Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
Witam Wszystkich.
Czy może ktoś napisać jakiej barwy są te diody 3 x XP-L? Czy jest kilka do wyboru, czy Greg używa tylko jednej barwy? Po zdjęciach ciężko stwierdzić, na każdym wygląda inaczej.
Pytanie nr 2: Czy Ktoś z Was dokładał magnes neodymowy do tej "nowej" konstrukcji x1? Np. taki dedykowany do latarek convoy wymiarami powinien pasować wg mnie (20 mm śr. zewnętrzna, 16 mm śr. wewnętrzna i 5 mm wysokość). Wydaje mi się, że dzięki temu zyskujemy poza magnesem opcję stawiania x1 w "nowej" obudowie na dupce.
Niech mnie Ktoś poprawi, jeśli się mylę.
Czy może ktoś napisać jakiej barwy są te diody 3 x XP-L? Czy jest kilka do wyboru, czy Greg używa tylko jednej barwy? Po zdjęciach ciężko stwierdzić, na każdym wygląda inaczej.
Pytanie nr 2: Czy Ktoś z Was dokładał magnes neodymowy do tej "nowej" konstrukcji x1? Np. taki dedykowany do latarek convoy wymiarami powinien pasować wg mnie (20 mm śr. zewnętrzna, 16 mm śr. wewnętrzna i 5 mm wysokość). Wydaje mi się, że dzięki temu zyskujemy poza magnesem opcję stawiania x1 w "nowej" obudowie na dupce.
Niech mnie Ktoś poprawi, jeśli się mylę.
Jakie są realne różnice pomiędzy tymi dwoma? Jakieś zdjęcia?greg pisze:Fotografie i opisy korpusów znajdziesz na stronie producenta Solarforce.
Odnośnie optyki, i ile mi wiadomo, nikt nie produkuje reflektora pod 3x XP-L o takiej średnicy (poniżej 26,5mm). Jest za to optyka TIR wąska i szeroka . Wymienna we własnym zakresie nie jest, chyba, że po upływie gwarancji na sprzęt.
Optyka 3x XP-L w wersji narrow jest na tyle szeroka, że nie ma sensu stosować niczego szerszego. Zatem w zasadzie nie stosuję innej niż wąska. Fotografii porównawczej nie mam, ale jest co najmniej 1,5x szerzej, przy czym zasięg spada znacząco. Nie polecam.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Barwa około 4000K.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum .
Mam pytanko:
Czy korpus X1 jest tak jak w przypadku latarek SolarForce gotowym korpusem, czy razem z wnętrznościami jest customowy?
Interesuje mnie to w kontekście możliwości dokupienia z innych źródeł kompatybilnych części jak na przykład włącznik forward.
Mam pytanko:
Czy korpus X1 jest tak jak w przypadku latarek SolarForce gotowym korpusem, czy razem z wnętrznościami jest customowy?
Interesuje mnie to w kontekście możliwości dokupienia z innych źródeł kompatybilnych części jak na przykład włącznik forward.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 lut 2015, 12:39 przez Meh, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj Meh. Korpus X1 jest wykonywany na zamówienie w HK. Nie jest kompatybilny z innymi modelami chociażby z racji na trapezowe gwinty. Włącznik forward nie mieści się w tym modelu, jest po prostu za duży.
X1 oraz L2P w wersji 3x XP-L są w ofercie. X1 od 10 grudnia, tutaj było o tym wspominane.
Rozkład światła też jest w tym wątku.
Rozkład światła też jest w tym wątku.
Wyższy bin XM-L2, aktualnie U2, poprzednio T6.
Aktualizacja oferty na pierwszej stronie tego tematu.
Aktualizacja oferty na pierwszej stronie tego tematu.