Latarka do poszukiwań za osobami zaginionymi 200 zł
Latarka do poszukiwań za osobami zaginionymi 200 zł
Dziękuję że tu zajrzałeś,
zwracam się z prośbą o podpowiedzenie mi jaką latarkę mogę kupić (w sklepie czy też modowaną od forumowicza ) do przeszukiwania różnego terenu za osobami zaginionymi.
Moje oczekiwania to max. zasięg kosztem szerokości świecenia (jednakże by skupienie nie było przesadne
Może być zasilana 1dnym czy 2dwoma akumulatorkami w ustawieniu (równoległym do siebie) jak w Fenix TK35 czy Small Sun zy t08 - obie cenowo poza moim zasięgiem
Ponad to proszę o podpowiedź co do wyboru ogniw oraz ładowarki ( w rozsądnej jakości do ceny ).
Pozdrawiam Robert.
zwracam się z prośbą o podpowiedzenie mi jaką latarkę mogę kupić (w sklepie czy też modowaną od forumowicza ) do przeszukiwania różnego terenu za osobami zaginionymi.
Moje oczekiwania to max. zasięg kosztem szerokości świecenia (jednakże by skupienie nie było przesadne
Może być zasilana 1dnym czy 2dwoma akumulatorkami w ustawieniu (równoległym do siebie) jak w Fenix TK35 czy Small Sun zy t08 - obie cenowo poza moim zasięgiem
Ponad to proszę o podpowiedź co do wyboru ogniw oraz ładowarki ( w rozsądnej jakości do ceny ).
Pozdrawiam Robert.
Na forum na tę latarkę zwróciłem uwagę, pomimo tego napisałem post j.w. ponieważ nie chciałbym przeoczyć innych propozycji które dawaliscie zainteresowanym.Może ktoś jeszcze podzieli się nabytą wiedzą czy doświadczeniami z latarkami....
W jakiej specyfikacji będzie najbardziej korzystna, bądź gdzie znajdę opisy modów bym mógł rozważyć najlepszy ?
W jakiej specyfikacji będzie najbardziej korzystna, bądź gdzie znajdę opisy modów bym mógł rozważyć najlepszy ?
- smokuxx1987
Witam.
Określ więcej preferencji np czas działania, gabaryty latarki i jakiego zasięgu potrzebujesz.
Rozumiem że do poszukiwań potrzebujesz zasięgu, ale dobrze było by określić taki użytkowy zasięg.
C8 na skalpowanej XP-L świeci na około 300 m.
Czasem nie jest potrzebny aż taki zasięg a trochę szersze światło jest przydatne do patrolowania szerszego obszaru.
Określ więcej preferencji np czas działania, gabaryty latarki i jakiego zasięgu potrzebujesz.
Rozumiem że do poszukiwań potrzebujesz zasięgu, ale dobrze było by określić taki użytkowy zasięg.
C8 na skalpowanej XP-L świeci na około 300 m.
Czasem nie jest potrzebny aż taki zasięg a trochę szersze światło jest przydatne do patrolowania szerszego obszaru.
Ale C8 nie ma dwóch aku równolegle. Czy to jest warunek konieczny bo ma świecić jak najdłużej bez ładowania, czy propozycja? C8 w trybie full poświeci max 1,5 godziny, a ludzi czasem szuka się dłużej. Można oczywiście użyć niższego trybu, ale pamiętajmy, że może to być kosztem sukcesu naszych poszukiwań.
- smokuxx1987
Mieszkam na lubelszczyźnie, więc obszary leśne, łąkowe itp.Do pomocy mam psa i jego węch. Dobra latarka napewno wspomoże moją pracę. Dziękuję za zainteresowanie.
Proszę inżynierów o priw. swoich projektów Convoy C8
[ Dodano: 19 Luty 2015, 07:41 ]
Podziękowania dla Smokuxx1987 -kolega udzielił mi (laikowi) rzeczowych informacji.Polecam jako partnera w interesach.
Proszę inżynierów o priw. swoich projektów Convoy C8
[ Dodano: 19 Luty 2015, 07:41 ]
Podziękowania dla Smokuxx1987 -kolega udzielił mi (laikowi) rzeczowych informacji.Polecam jako partnera w interesach.