Latarka ala Kapitan Nemo
Latarka ala Kapitan Nemo
Witam, w temacie z latarką na MC-E poruszyliśmy temat Lema ( jestem jego fanem ), tak samo bardzo podobało mi się 20000tyś mil podmorskiej żeglugi Verna, ogólnie takie tam klimaty. Jakoś tak mnie wzięło , nie wiem sentyment jakiś czy co , zbudowałem małą latarkę na CR-kę, moja wariacja ala Kapitan Nemo, tak mi się zdaje że może co nie którym nasuwać takie właśnie skojarzenia ( no bynajmniej tym troszkę starszym ). Co tu więcej pisać, oto kilka fotek.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Wariacje i klimaty a`la Kapitan Nemo udane, przypomina lunetę, przynajmniej na środkowej fotce, mi leży takie światełko, nie wiem jak inni
Ps. pewnie podoba mi się bo jestem już........stary
Ps. pewnie podoba mi się bo jestem już........stary
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Fajna sprawa realizować takie swoje wyobrażenia, dodam że latarka ma ref 26,5mm więc potrafi zaświecić troszeczkę, można się zdziwić . Ma ktoś jakiś pomysł na kolejną lampkę zbudowaną na podstawie klimatu z jakiejś książki, filmu ? Jak kogoś natchnie coś ,to pisać może coś zbuduje w opisanych klimatach. Starość nie radość , no co wy chłopy nie rozckliwiać się nad sobą, młodzi jesteśmy i piękni, no nie .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Mam pomysła
Zrób latarkę o starodawnym wyglądzie, mam na myśli latarkę zasilaną płaską baterią 4.5V
Ale byłaby sensacja, stara latarka ze "świetlnym mieczem" w środku
Zrób latarkę o starodawnym wyglądzie, mam na myśli latarkę zasilaną płaską baterią 4.5V
Ale byłaby sensacja, stara latarka ze "świetlnym mieczem" w środku
Pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
o przerobce baterii plaskiej na 4,5V juz rozmyslalem, fajnie by do srodka szlo wlozyc adapter na 3xAA co dalo by calkiem niezla ilosc pradu...
led by nie byl klopot przykleic na metalowa obudowe, akurat niewiem co z reflektorem, chyba by nie pasowal i trzeba by bylo jakis kolimator czy cos takiego wrzucic...
plus ewentualnie jakis driverek... na 3xAA by to ale dzialalo na 3,6V co nawet bez drivera by szlo (ale chyba by sie szybko rozladowala, za duzy prad by byl...)
led by nie byl klopot przykleic na metalowa obudowe, akurat niewiem co z reflektorem, chyba by nie pasowal i trzeba by bylo jakis kolimator czy cos takiego wrzucic...
plus ewentualnie jakis driverek... na 3xAA by to ale dzialalo na 3,6V co nawet bez drivera by szlo (ale chyba by sie szybko rozladowala, za duzy prad by byl...)
Płaski, szeroki reflektorek, który świeci szeroko z ostrym spotem np. taki pasujący do MC-E (naturalnie białej 4000K obowiązkowo) , do tego w puszeczce 3x 18650 i powinna wyjść zgrabna latareczka w stylu starej na płaską bateryjkę.
Z tyłu poza zaczepem do powieszenia dałbym dodatkowo magnes (miałem tak kiedyś przyklejony do starej latarki).
Z tyłu poza zaczepem do powieszenia dałbym dodatkowo magnes (miałem tak kiedyś przyklejony do starej latarki).
Mam straszną ochotę zbudować coś strasznie odjechanego w stylu retro, mam nawet ciekawy plan w głowie ale nie zdradzę co to będzie, myślę iż nie spodziewacie się co to będzie. No to możecie być teraz ciekawi .
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3300
wydlubac to ze srodka i zaadaptowac do starej lampy naftowej ze szklanym kloszem. Aku schowane w pojemniku na nafte
wydlubac to ze srodka i zaadaptowac do starej lampy naftowej ze szklanym kloszem. Aku schowane w pojemniku na nafte
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU