Galaxy S, jak odkleić zespolony ekran aby go nie uszkodzić.
Galaxy S, jak odkleić zespolony ekran aby go nie uszkodzić.
Witam. Dostałem z niemieckiego serwisu 5 modeli galaxy s(oczywiście wszystkie uszkodzone). Postanowiłem sobie jeden zrobić(z najmniej rozbitym ekranem). Okazało się że serwisant był niedouczony i urwał taśmę od dolnych przycisków gdy prawdopodobnie próbował wymienić wibratorek(hehe).
Niestety taśma ta jest umieszczona pod ekranem i trzeba go tymczasowo zdemontować. Ekran i szkło są ze sobą zespolone. Tak więc jak odkleić ten ekran od metalowej(prawdopodobnie ZnAl) obudowy?
Dzięki za wszelkie propozycje.
Niestety taśma ta jest umieszczona pod ekranem i trzeba go tymczasowo zdemontować. Ekran i szkło są ze sobą zespolone. Tak więc jak odkleić ten ekran od metalowej(prawdopodobnie ZnAl) obudowy?
Dzięki za wszelkie propozycje.
Żyłką wędkarską. Na Youtube są filmiki instruktażowe. Do kupienia jest także maszyna, która robi to automatycznie, też żyłką oddziela jedno od drugiego.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Musisz podważyć ekran narzędziem z bardzo twardego plastiku. Jeśli użyjesz metalowego narzędzia możesz go jeszcze bardziej pokruszyć. Ja używałem, jak zresztą można było znaleźć na filmach instruktażowych, piórka do gitary po małym tuningu lub starej karty kredytowej. Oba narzędzia trzeba przygotować, czyli ścienić i zaostrzyć jeden rożek, aby się fajnie klinem wbijało między ekran a obudowę. Bo rozumiem, że Tobie idzie o zdjęcie całego ekranu (digitizer+wyświetlacz)
Na yt jest tryliard filmików demonstrujących demontaż szybki w szajsungu.
W większości przypadków używa się suszarki i karty/piórka/noża kuchennego(tego nie zalecam ale też można).
Same szybki można kupić za kilka $/zł na ebay/alledrogo.
W większości przypadków używa się suszarki i karty/piórka/noża kuchennego(tego nie zalecam ale też można).
Same szybki można kupić za kilka $/zł na ebay/alledrogo.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
-
Z tego co pisze autor tematu nie chce w ten sposób rozdzielać ekranu od szybki tylko cały ekran wymontować.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/