Lepiej za tą samą cenę kupić S2 i S2+ i tą 2gą ew zmodować na szersze światło.
Convoy L2 toż to szperacz jest, wielki i ciężki, na rowerze w ogóle sobie jej nie wyobrażam.
M1. M2 a najlepiej S2+, S3 na rower.
M1. M2 a najlepiej S2+, S3 na rower.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Wygląda poręcznie?
http://obrazki.elektroda.pl/7641352600_1417351301.jpg
Ma 25cm długości i głowicę średnicy 68mm.
Nie chcesz też skupionego światła, więc L2 to jest zły wybór.
Lepiej S2+ lub M1, to są poręczne i uniwersalne lampki, o szerokim i miękkim świetle.
http://obrazki.elektroda.pl/7641352600_1417351301.jpg
Ma 25cm długości i głowicę średnicy 68mm.
Nie chcesz też skupionego światła, więc L2 to jest zły wybór.
Lepiej S2+ lub M1, to są poręczne i uniwersalne lampki, o szerokim i miękkim świetle.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Z tych poręcznych do chodzenia i czasami na rower to poleciłbymjuuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję..
Olight S15. Ewentualnie z przedłużką na dalsze wyprawy.
Maleńka mocna i sprytna. Cena niestety dość wysoka, ale jakość przednia.
Kolejna którą mogę polecić to Convoy M2 . Cenowo rozsądniejsza choć droższa od M1 której to nie mam ale słyszałem pochlebne opinie.
Obie mam i używam.
C8 tez mam, ale ta jest troszkę za duża i ma dosyć skupioną wiązkę. Jako mini szperacz doskonała, jako rowerowa lub EDC od biedy się nada.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 mar 2015, 19:15 przez cpt.Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Leszek
Jednak podtrzymuję zdanie, że S2 będzie dla Ciebie dobrym wyborem, bo to idealny wybór na pierwszą latarkę dla niezdecydowanej osoby. Jak ew kupisz S2+ to też będziesz zadowolony ale możesz później narzekać, że mogła by poświecić nieco dalej.juuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję.Aby była bardzo mocna i nie świeciła światłem skupionym tylko takim rozproszonym.
Jeśli na co dzień , np. do piwnicy, przy domu, na spacer czy na rower to polecam Convoy S2+ z szerokim kolimatorem. Oświetlisz całe pomieszczenie a nie tylko punkt na ścianie, szeroko na rower, wszystko wokoło widać.
Duże skupienie do codziennego użytku jest wg mnie mało użyteczne a na spacerze wręcz przeszkadza, bo męczy wzrok podążający bezwiednie na drgającym jasnym punktem.
Ew. Convoy M1/M2 + matowa nasadka jako zdejmowalny kolimator szerokokątny.
Duże skupienie do codziennego użytku jest wg mnie mało użyteczne a na spacerze wręcz przeszkadza, bo męczy wzrok podążający bezwiednie na drgającym jasnym punktem.
Ew. Convoy M1/M2 + matowa nasadka jako zdejmowalny kolimator szerokokątny.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 mar 2015, 18:22 przez GoBo, łącznie zmieniany 1 raz.
ElSor pisze:Jednak podtrzymuję zdanie, że S2 będzie dla Ciebie dobrym wyborem, bo to idealny wybór na pierwszą latarkę dla niezdecydowanej osoby. Jak ew kupisz S2+ to też będziesz zadowolony ale możesz później narzekać, że mogła by poświecić nieco dalej.juuk pisze:HYY tak dokładnie na rower nie ale do chodzenia normalnego taką poręczna lampkę potrzebuję.Aby była bardzo mocna i nie świeciła światłem skupionym tylko takim rozproszonym.
A co byś wybrał po tej s2 jak by była już słaba dla ciebie?