Podziel się swoją radością
Już gotowy.
To jest chwytak. Służy do przeładunku materiałów sypkich. Ten akurat pracuje w elektrociepłowni i służy do załadunku materiału opałowego na taśmy, które noszą go do pieców. Jest podwieszany na linach na dźwigu i tymi linkami sterowany. Konkretnie to otwiera się sam pod ciężarem trawersy dolnej, a zamyka przez podciągnięcie tej trawersy linami do góry.
-
- przemek1602
Dzięki fxxx mam od wczoraj soczewkę asferyczną 52mm. Po szybkim założeniu do Maglite z MT-G2 szału nie ma, ale jest fajnie . Do szperania przez okno z 4. pietra lepiej się sprawdza niż z reflektorem - spill nie przeszkadza
Z podkręconą XM-L2 powinno być większe skupienie i jaśniejszy spot. To sobie w przyszłości jedną taką złożę
Pozdrawiam, Kuba
Z podkręconą XM-L2 powinno być większe skupienie i jaśniejszy spot. To sobie w przyszłości jedną taką złożę
Pozdrawiam, Kuba
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam,
Miałem martwicę kłykcia kości udowej po upadku na rowerze.
Po operacji zrobiłem rezonans kolana i po tygodniu tj. dzisiaj otrzymałem wynik badania. Szanse na to, że martwica ustąpi były około 10-15%.
I co powiecie - chęć życia i jazdy na rowerze była silniejsza. Marwica w odwrocie - pozostaje jeszcze rechabilitacja.
Pozdrawiam wszystkich
Miałem martwicę kłykcia kości udowej po upadku na rowerze.
Po operacji zrobiłem rezonans kolana i po tygodniu tj. dzisiaj otrzymałem wynik badania. Szanse na to, że martwica ustąpi były około 10-15%.
I co powiecie - chęć życia i jazdy na rowerze była silniejsza. Marwica w odwrocie - pozostaje jeszcze rechabilitacja.
Pozdrawiam wszystkich
Walia Piękny kraj. Przynajmniej północna, bo tylko po tej stronie trochę pojeździłem. Brat mieszkał w Bristolu i w poprzedniej pracy jeździł do m.in. Tenby, a ja się z nim zabierałem i sobie oglądałem krajobrazy Piękne niskie górki, z cienkimi, ale asfaltowymi drogami Coś jak by na szczyty w Bieszczadach wjeżdżać ciężarówkązedart pisze:Skończyłem przebudowę mojego płotu.
A Ty zedart, w której części Walii mieszkasz?
Tekst podpisu:
Polsky,
Swego czasu interesowałem się elastomeremami polimocznikowymi.
Są one używane także w parkach wodnych. W sopocie jest - rwąca rzeka. Popraw mnie jeżeli się mylę.
Mam na głowie odnowę pokrycia dachu garażów 70m - 80m^2
Zamiast typowego "papowania i smołowania". Pokryć elastomerem i "kilka odpowiednich warstw dalej" wysiać trawę...
Domyślam się że jest to droga zabawa, ale kalkuluję sobie w głowie trwałość i niezawodność w porównaniu do papy.
Swego czasu interesowałem się elastomeremami polimocznikowymi.
Są one używane także w parkach wodnych. W sopocie jest - rwąca rzeka. Popraw mnie jeżeli się mylę.
Mam na głowie odnowę pokrycia dachu garażów 70m - 80m^2
Zamiast typowego "papowania i smołowania". Pokryć elastomerem i "kilka odpowiednich warstw dalej" wysiać trawę...
Domyślam się że jest to droga zabawa, ale kalkuluję sobie w głowie trwałość i niezawodność w porównaniu do papy.