piciex pisze:Z mojego skalpowania wynika, że jak chcesz mieć po skalpie 2C to powinieneś zamówić 1A/1B, ale lepiej dopytaj bardzej doświadczonych.
Chcę mieć po skalpie 4C dlatego zamówię 2C zobaczymy co z tego wyjdzie. Już pytałem i Smokuxx mówił, że 3C fajnie wygląda ale z tego co widzę to trochę za duży budyń jak dla mnie . Jutro zamawiam i jak zrobię zdam relację jak wyszło.
XP-L V4 5B ma ładną barwę po skalpie, V5 2D też nie przechodzi w wanilię. po za tym, XP-L można skasować bez benzyny, wystarczy soczewkę delikatnie podważyć z brzegu nożykiem i dalej sama odpadnie.
piciex pisze:Dariusz70, zależy od rodzaju/ odmiany diody, czy zależy jaka się nam trafiła z wybranego rodzaju?
Na jednym przykładzie tylko, ale mogę powiedzieć, że chyba zależy też od serii. Diody XP-L V6 2C z illumn.com po skalpie zmieniały barwę nieznacznie. Ten sam bin i tint z Intl zmienia barwę na pudding waniliowo-cytrynowy.
Jak wygląda różnica pomiędzy oryginał/skalp diody z illumn, można zobaczyć tutaj.
XP-Lka opanowana, teraz czas na XM-L2.
Czy napotkam jakieś różnice w stosunku do pierwszego projektu, czy stosując tą samą metodę kąpieli w benzynie ekstrakcyjnej powinno pójść równie gładko?
Tak samo, może jedynie dłużej się moczyć, bo soczewka jednak nieco większa i bardziej się trzyma niż w XP-L.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.