Pytanie - Solarforce L2P czy Convoy S2+?
Pytanie - Solarforce L2P czy Convoy S2+?
Witam
Mam pytanie odnośnie sklepu solarforce.eu. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z zakupami w tym sklepie i jak to wygląda w porównaniu z zakupami u Grega? Zastanawiam się nad zakupem L2P u Grega, ale w oko mi wpadła Solarforce K3 na MT-G2 z reflektorem LLOP właśnie w solarfoce.eu. Latarki L2P w solarforce.eu wyglądają bliźniaczo podobnie jak u Grega, tzn. SinkPad lutowany do piguły, tryby extended lub programowalne, takie samo powiadomienie o słabym aku, miedziana wstawka poprawiająca chłodzenie, grubsza sprężyna włącznika z miedzianym bolcem. wybór diody przy zakupie - neutral lub zimna.
Na plus solarforce.eu przemawia, że wybieram sobie parę rzeczy do koszyka i mam zakup za pobraniem. U Grega muszę skakać z aukcji na aukcję, potem wyliczać cenę i wpłacać kasę w trochę odległym banku.
A może solarforce.eu sprzedaje latarki modowane przez Grega? Pytam, bo chcę kupić pierwszą w życiu porządną latarę na kilka długich lat i chciałbym, by była to jakość porównywalna z tą u Grega, bo z różnych opinii wiem, że jego latarki są "the best of the best" jeśli chodzi o techniczne "dopieszczenie"
Mam pytanie odnośnie sklepu solarforce.eu. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z zakupami w tym sklepie i jak to wygląda w porównaniu z zakupami u Grega? Zastanawiam się nad zakupem L2P u Grega, ale w oko mi wpadła Solarforce K3 na MT-G2 z reflektorem LLOP właśnie w solarfoce.eu. Latarki L2P w solarforce.eu wyglądają bliźniaczo podobnie jak u Grega, tzn. SinkPad lutowany do piguły, tryby extended lub programowalne, takie samo powiadomienie o słabym aku, miedziana wstawka poprawiająca chłodzenie, grubsza sprężyna włącznika z miedzianym bolcem. wybór diody przy zakupie - neutral lub zimna.
Na plus solarforce.eu przemawia, że wybieram sobie parę rzeczy do koszyka i mam zakup za pobraniem. U Grega muszę skakać z aukcji na aukcję, potem wyliczać cenę i wpłacać kasę w trochę odległym banku.
A może solarforce.eu sprzedaje latarki modowane przez Grega? Pytam, bo chcę kupić pierwszą w życiu porządną latarę na kilka długich lat i chciałbym, by była to jakość porównywalna z tą u Grega, bo z różnych opinii wiem, że jego latarki są "the best of the best" jeśli chodzi o techniczne "dopieszczenie"
Ostatnio zmieniony czwartek 12 lut 2015, 21:44 przez paolo1976, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Jest gdzieś watek gdzie się wypowiadali kupujący u aguuuu, nie pamiętam dokładnej nazwy użytkownika allegro, ale jak ja wpiszesz dobrze w forumową wyszukiwarkę to znajdziesz.
Teraz piszę z telefonu i nie chce mi się tego szukać.
Teraz piszę z telefonu i nie chce mi się tego szukać.
Ostatnio zmieniony sobota 14 lut 2015, 15:20 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Szukałem, ale nie mogę znaleźć tego wątku.
Doszło jedno pytanie. Co będzie lepszym wyborem Solarforce L2P neutral OP, czy Convoy S2+ neutral OP? Obie oczywiście XM-L2.
Myślę też o zakupie w solarforce.eu obu - Solarforce L2P jako latarka EDC, a Convoy S2+ w dedykowanej opasce na głowę jako czołówka.
Czy to będzie dobry wybór?
Pozdrawiam
Doszło jedno pytanie. Co będzie lepszym wyborem Solarforce L2P neutral OP, czy Convoy S2+ neutral OP? Obie oczywiście XM-L2.
Myślę też o zakupie w solarforce.eu obu - Solarforce L2P jako latarka EDC, a Convoy S2+ w dedykowanej opasce na głowę jako czołówka.
Czy to będzie dobry wybór?
Pozdrawiam
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Ech. http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0 Wpisałem w wyszukiwarkę solarforce.eu i tyle...
Tekst podpisu:
Co nieco tu możesz dowiedzieć się na temat tego użytkownika: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15438
Dziwne jest troszkę że jeszcze nie zdecydował/a się tu ujawnić. W końcu to forum jest jednak dużym rynkiem zbytu dla świecących zabawek:)
Dziwne jest troszkę że jeszcze nie zdecydował/a się tu ujawnić. W końcu to forum jest jednak dużym rynkiem zbytu dla świecących zabawek:)
Ostatnio zmieniony czwartek 12 lut 2015, 21:48 przez Ebola, łącznie zmieniany 1 raz.
To kompletnie różne latarki, mała i duża. Każda jest dobra w swojej klasie... Pytanie jak "Co lepsze Mercedes klasy C, czy Actros.paolo1976 pisze:Co będzie lepszym wyborem Solarforce L2P neutral OP, czy Convoy S2+ neutral OP? Obie oczywiście XM-L2.
Przepraszam za zgryźliwości, ale zostałem wygoniony przez nieśpiące dzieci z łóźka i nie ma humoru
[ Dodano: 12 Luty 2015, 21:52 ]
Jeżeli strandradowy sterownik Ci wystarcza, to kupuj taniej, jeżeli jednak chcesz sterownik z funkcjami, których te tańsze nie mają, to tylko latarki od Bociana, albo Grega. Nie będę się powtarzał, trochę na ten temat napisałem tam: http://www.torch.pl/forum/index.php/top ... #msg251598
Pozdrawiam, Kuba
Tekst podpisu:
marmez - wielkie dzięki Ja szukałem wpisując "aguuuu". Czyli, że to solidny sprzedawca Teraz tylko kwestia który sprzęt wybrać. Mogę brać obie, ale bardzo okaleczę budżet.
No to Kuba narobiłeś mi apetytu
Z tą L2P to za bardzo nie pomodzę, ale myślę o tym Convoyu S2+ pod kątem posiadanych przeze mnie kilku kolimatorów kupionych kiedyś w Transfer Multisort Elektronik.
Mam takie o średnicy 23mm - 15° , 20mm - 25° i 24mm - bliżej nieznana wartość °.
Które mógłbym ewentualnie wykorzystać w przyszłości, w celu poprawienia zasięgu. Chodzi mi o to jaka średnica zmieści się w S2+ zamiast refa i jaką musi mieć głębokość od czoła do diody?
Z tą L2P to za bardzo nie pomodzę, ale myślę o tym Convoyu S2+ pod kątem posiadanych przeze mnie kilku kolimatorów kupionych kiedyś w Transfer Multisort Elektronik.
Mam takie o średnicy 23mm - 15° , 20mm - 25° i 24mm - bliżej nieznana wartość °.
Które mógłbym ewentualnie wykorzystać w przyszłości, w celu poprawienia zasięgu. Chodzi mi o to jaka średnica zmieści się w S2+ zamiast refa i jaką musi mieć głębokość od czoła do diody?
To smutna wiadomość, bo ja mam jakieś wynalazki w czarnych oprawkach. Kolimator po wydłubaniu ma 20mm średnicy, 10mm głębokości i nie ma żadnych nóżek. Po prostu zwęża się i kończy wklęsłym miejscem na diodę.Musiałby się opierać na emiterze No to popłynąłem z tymi kolimatorami, ale to było dwa lata temu, jak zaczynałem się dopiero uzależniać od światełek Mam ich całe pudełko
Nie dam rady czekać, aż przyjdzie z Chin Tylko zakupy w Polsce, bo nie mam aktualnie jakiegokolwiek konta w banku. Strasznie się napaliłem na tę L2P i Convoya S2+.
Jestem taki, że jak już się na coś zafiksuję, to muszę to mieć prawie już
Gdzieś tam w głębi głowy jeszcze tli się myśl nad Nitecore P16, tylko przeraża mnie nietypowa budowa z tym switchem od trybów i ewentualna wymiana drivera w dalekiej przyszłości. Pewnie tylko dedykowany wejdzie. No i światła na boki mniej niż w L2P.
Ale jakoś tak mocno wpadła mi w oko i cały czas o niej myślę
Jestem taki, że jak już się na coś zafiksuję, to muszę to mieć prawie już
Gdzieś tam w głębi głowy jeszcze tli się myśl nad Nitecore P16, tylko przeraża mnie nietypowa budowa z tym switchem od trybów i ewentualna wymiana drivera w dalekiej przyszłości. Pewnie tylko dedykowany wejdzie. No i światła na boki mniej niż w L2P.
Ale jakoś tak mocno wpadła mi w oko i cały czas o niej myślę