Banggood
Witam,
zakupiłem w BG (mój pierwszy zakup z chin) UniqueFire-UF-1407, latarka bardzo mi się podoba, dotarła cała ale...
1) miało być XM-L2 a jest XM-L
2) soczewka ma defekt (mały ale zawsze)
3) miały być 3 tryby jest 5 (choć to mi akurat niespecjalnie przeszkadza)
Chciałbym zgłosić reklamację, ale mam problem - bariera językowa - jak mówią rozumiem, jak jest napisane rozumiem, jak mam mówić, bądź pisać to czarna dziura... Mógłbym skorzystać z internetowego translatora ale chciałbym zostać dobrze zrozumiany. Wiem, że z takimi brakami to ciężko za granicą coś załatwić ale chciałem spróbować. Czy ktoś z Szanownego Koleżeństwa poratowałby ?
A i w komentarzach do latarki już ktoś napisał, że dioda się nie zgadza.
zakupiłem w BG (mój pierwszy zakup z chin) UniqueFire-UF-1407, latarka bardzo mi się podoba, dotarła cała ale...
1) miało być XM-L2 a jest XM-L
2) soczewka ma defekt (mały ale zawsze)
3) miały być 3 tryby jest 5 (choć to mi akurat niespecjalnie przeszkadza)
Chciałbym zgłosić reklamację, ale mam problem - bariera językowa - jak mówią rozumiem, jak jest napisane rozumiem, jak mam mówić, bądź pisać to czarna dziura... Mógłbym skorzystać z internetowego translatora ale chciałbym zostać dobrze zrozumiany. Wiem, że z takimi brakami to ciężko za granicą coś załatwić ale chciałem spróbować. Czy ktoś z Szanownego Koleżeństwa poratowałby ?
A i w komentarzach do latarki już ktoś napisał, że dioda się nie zgadza.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Pisz krótkie zdania, nie złożone, to translator sobie lepiej poradzi.
Może się przyda: "I ordered torch with XM-L2", "I got torch with XM-L, not XM-L2". Jaki to defekt? Np. rysa, zadrapanie to będzie "scratch". Do tego zdjęcie diody w latarce, i link do strony Cree ze zdjęciem właściwej i powinno być "naś klijent naś pannnn".
Może się przyda: "I ordered torch with XM-L2", "I got torch with XM-L, not XM-L2". Jaki to defekt? Np. rysa, zadrapanie to będzie "scratch". Do tego zdjęcie diody w latarce, i link do strony Cree ze zdjęciem właściwej i powinno być "naś klijent naś pannnn".
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
I jeszcze order No. i SKU. Raz miałem sytuację z hobbyking, gdzie nowy LED się spalił, zrobiłem zdjęcie wysłałem i odpowiedzieli, że moja reklamacja została uznana.. Na banggood kupiłem odbiornik, coś stukało w środku, zerwałem plombe i zobaczyłem, że głowica się urawała, zdjęcia, 2 zdnia i wysłali kolejny zestaw . Tak powinno być i w naszym kraju, który jest podobno cywilizowany
Naskrobałem:
I ordered “UniqueFire UF-1407 Cree XM-L2 1200LM 3-Modes Portable LED Flashlight” (http://www.banggood.com/UniqueFire-UF-1 ... 47142.html), I got torch with XM-L, not XM-L2 (1.jpg), flashlight had lean defect too (2.jpg) and had 5 modes not 3, but that one is not the problem .
Coś dodać lub ująć ? Wszelkie sugestie mile widziane
PS. strasznie ciężko było zrobić zdjęcie soczewce...
I ordered “UniqueFire UF-1407 Cree XM-L2 1200LM 3-Modes Portable LED Flashlight” (http://www.banggood.com/UniqueFire-UF-1 ... 47142.html), I got torch with XM-L, not XM-L2 (1.jpg), flashlight had lean defect too (2.jpg) and had 5 modes not 3, but that one is not the problem .
Coś dodać lub ująć ? Wszelkie sugestie mile widziane
PS. strasznie ciężko było zrobić zdjęcie soczewce...
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
A bym się wygłupił... Napisem się zasugerowałem (znaczy dwójki brakiem) i opisem człeka pod produktem
Na soczewce jest kropka/wgłębienie/to czarne. Nie dysponuje lepszym sprzętem fotograficznym, żeby to uchwycić.
Reasumując diodę mam ok i mały ubytek w soczewce. Zawracać Banggood'om głowę czy odpuścić?
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Ta soczewka na tle Mactronica, to jest wręcz idealna.
Możesz próbować dla sportu.
Zawsze to 1$ w kieszeni
Możesz próbować dla sportu.
Zawsze to 1$ w kieszeni
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne