rozkręcenie latarki

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
jetowiec

rozkręcenie latarki

Post autor: jetowiec »

munio451

Post autor: munio451 »

Popracuj kolego jetowiec nad jakością zamieszczonych fotek, to raczej porażka niż prezentacja :(.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Faktycznie słabo widać na tych zdjęciach i nie bardzo wiem, który element chcesz rozkręcić, ale chyba widzę tam pierścień z dwoma dziurkami na przeciw siebie. Jeśli o to chodzi do wkładacz coś w te dziurki (np końcówki pęsety, albo jak masz cienkie szczypce) i odkręcasz cały pierścień (uwaga- czasem może mieć odwrotny gwint niż Ci się wydaje). Pierścień powinien dociskać inny element, który wtedy wydzie bez problemu.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

piciex,
Ten pierścień może być też na wcisk, ale z racji istnienia otworów również polecałbym najpierw spróbować wykręcić
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
jetowiec

dobrze spróbuję
EDIT: spróbowałem i chyba jest na wcisk bo kręci się ten pierścień i się nie wysuwa. Kręci się również cała elektronika a także kręci się takie coś http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... b75193.jpg
zdjęcia nie są świetne to wiem bo robiłem je w sztucznym oświetleniu z telefonu
Awatar użytkownika
Secor

Post autor: Secor »

spróbuj włożyć coś w obie dziurki pierścienia tak abyś mógł jednocześnie pociągnąć i obracać, np. szydełka albo grubszy drut odpowiednio wygięty. Najlepiej od strony diody z tym działać. Zobacz czy drugi pierścień z drugiej strony nie jest zawleczką która to trzyma razem może jak odkręcisz sam ten spód czarny to uda Ci się zdjąć ten pierścień i będziesz miał dojście :mrgreen:
jetowiec

udało się panowie wbiłem to czarne do środka i wyszło :P
ODPOWIEDZ