Użytkowałem kilka lat 3 agregaty hondy (2kW inwerter, 2kW budowlany i 6,5kW inwerter). Trzeba tylko w tych małych zainstalować najprostrzy licznik moto godzin i użytkować.
Polecam:
http://www.mojahonda.pl/z-silnikami-ben ... b-a-detail
Wyświetlaliśmy na nim kino plenerowe i koncerty się odbywały, remonty łodzi i często akcje z pompami po powodziach i wykopkach itd. Serwisować na bieżąco: olej, świeca i filtry sprawdzać. Sprzęt nie do zdarcia a często przeciążany był jak się na 4 diaksy z halopakiem pracowało
Zawsze po kilku latach łatwo sprzedać.
Jaki agregat prądotwórczy 2.5 kWh?
c.d.
Zostały na placu boju Kruzer lub Elmeco (do Fogo nie mogę się dodzwonić) - jak pisałem wyżej.
Kruzer UG TH 3900, moc 2,8 kW, max 3,5 KW, prąd 12 A, silnik moc 7 KM, waga 45 kg - cena 1475 zł
Elmeco AP1 3000, moc 3 KW, prąd 13 A, silnik to "malezyjska Honda" 7 KM, waga 38 kg - cena 1600 zł.
I w sumie dwa powyższe agregaty wychodzą jednej cenie - do Kruzera trzeba dokupić olej do silnika plus przesyłka 50 - 80 zł, a u Elmeco wszystko w cenie.
Co do Hondy to nikt nie neguje jej jakości, ale dla mnie cena zakupu i użytkowanie przez 2-3 lata wyklucza Hondę, a w "po sprzedaże" nie będę się bawił.
Znalazłem test w sieci tego Kruzera, ale chyba to nie jest tak do końca obiektywny test.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2930907.html
Im dalej w las...
Kruzer UG TH 3900 to też SINGZ Motor Machinery SZ 3900 S.
Singz ponoć jest robiony w innej fabryce i ma inny silnik (coś z hondy , ale wizualnie jest taki sam ), i ponoć jest lepiej wykonany ----- a pewnie jest to to samo i wyprodukowane w jednej fabryce.
A ja, jak na razie w 90% kupię Kruzera, zwłaszcza, że znalazłem sklep w którym kupię tego Kruzera za 1400 zł (z kosztami przesyłki i 2 letnią gwarancją - "producent" daje 12 mcy na fakturę ).
M...
Zostały na placu boju Kruzer lub Elmeco (do Fogo nie mogę się dodzwonić) - jak pisałem wyżej.
Kruzer UG TH 3900, moc 2,8 kW, max 3,5 KW, prąd 12 A, silnik moc 7 KM, waga 45 kg - cena 1475 zł
Elmeco AP1 3000, moc 3 KW, prąd 13 A, silnik to "malezyjska Honda" 7 KM, waga 38 kg - cena 1600 zł.
I w sumie dwa powyższe agregaty wychodzą jednej cenie - do Kruzera trzeba dokupić olej do silnika plus przesyłka 50 - 80 zł, a u Elmeco wszystko w cenie.
Co do Hondy to nikt nie neguje jej jakości, ale dla mnie cena zakupu i użytkowanie przez 2-3 lata wyklucza Hondę, a w "po sprzedaże" nie będę się bawił.
Znalazłem test w sieci tego Kruzera, ale chyba to nie jest tak do końca obiektywny test.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2930907.html
Im dalej w las...
Kruzer UG TH 3900 to też SINGZ Motor Machinery SZ 3900 S.
Singz ponoć jest robiony w innej fabryce i ma inny silnik (coś z hondy , ale wizualnie jest taki sam ), i ponoć jest lepiej wykonany ----- a pewnie jest to to samo i wyprodukowane w jednej fabryce.
A ja, jak na razie w 90% kupię Kruzera, zwłaszcza, że znalazłem sklep w którym kupię tego Kruzera za 1400 zł (z kosztami przesyłki i 2 letnią gwarancją - "producent" daje 12 mcy na fakturę ).
M...
Witam jestem nowy i to mój pierwszy postMediana pisze:Kruzer TH 3900 kupiony.
Na razie tylko odpalony.
M...
No i jak się sprawuje ten agregat? Też mam zamiar kupić kruzera tylko o mniejszej mocy bo taka mi nie potrzebna. Ze znajomym gadałem to mówił ze całkiem dobra marka ale chętnie bym posłuchał opini kogoś kto niedawno kupił nowy sprzęt. Akurat mija miesiąc więc myśle że co nieco przetestowany już jest.
Z racji tego że nikt nie odpowiedział mi na moje pytanie jak sprawuje się wyżej wymieniony kruzer. Dlatego ja pomogę następnym i powiem po ponad miesiącu jak sprawuje sie mój nowy nabytek. Odpala bez problemu jest szczelny i chodzi całkiem cicho. Jest całkiem dobrze wykonany myślałem ze za tę cene będzie powiewać tandetą ale tak nie jest na szczęście Ogólnie według mnie jak za taką cene nic lepszego sie nie znajdzie
Co do hondy to ostatnio oprócz silników ktore sa dobre moze nawet b.dobre to reszta agregatu nie odzwierciela tej jakosci czesto sa na poziomie pierwszego lepszego chinola!takie czasy!osobiscie mam w garazu wojskowa andorie 16kw (chociz tak mocnej nie potrzebuje) i jestem pewien ze nie jedna honde przezyje! a co do tej kontówki to spróbuj nia polskiego padba 2kw udusic jestem pewny ze nie da rady a cena duzo nizszaMediana pisze:Sprawuje się dobrze, ale mocne przyciśnięcie szlifierki kątowej podczas cięcia granitu tarczą diamentową wyłącza agregat - czego należy się spodziewać.
Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz.
Na tandetę nie wygląda, ale Hondą też nie jest - to doby zakup w kategorii cena/jakość/możliwości.
M...
Ostatnio zmieniony wtorek 14 lip 2015, 20:57 przez sarius, łącznie zmieniany 1 raz.